[]

Sigara bırakma mecburiyeti

Yaklaşık 8 aydır son 3 ayı günde 1 paket olmak üzere sigara içiyorum..okuyorum..ve bu hafta sonu eve gideceğim 3 aylığına..yaz tatili malum..ailem sigara konusunda çok hassas.yani öyle böyle değil.ara tatilde falan ergen modunda orda burda kaçak birkaç tane içiyordum ama annem "saçın neden sigara kokuyor" sorusuyla karşıma dikildi ikna etmem için yemin etmem gerekti..neyseki annem dışında ailemizin dini inançları pek sağlam değil..

Herneyse..zor ve çalkantılı dönemler geçiriyorum bu da bi gerçek..3 yıldır gittiğim psikiyatristim duygudurumuma ayak uyduramadığından bahsedip terapiyi kesti...tabi sigara bunu nekadar hafifletityor.hafifletmiyor ben de biliyorum.zaten bırakmama lüksüm yok.bizim aileye çalkantı depresyon falan sökmez.

Herneyse soruma gelecek olursam..çok zorlanırmıyım ya..?hiç içmiyim diyorum ? En son okuduğum ilde gitmeden duş almadan son içerim paketi atar giderim ? Sonra 3 ay temizim ? Olmazmı ki ? Başka lüksüm yokki ? Bizimkiler elimde görse inkar etme potansiyelindeyim onların o tepkilerini hayal bile edemiyorum..evet 22 yaşındayım ama bizim ailede dinamikler böyle nabalım.nolur ki en fazla canım çeker içmem abartılcak yanı var mı ki ?

 
içme. çok iğrenç bişey sigara, ağzıma sürmedim hiç. valla kendinize yazık ediyorsunuz.


  • rock n roll  (04.06.14 00:42:47) 
yaz okuluna kal.


  • yatagants  (04.06.14 00:44:56) 
ilk 3-4 gun epey zorluk cekersin. genel olarak ilk 2 hafta zor gecer, sonra yavas yavas eksikligini daha az hissedersin. ben 3 kez birakmaya tesebbus ettim 2 yil, 2 ay, 25 gun seklinde. tekrar basladigima her seferinde pisman oldum. yakin cevrende icen yoksa birakman ve bir daha baslamaman kolay oluyor.


  • eick  (04.06.14 00:44:58) 
Aile için değil kendin için bırak. Bir yasak veya zorunluluk olarak düşünme. Sadece içmeyeceksin. Çünkü bundan 8 ay önce sigara içmiyordun ve yine aynı şeyleri yaparak yaşıyordun. Sigaraya başlamadan önceki halini hatırlamaya çalış.
Bir de şunu unutma, sigara içmek için hep bir sebep bulursun. Aynı sebepleri içmemek için kullanmayı dene nebleyim.
Depresyon sigara içme sebebi değil. Hiçbir problem sigara içme sebebi değil. 3 yıldır psikiyatriste gidiyormuşsun, 8 aydır sigara içiyorsun öyle düşün.
Daha fazla alışmadan bir an önce bırakmanı dilerim. Ciğer kapasiten azaldıkça merdiven çıkarken bile zorlanmaya başlayacaksın. Değmez.
  • ay nov kung fu  (04.06.14 00:48:27) 
Sirf ailen istiyor diye birakma, kendin istiyorsan da ic. Tepki-mepki olursa da birsey olmaz. En fazla birkac gun surat ceker, uzun uzun ogut dinlersin. He he dersin, sonra kacak-kocek devam edersin. Kor satirla kesecek halleri yok. En sonunda kabullenme gelecek. Bu surec genelde boyle islediginden soyluyorum. Iyi ya da kotu ne yapacaksan kendin icin yap yahu. Zaten zor zamanlardaymissin, belli ki baska dertlerin var, bunu da dert etmeyiver.


  • kerbeee  (04.06.14 01:39:18) 
evet ya da hayır desek ne farkeder ki. bence bunu vesile edip tamamen bırakmalısın. içmeyen insan sigaranın kokusunu, hele kapalı mekanda direkt alır. bu yüzden gizlenerek içmen de pek mantıklı değil.


  • baal  (04.06.14 08:07:05) 
Sigarayı bırakma konusunda Allen Carr videolarından yararlanan çok kişi var. Yararlanmayan, işe yaramıyor diyen birini de duymadım şimdiye kadar.
Senin de sorununa çare olabilir. bi' dene istersen.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.06.14 08:29:15) 
mecburiyet değil, gereklilik. mecbur olduğun için bırakırsan okula döndüğün gibi başlarsın geri sigaraya. ben sigarasız hayatın nasıl olduğunu unuttuğum bi zamanda, başladıktan 15 yıl sonra bıraktım. 10 ay olacak. bi fırt çeksem başlarım ama başlamıyorum. hayat standartım bi kaç tık yükseldi. hasta olmayı beklemeden bırak derim, ben öyle yaptım mutluyum.

burayı da oku biraz.

(bkz: sigarayı bırakmak)
  • hasmetizm  (04.06.14 08:34:31) 
ek olarak yaz boyunca spor salonuna falan git. sosyal bir ortam oluyor genelde, ve iyi hissettirir spor yapmak.


  • hasmetizm  (04.06.14 08:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.