[]

Nemfomanyak (Nymphomaniac) izleyenler, ne anladınız?

Baya oldu izlediğim ama ne zamandır soracağım hep unutuyorum.

ne anladınız filmden?

ben umutla izledim ama sonunda
"erkek milleti değil misiniz, hepiniz aynısınız"
durumuna bağlandığını düşündüm.

 
Dinleyici amcanın o işi yapacağını filmin başında evine götürürken anladım ben. İster kezbanlık diyin ister fazla türk filmi izlemek diyin ne derseniz diyin valla. Biz öyle gördük. Kim sokakta bulduğu kadını evine davet edip sadece kahve verip yolluyo be! O kadın giderken ben vah vah çekmeye başlamıştım, yanılmadım. Uzun lafın kısası film benim için bundan ibaret.


  • buzbebek  (04.06.14 01:02:37) 
işte bunlar hep seks... ( düz adam modu )


  • rexex  (04.06.14 01:03:17) 
Bende de aynı hissi uyandırdı. Bir de hepsi aslında Jerome'un komplosu muydu gibi bir düşünce de oluştu kafamda. Bir de yaşlı bakir adam kibarca sorsa tabi olur derdi sanki kadın ne bileyim. Öyle hisler... Ama en çok erkek milleti işte peeeh dedirtmeye çalıştığını düşündüm.


  • purusha  (04.06.14 01:14:53) 
sonu adamin uzerine bitti, halbuki kadin napmaya devam ediyor diye bitebilirdi.
bu arada o son sahnede adamin tipi, hal hareketleri aklima geldikce bi gulme aliyor beni

  • jedilance  (04.06.14 01:17:01) 
www.dusuncetarihi.com
Ilk bölümün sonunda eros'un yerini finalde thanatos alıyor. Biraz freudla bambaşka anlamlar çıkıyor filmden.

  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (04.06.14 01:25:09) 
kendimce anladığım;

kadın bi ara milletin zayıf noktasını bularak işkence yapıyordu onlara. pedofili adama denk gelince ona anlayış gösterdi. yani adamın elinde değil. böyle bi dertten muzdarip ama hiçbir şey yapmamış, kendi bile farkında değil belki de.(bunların yüzde 95i eyleme dökmüyor demişti) adama muamele çekiyor hatta. kendisine yakın hissediyor çünkü.

bizim stellan abimiz, yani yaşlı adam aseksüel ve bunca yıl seksten uzak bir hayat yaşamış, toplumdaki algılara rağmen(istese temiz götürür bence). bu olay bizim kadın için takdir edilesi bişey. zor olanı yapmış çünki. ama sonunda sırf merak edip o duyguyu yaşamak için tecavüze kalkışması kendisiyle çelişmesi demek. gerçekten istediği için yapmıyor çünkü. belki de yapmış olmak için.
kadının tepkisi tecavüzden çok o kısmıyla ilgili gibi geldi.

saçma olabilir tabii. çok anladığımı söyleyemem genel olarak.
  • fuckinginthebushes  (04.06.14 02:32:27) 
önce katil olmaktan kurtulup sonra katil oldu işte kader


  • rapon  (04.06.14 10:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.