[]

Konut fiyatları önümüzdeki 1-2 yılda ne olur?

Soru başlıkta.




 
yükselmez.


  • [silinmiş]  (03.06.14 16:02:55) 
ekşisözlükte
"emlak balonu" başlığını oku

  • titiraprap  (03.06.14 16:05:37) 
ellerinde patlayacak.
şişiyor şu an.
patlayınca hemen kapat bi daire.
  • seyduna6687  (03.06.14 16:16:10) 
şu çok bahsedilen emlak balonunun istanbul'da patlayacağını ben de düşünmüyorum. ekşide de bunu savunan yazarlara rastladım. patlasa ne güzel olacak ama işte, aah ah.


  • zbamk  (03.06.14 16:21:39) 
bu emlak balonu patlayacak diyenlerin gerekçesi nedir?
patlamaktan kasıt nedir?
1 milyonluk ev 500 bin mi olacak, yoksa 100 bin mi?
teknik veriler ve gerekçeler var mı bununla ilgili?
konut stoğuna karşılık gelen miktarın GSMH deki payı nedir?
milyar dolarlık yatırım yapan müteahhitler neyin ne olacağını bilemiyor ve kestiremiyor da, eksisozluk teki ergenler mi biliyor piyasanın geleceğini?

yoksa akp döneminde patlasa da kriz çıksa da ekonomi bozulsa diye işkembeden sallayan tipler mi?
  • ne nicki be  (03.06.14 16:28:31 ~ 16:35:07) 
bununla ilgili daha önce başka duyuruya yazmıştım.

- abd'deki mortgage krizi, benzer, ispanya inşaat sektörü krizi gibi bir kriz yaşayabiliriz. abd'den farkımız türkiye'de konutların %25 peşinat sonrası krediye bağlanması ve abd'de tüketici konut kredisini ödeyemediği durumda konutun değerinin kalan anaparayı karşılaması zorunluluğu (bu kriz durumunda borcu bankaya devretmek demek) bunlar bizim konut krizi yaşamamamız için 2 önemli eşik ama aşılamayacak eşik değil.
  • [silinmiş]  (03.06.14 16:37:17) 
hayır patlamayacak hala inanılmaz bir talep var.


  • fransızkalanadam  (03.06.14 16:41:07) 
bence düşmez. türk halkı evi arsayı sever, abd gibi birşey beklemeyin burada


  • dafuq  (03.06.14 16:48:49) 
@douchebag
abd de konut kredilerinin miktari gsmh sinin yuzde 70 ine yaklaştığı dönemler oldu. adamların patlamalrı kadar doğa bir şey yok. ki abd gsmh sinden bahsediyoruz.
şu anda bizim konut kredilerimizin miktarı gsmh nin yuzde 5 ya da 6 sına denk geliyor.
  • ne nicki be  (03.06.14 17:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.