[]

yedek subay askerlik yapma isteği

merhabalar,

öncelikle askerlik yazıp iki sayfa duyuruyu okudum, lakin bişi bulamadım.

bu cuma diploma töreni var ve mezun oluyorum. askerliğe haziran ayının sonuna kadar başvurmam gerekli sanırım, (ağustos'ta gitmek için). ben kısa dönem yapmak istemiyorum. sebebi er olmak istemiyorum, öyle ya da böyle askerde sürünmek istemiyorum. uzayacak kısalacak kalkacak hikayesi sırasında tahminimce, ciddi oranda başvuru olmuştur, şimdi ben gidip yoklama yaptırıp yedek subay (veya başka bişi ne bilim) olmak istiyorum desem, olma şansım nedir? 12 ay rahat yaparken, cebime bikaç kuruş girsin istiyorum açıkçası. nedir yedek subay yapma durumum? çevre mühendisliği mezunuyum, ancak bilgisayar bilgim iyi derecede, direkt diplomaya mı bakarlar, yoksa mülakatta bi katkısı olur mu bilgisayar bilgimin? çalışmışlığım falan var bu alanda. son olarak da, kısa dönem yaparsak da 10 başı olarak mı başlıyoruz nedir durumun aslı? olası ihtimaller hakkında biraz fikir verebilir misiniz?

 
sınav formunda yedek subay olmak istiyorum seçeneğini işaretlemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. ayrıca tüm kısa dönemler sürünüyor astekler paşa gibi bir durum da yok. astekler de tabi mukayese sayılmaz ama bolca süründürülür. (hem fiziken hem iş yükü bakımından) kısa dönem olursa onbaşı girip kısa süre sonra çavuş oluyorsun.


  • serseri marti  (15.06.09 10:01:18 ~ 10:01:44) 
ağustos celbinde gitmek için 25 hazirana kadar başvurunu yapabilirsin. çevre müh.leri bildiğim kadarıyla genelde kısa dönem gidiyorlar. hep denir ya, askerlikte mantık yok. bu da öyle birşey. kısa dönem yapan dişçi de oluyor, uzun dönem yapan arkeolog da :)))
senin elinde olan birşey değil yani nasıl yapacağın.

  • crowley  (15.06.09 10:10:30) 
bence bu sıralar olma ihtimalin çok yüksek değil(tabi benm şu an söylediklerim ve birazdan söyliyceklerim mantıklı tahminden öteye geçmeyecek) şu sıralar işsizlik yoğun olarak üni mezunlarının belini büktüğünden senin gbi düşünen insanların sayısı oldukça fazla. (maaş en az 1700 olunca haklı olarak) ama o formda işaretlersin tsk nın yedek subay ihtiyacına bakarlar ona göre alırlar. o formda işaretlemen de formalite gbi bişi yani. bilgisayar mühendisi olsaydın yedek subay olma ihtimalin baya bi artardı. ayrıca çok doğru düşünmüşsün er olup uzman çavuştan astsubaydan fırça dayak vs yiyceğine paşalar gbi astek olarak yap.


  • rentts1  (15.06.09 10:52:07) 
327. dönemde yedek subay işaretlemeyen, kısa dönem tercih eden pek çok insanı bile yedek subay olarak aldıklarına göre; isteyeneleri de alıyor olsalar gerek. tabii hiç belli olmaz yine de.


  • kirliyesilkazak  (15.06.09 11:06:02 ~ 11:06:31) 
acemiliği bitiriyorsun sonra onbaşı olarak ustabirliğine geliyosun.askerliğin bitimine 3 ay kalada çavuşluğun geliyor.
bu işler şans işi birazda.kısa yapmak isteyen uzun yapıyo uzun isteyen kısa...
bence kasma o kadar...155 gün yapsanda çok ezileceğin söylenemez.dert etme yani okumuş çocuk gözüyle bakıldığından kimse ezmeye çalışmaz seni.
  • werwee  (15.06.09 11:08:22) 
şunu belirteyim ben her şeyden önce. cuma günü diploma törenin olabilir ama hemen çıkışını alamayabilirsin. yani 25'ine yetişmeyebilir.
ayrıca kısa dönemde sürünmek istemiyorum demişsin ama uzun dönemin de acemiliği 4 ay sürüyor bildiğim kadarıyla. yamuluyor da olabilirim tabi. ha kısa dönemde de sürünmezsin merak etme. üniversite mezunlarını çok fazla ezmezler.

