[]

araba satın alma konusunda hiçbir şey bilmemek

15bin tl'lik bir araba bakayım dedim. Sahibinden.com'dan bakınıyorum piyasaları ve arabaların özelliklerini anlamaya çalışıyorum.
Haliyle bu fiyata gösterişli, ekonomik yakan, orijinal, güzel bir şey bulmak zor.

Sonra tamamen tesadüfen şu ilanı gördüm:

www.sahibinden.com

Bu araç mesela benim gibi hiç bir şey bilmeyen birine göre hiç de 20 binlik bir araba gibi değil. Bir arkadaşım alsa 35e aldım dese gayet inanırım.

Bu araba normalde mi ucuz, bunun mu bir sıkıntısı var ya da çok mu yakıyor lpg'li bile olsa, vergisi mi eşşek yüküyle?

15-20 bin'e böyle karizmatik arabalar alabiliyor muyuz özetle.

 
e39, kasa olarak ben de bayilirim, her gordugumde ic geciririm.

hatta (bkz: #29974750)

ama baktigin arac 97 model. 17 yasinda. vergisi yillik 255 lira.

teknolojisi hakkinda da cok cok az bilgim var. m54 kodlu motorlari yanlis bilmiyorsam 2001 yilindan sonra cikarttilar. stoplari da makyaj gordu. bu kasada yine 2001 sonrasi cikarilan cift vanoslu motorlar tercih edilir. benden bu kadar, bilenler vardir illaki :)
  • osuruklu  (04.06.14 00:50:15) 
Simdi corsa,polo diyenler gelmeden yazayim,

Karizmatik kelimesinide gozardi edlim bana gore araba bunlardir.evet bu paralara bu arabalari alabiliyorsun cunku arac 17 yasinda.bu arac bu yasina ragmen pek cok yeni arabadan iymidir kesinlikle cok iyidir.senden onceki kullanicilarina bagli olsa bile hala harika bir arabadir.masrafi cok olur vs diye gelenler olacaktir cok aldirma,

Bunun muadili w210 var bende.evdeki bir kac aractan birisi ama her satayim dedigimde gunlerce arac bakiyorum,aman az yaksin,cok kacsin falan elli tane karsilastirma yapiyorum en sonunda w210 kaliyor gene,

Temizini bulursan al derim.
  • cizgilipijama  (04.06.14 01:11:37) 
muhtelemelen o araba 185bin değil 385binde falandır. tüplü haliyle bile ortalama araçlardan fazla yakar. araç nerdeyse 20 yaşında her dakika bir yeriyle uğraşman lazım. ayrıca bmw olduğu için olası bir ağır problemde 3-5 bin lira masraf çıkması hiç de süpriz olmaz.

ayrıca aracın yanına gidip içine bindiğinde fotoğraflarda görülmeyen onlarca detay eskime iziyle karşılaşacaksın. alınmaz demiyorum ama iyi kötü araba bakımından anlamıyorsan, biraz da olsa çevren yoksa alınmaz.
  • orpheus  (04.06.14 02:25:47 ~ 02:27:35) 
karizmatiktir kalitelidir orası tamam ama 185bin kilometrede.ortalama motorları ne kadar dayanıyor bilmek lazım. 250bini geçen pek görmüyorum. ömrünün sonlarında gibi.


  • ceycey e  (04.06.14 02:27:47) 
bu aracın büyük olasılıkla kazası vardır. tramer kayıtları 97'den 2007'ye kadar olan kazaları gösteremeyebilir. ben bile aracın ön tarafına bakarken bir dengesizlik hissettim burdan. eğer bunun gibi yaşlı bir araç alıcaksanız öncelikle yürüyen aksamına ve motoruna baktırın. hiçbir sorun yoksa kaportası çok önemli değil... bende bmw kullancısıyım ve alman mühendisliği diyorum başka birşey demiyorum. kullanması zevklidir fakat ilk aracınız bmw olacaksa çok dikkatli olmak lazım hatta olmasa daha iyi olur...



forum.donanimhaber.com verdiğim bu linkteki 2. posta bak derim. 1.000.000 km'lik e39
  • false pretension  (04.06.14 03:26:05 ~ 03:29:26) 
5 serisi arac alma. mukemmel aractir ama temiz bakilmissa. ona ragmen inanilmaz basini agritir. masrafi cok olur. altindan kalkamayabilirsin. ayrica hayvan gibi de yakar.

karizma arabaya kasma simdilik. al temiz bir toyota bak isine.
  • goo.gl  (04.06.14 05:28:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.