[]

Türkiyedeki bankamatikler?

yüksek lisans için almanyaya geldim deutsche bankda hesap açtırdım.Sorun şu koskoca şehirde taş çatlasın 4 tane bankamatik var.Bankamatikler 3 e ayrılmış 1. tür para çekme yatırma 2. para transfer etme 3. daha tam çözemedim.Oysaki bizdeki bankamatiklerde döviz bile bozdurabiliyorsun. Bankaya girdiğinizde sıra almıyorsunuz ayakta kuyrukta bekliyorsunuz.Hesabınızdaki hareketler 2-3 gün sonra hesap hareketlerine yansıyor.İnteraktif bankacılık için yaptıkları app berbat.Türkiyedeki bankacılık sistemi mi çok gelişmiş yoksa burda mı bi sorun var?




 
Türkiye'deki bankacılık sistemi çok gelişmiş durumda. Gerçekten bilmem kaç yüz sene geriden geliyorlar. Sebebi ise bizim deli gibi kredi kartı kullanıyor oluşumuz.

Biz türkler her fırsatta bankaları zengin ediyoruz. Faiz, ücret, işlem, zart zurt. O yüzden deli gibi yatırım yapıyor bankalar. Almanlar takır takır nakit çalışır. Başkasını tanımaz. O yüzden çok da önemli değil temassız kart falan.
  • roket adam  (03.06.14 16:48:24) 
Ekşi'de daha önce ülkemizdeki bankacılık sisteminin gelişmiş olduğunu okumuştum, eft bizde 5-10 dk içinde gerçekleşirken başka ülkelerde saatler sürebildiğini ertesi güne sarkabildiğini okumuştum.


  • atom karincanin torunu  (03.06.14 16:49:54 ~ 16:50:10) 
işte bunlar hep kemal derviş


  • dafuq  (03.06.14 16:50:09) 
  • yatagants  (03.06.14 16:58:30) 
verdikleri debit kart paypal'a da bağlanmıyor hala işbankasının işte üniversiteli kartını kullanıyorum :)


  • allstar  (03.06.14 17:02:47) 
turkiye'de harbiden bankacilik asmis la baska yerde bulamazsiniz.

deutsche bank ta actirdiginiz iyi olmus atm leri turkce kullanabilirsiniz en azindan.

Sira almamak normal bence hic bir deutsche bank subesinin turkiye'de oldugu gibi agzina kadar dolu oldugunu gormedim. 3 4ten fazla musteri oldugunu da gormedim valla.

Cok atm istiyorsaniz sparkasse den actirin hesap. deutsche nin cok olmaz dediginiz gibi
  • babamasoliimbananickaldirsin  (03.06.14 17:54:52) 
İtalya'da iken Unicredit hesabı açtırmıştım, adamların daha bankamatiklerinde İngilizce menü yok. Duomoya yakın şubede bilmemnerde çok turistik yerlerin bazısında varmış: arkadaşların yalancısıyım, centrale yakınlarında bile rasgelmedi bana. Bankamatiği bırak internet sitesinde İngilizce seçeneği bile yok. Hadi sitede Google translate ile idare ettin fakat internet şubesine girdiğinde Google translate de çalışmıyor. İnteraktif şube berbat, iş bankasının interaktif şubesiyle karşılaştırmak istemiyorum, çünkü iş bankasına hakaret olur, adamlar daha beginner seviyede. İnternet şubesinde müşteri temsilcisiyle chat ya da videolu görüşme yapabilme imkanı sunuyorlar teoride fakat o temsilci her zaman meşgul ne hikmetse, 100 kere denedim ulaşamadım, ulaşabilsem İngilizce bilmiyordur zaten lavuk. Kısaca Unicredit pişmanlıktır, orda burda reklamını görüp aldanmayın, bizmkiler eline verir her türlü. Unicredit'de de ayakta sıra bekliyorlar gişe işlemi için. Tek sevdiğim yanı bankanın içinde de bankamatiklerin olması, kartınızı okutarak bankaya giriyorsunuz ve bankamatikten işleminizi yapabiliyorsunuz. İtalyada kalitesiz göçmen, at hırsızı tipler çok olduğundan dışarda para çekmek tehlikeli diye yapmışlar herhalde. Dışarda da bankamatikleri mevcut tabiki de.


  • neverletyougodown  (03.06.14 19:53:57 ~ 20:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.