[]

kedi için stres sebepleri?

Bir yaş civarı kısır olmayan dişi kedi için stres kaynağı çiftleşememekten başka ne olabilir?
Hayatında son zamanlarda hiçbir değişiklik olmadı.



 
strese girdiğini nereden anladınız?
evde başka bir hayvan var mı?
veya sizin hayatınızda bir değişiklik oldu mu? çalışma saatlerinde değişiklik.. vs vs..
  • innerbliss  (03.06.14 18:01:02) 
Bir kedi bir köpek var, onlarla da arasındaki ilişkide hiçbir değişiklik yok.

Strese girdiğini tüylerini kopartmasından anladım. (veterinere gittik, tüy de deri de sağlıklı stresten kendisi yapıyordur) dedi.

Benim hayatımda değişiklik var, artık daha çok evdeyim. Daha çok oynuyoruz daha çok sarulıyoruz olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum.

He söylemeyi unutmuşum iki üç gün önce tırnağını kırdı pansuman yapıyorum günde 4 5 kez ve çok ağlıyor yaparken. Bundan olur mu acaba?
  • mutevazi  (03.06.14 18:09:10) 
Olabilir. yani siz onu iyileştirmek için pansuman yapıyorsunuz ama o durumu anlamayıp şiddet gördüğünü düşünüyor olabilir.


  • innerbliss  (03.06.14 18:20:57) 
ama iki üç günde tüyü seyreltecek kadar strese girebilir mi?


  • mutevazi  (03.06.14 18:23:07) 
24 saat icinde beyaz kedi grilesebiliyormus.

olabilir yani.
  • wiillii  (03.06.14 18:28:32) 
Girebilir. Çilek yoğun bakımda kaldıktan sonra sadece tüylerine bakarak hakkımda bir hüküm verecek olsaydın; hayvanlara işkence eden bir pislik olduğumu düşünürdün.

Kediler hastalıklarını saklama eğilimindedir, zaten bu yüzden çoğu hastalık geç teşhis edilir kedilerde. O yüzden hasta olma, bir yerlerinin ağrıması gibi durumlarda huy değiştiriyorlar. Çilek ekstradan tuvaletini tuvaletin yanındaki duvara yapmaya başlamıştı, stresten demişti veteriner hekim. Kendini toparlayınca tüyleri de düzeldi, duvara kaka yapmayı da bıraktı hakikaten.
  • istinyede bekle  (03.06.14 18:30:03) 
isterseniz pansuman yapınca buna ödül maması gibi bi şey verin, o zaman belki daha az strese girer.


  • innerbliss  (03.06.14 21:35:16) 
Veriyorum. Pansumana başladığımızdan beri yaş mamalar maltlar köpek bisküvileri (çok seviyo bunnarı dana) havada uçuşuyor evde:(


  • mutevazi  (03.06.14 23:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.