[]

Neden arabalar çoğunlukla beyaz ve gri tonlarında üretilir?

Sb.




 
kir tutmasın diye tercih ediliyor sanırım ama hiç sevmiyorum o metalimsi gri rengi


  • rapon  (03.06.14 16:48:11) 
maliyet düşük. tercih edilebilirlik fazla. özellikle beyaz renk daha fazla. şirketlerin büyük çoğunluğunun tercih ettiği renk. hemde marka imaj çalışmalarının en kolay ve ucuz uygulanabileceği renk beyaz. bir de rapon'un dediği mevzu var.


  • oraletarya  (03.06.14 16:56:19) 
en ucuz boya onlardır.


  • anonymice  (03.06.14 17:02:14) 
tamamen bana mi öyle geliyor emin olamasam da koyu renkli araba günes altinda cok daha hizli hamam sicagina geliyor. absorbe etmesi falan mantikli da sonucta mat siyah degil araba, ama gene de bana öyle geliyor.

bir uzman ciksa da aydinlatsa beni.
  • wiillii  (03.06.14 17:02:21) 
ha bir de kimi tonlarda ve renklerde bir kattan fazla yapmaniz ya da boyanin düzgün yapilmamasi, ciziklerin vuruklarin kapatilmasi cok daha acili bir sürec. ondna dolayi bilindik ve net renklerin secilmesi elbette daha yaygin olacaktir.


  • wiillii  (03.06.14 17:03:30) 
üretim aşamasında oluşan boya hataları en az beyaz ve açık renklerde görünür. koyu renk üretim beyazdan daha zor daha meşakkatli yani.

eşim bir kamyon fabrikasında çalışıyor, ben de merak edip ona sormuştum.
  • physcos physcos  (03.06.14 17:17:39) 
Toplu alım yapan firmalar da uğraşmamak için bu renkleri tercih ediyor genelde.


  • zombi  (03.06.14 17:49:16 ~ 17:49:32) 
gunesten olabilir bence de, tek sebebi olmasa da etkilemistir la en azindan. gavur albedo diyor googlelayin.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.06.14 17:50:21 ~ 17:50:52) 
güneşte daha az ısındığı gerekçesi saçma bir gerekçe zira yazın sıcağında beyazda, siyahta insan tahammüllerinin çok ötesinde ısınıyor zaten.

ortada araç bayilerinin dayatması var. siz renkli dediğiniz zaman size beyaz arabada diretiyor. nedeni malum toplu siparişlerde araçlar ucuz siz renkli istediğiniz zaman adamın elinde olmuyor mecbur tek getirmesi gerekiyor kar düşüyor. astronomik teslimat zamanları söylüyor. ayrıca boya maliyetleri beyazda ucuz. bunun yanında renk tutmama olayı yalan.
  • aat bh  (13.09.16 21:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.