  • teritori  (15.06.09 11:22:15) 
Bir de meslek kurası diye bi olay var, genellikle mühendisler giriyor bu kuraya. Sınav günü erken gidip kontenjanlar dolmadan başvurursanız belki bu konuda bi şansınız olur...


  • selimse  (15.06.09 11:23:20) 
tamamen şans işi. en kral yerde sürünebilirsin, en kötü yerde de kral olabilirsin. etrafımda kısa dönem yapıp da süründüm diyen çok az kişi gördüm, gerçi bitince herkes kralım diyor:) yedek subay bile olsan çok şey koyabiliyor insana. ben de kraldım, deniz mühendis asteğmendim, öyleyken bile ters olaylar illa ki oluyor. ast-üst ilişkisinin olduğu bir mekanizmada kimse rahat değildir. sonuç olarak; başladı mı bitiyor...


  • surprise  (15.06.09 11:38:20) 
yedek subay çıkması tamamen şansa bakar senin meslekte. inşaat mühendisliği veya makina mühendisliğinde yedek subay olma ihtimali daha fazla. elektronik veya bilgisayarın çoğunu yedek subay alıyorlar.
yedek subay olursan sürünmeyeceksin diye bir durum yok. sürünme durumu tamamen düştüğün yerle alakalı ki benim bugüne kadar duyduğum ve gördüğüm üzere yedek subayların acemilik eğitimi baya bir sıkı haldeydi . malum adamı subay olarak yetiştiriyorsun, esas duruşu, komutları iyi bilmek zorunda.
bir diğer durumda (ki burda söylemek ne kadar doğru bilmiyorum:) torpil sayesinde yedek subay yapma şansı var. hatta yedek subay seçilip kısa döneme çevirme olayı da var. boşver bence düşünme bunları hayırlısı çıksın de geç:)
  • son nefes  (15.06.09 11:41:05) 
dustugun yere gore yedek subaylik da cok rahat olmayabilir; ama olabilir de, sans isi biraz. tum adaylar arasindan sadece %5i yedek subay seciliyor, neye gore oldugu ise karisik. ogretmenler ve bilgisayar/elektronik muhendisleri agirlikli secilir derler ama cok alakasiz mezunlarinda astek oldugu oluyor.


  • alpinsamuray  (15.06.09 11:49:54 ~ 11:51:12) 
uzun dönemde yani asteklikte meslek kurasına tabi olursan (benim gibi) 18 gün acemilik yapıyosun. evet sadece 18 gün. ve bazı arkadaşlar bunu bilmeden 3 ay acemilik yapcak gbi gelmişlerdi bavullarla çantalarla vs. max acemilik 3 ay sürüyor. şans işi genelde ama bilgisayar mühendisi, avukat, hakim, savcı, gbi bi mesleğin varsa büyük ihtimalle meslek kurasına tabi oluyosun. iktisat işletme vs gbi elemanlar da 3 ay acemilik yapıyor genelde. istisnalar tabi ki var ben acemiliği 2 sınıf arkadaşımla yapmıştım ama başka bi sınıf arkadaşım ısparta dağ komando okuluna gitmişti. şans.


  • rentts1  (15.06.09 13:11:36) 
Tamamen şans uzun kısa olayı. Ben de yedek subay yapmak istemiştim olmadı.


  • tekosin  (15.06.09 13:29:53) 
Bu aralar kriz sözkonusu olduğu için birçok kişi uzun yapmak istiyor...


  • pass  (15.06.09 16:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.