[]

lg smart tv internette film izleme sorunu

sevgili panpalar lg marka smart tv var evde la640s modeli. internetten deliler gibi film izleriz diyerek eve uydunet bağlattık ancak televizyonun tarayıcısından film sitelerine girip izleyemiyoruz donup kalıyo. önce internette sorun var sandım baktım pc.de sıkıntı yok uyduneti de aradım kontrol ettiler sorun yok dendi. lg'yi aradım tarayıcı üzerinden açınca bellek yetmiyo bazısında da flash player sürümü yüksek olduğundan açamıyoondan izleyemiyosunuz lg smarttan program indirip ordan izleyin dediler. lg smarta girdim ancak sadece filmbox ve dnr film klübü mü ne var onlar da paralı görünüyo. para verdikten sonra ben zaten her türlü izlerim niye internetle uğraşayım ki sonuçta.

televizyondaki tarayıcıdan takılmadan film izleyebilen ya da aynı sorunu yaşamış olup da çözen varsa yardımlarını beklemekteyim. program adı verseniz de olur.


 
televizyonlardaki tarayıcılar dandik maaalesef. dedikleri gibi flash tarafında sıkıntı oluyor. ya indrip dlna üzerinden izleyeceksin ya da hdmi çıkışlı mini android cihazlar var onlardan alacaksın.


  • sutlu nescafe  (03.06.14 16:05:48) 
bilgisayardan açıp hdmi kablo ile tvye verebilirsiniz görüntüyü. veya filmi indirip harici diske atıp tvye takarak da izleyebilirsiniz. ben ikincisini yapıyorum.


  • inheritance  (03.06.14 16:07:24) 
Bende LA620S var. Bu tvde yapabileceğin en verimli film izleme yöntemi, filmi netten bilgisayara indirip usb üzerinden okutmak.


  • rare  (03.06.14 16:12:38) 
bilgisayarım çok eski, eskiden ben de öyle yapıyodum ama artık hep videolar 720p falan olduğu için ekran kartı açamıyo çizgi roman gibi kare kare gösteriyo videoları. pc+hdmi ihtimalini mecburen eliyorum o yüzden. ben de indirip usb'ye atıp öyle izliyorum şimdilik

@sutlu nescafe hdmi çıkışlı mini cihazlar derken tabletleri mi kastediyosun yoksa film izlemeye yarayan ayrı bi cihaz mı var?
  • kakamelsokoban  (03.06.14 16:12:50 ~ 16:13:29) 
bendeki samsung smart tv de öyle. film açılıyor fakat sürekli donuyor.

seçenekler:
- bilgisayardan indirip flash belleğe ya da taşınabilir disk'lere yükleyip bu cihazlar usb girişinden tv'ye bağlayarak izlemek.

-laptop'a indirdiğin filmleri laptop'u hdmi ile tv'ye bağlayarak izlemek.

-laptop'u hdmi ile tv'ye bağlayıp laptop tarayıcısından online film izlemek.

-android stick alıp hdmi ile tv'ye bağlayıp ordan izlemek.

edit: hem benim hem de sutlu nescafe'nin söylediği cihaz şöyle bir şey: www.hepsiburada.com
  • king lizard  (03.06.14 16:16:19 ~ 16:18:27) 
diğerlerini bilmiyorum ama lg'de var aga. iyi modellerinde de var.

youtube bile bela, öyle diyeyim.

önerebileceğim güzellikler şunlar:
1. wi-di (donanım desteği ister, destekleyen bir laptop ile ekranı direkt tv'ye aktarırsın. dd 5.1 ses ile birlikte havadan görüntüyü gönderir, direkt vlc ile izlersin istediğin filmi. ama oyun vs oynayamazsın imleci yönetmeyi bile güçleştirecek lag mevcut)

2. hdmi ile laptop'u bağlamak: kesin çözüm, ama bilgisayarı her seferinde bağlamaya falan üşenmezsen. bu şekilde kullanırsan sesi hdmi üzerinden tv'ye gönderirsen alıp alacağın dd 2.0 oluyor (bilgisayar/tv modeline göre değişebilir.)

3. hdmi ile laptop'u home theater'a bağlamak: en temiz çözüm. cihaz destekliyorsa dts-hd'ye kadar yolun var (ses için). görüntü için de başka hdmi kablo ile ses sisteminden tv'ye çıkış yapman gerekir. bunun için cihazların (tv'de muhtemelen vardır) arc desteklemesi gerekir. arc, hdmi üzerinden çift yönlü veri alış verişi sağlar (yamuluyorsam düzeltin)

4. bir adet external hdd: 150tl verip bir tane harici disk alıyorsun. tüm filmleri bilgisayardan buraya çakıyorsun. sonra hdd'yi tv'ye bağlıyorsun. bunun için de en rahat çözüm diyebiliriz. üstelik müziklerini vs'ni de buna aktarabilirsin. uğraşmadan izlersin. bütün ayarları tv üzerinden yaparsın. her formatı oynatmaz (amk lg'si smartphone'da flac oynatır, tv'sinde oynatmaz mesela). altyazılar bazen problem yaratabilir. sinema filmlerinde alttan üstten kırpacak zoom'u yaptırmaz (dalyarak lg. uyuzum lg'ye)

5. ps3 medya server: bu bir DLNA uygulaması. bu çözüm için de tembel çözümü diyebiliriz. işlevseldir. dts 5.1'i kablosuz üzerinden yayınlatıp izlemişliğim var. programın linki: www.ps3mediaserver.org - bakma tırşkadan durduğuna şahane programdır, ücretsizdir. en iyi dlna uygulaması denebilir. ayarların çok bızıklama. bu programı pc'ne kuruyorsun ve film, müzik gibi arşivlerinin bulunduğu klasörleri gösteriyorsun. o da bunları wireless olarak ev içi ağda yayınlıyor. tv'nin input list'ine girdiğinde ps3 medya server simgesi görünüyor. buradan bütün film arşivini bilgisayarından kablosuz olarak izleyebiliyorsun. wi-di'den farkı şu: wi-di ile bilgisaya ekranını olduğu gibi görürsün (lag'i unutmuyoruz), bununla ise sadece dosyalar servis ediliyor. dezavantajı: iyi bir kablosuz ağ gerekir (802.11n - 300mb'lik bir ev içi ağ / internet değil, ev içi). bilgisayarın ısınır. çünkü bu veriyi tv'ye uygun hale getirmek için encode edip durur. bir yandan iş de yaparsan kasabilir (donanım konfigürasyonuna göre değişir).
  • the stallion  (03.06.14 16:25:34) 
@kakamelsokoban bahsettiğiniz şekilde film izlemek için iyimser bir tahminle 3-4 sene sonrasının smart tv lerini almanız gerekecek. Şu anki donanımları bu iş için uygun değil. Laptop'u hdmi ile bağlayıp laptop üzerinden filmi açıp görüntüyü tv de izleyebilirsiniz. Eğer laptop'unuz varsa sadece bir hdmi kablo almanız gerekecek.

Diğer taraftan tv için yazılmış yazılımlar var o yazılımlardan film izlemekte sıkıntı çekmezsiniz. Elbette ki büyük bir kısmı paralıdır. Kar amaçlı yazılımlar sonuçta.
  • maxhoper  (03.06.14 16:30:53) 
benim dediğim usb bellek kadar.
www.enybox.com şunun gibi.

  • sutlu nescafe  (03.06.14 17:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.