[]

Schengen - Banka Hesabında Para Gösterme?

Merhaba,

Yunanistan vizesi için başvuruyorum. Bankada ne kadar para göstermem lazım bilen var mı?

Bir de seyahat sigortası isteniyor vize için. Nerde nasıl yaptırılır

 
seyahat sigortasını herhangi bir sigorta firmasından yaptırabilirsin zaten maksimum 50 tl'lik bir şey, küçük küçük sigorta büroları var merkezi yerlerde.

bankada göstermen gereken para da ülkeden ülkeye değişiyor. çek cumhuriyeti için kaldığın gün başına en az 100 tl olması gerekiyordu hesabında mesela.
  • kronik  (03.06.14 11:22:12) 
1 hafta için 2000 dolayları yeterli olacaktır.

seyahat sigortası ise sigorta şirketleri ve bankalardan yaptırılabiliyor. 30-40tl civarı olması gerekli.
  • neyleyim  (03.06.14 11:23:36) 
tepesinde ak sigorta, bilmem ne sigorta tabelası yazan herhangi bir yere girip yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırıcam demen yeterli.

1500-2000 tl avrupa için idealdir.
  • spatzle  (03.06.14 11:24:00) 
orada geçireceğin her gün için bilmem kaç euro/lira göstermen gerekiyordu galiba ama kesin bir rakam olduğunu sanmıyorum. Ne göstersen kar. kısa süreli bir seyahatsa çok yüksek meblağlara gerek yok. Seyahat sigortası her yerden yapılıyor. ben yapı kredi sigortadan yaptırmışım: yksigorta@yksigorta.com.tr, 0212 336 09 09


  • freakme  (03.06.14 11:26:59) 
Ne kadar çok gösterirsen kar ama mesela almanya için 1 gün x 50 euro yeterli oluyor konsolosluğun dediğine göre. 10 gün için 500 euro yani. bu rakam yunanistan için daha da düşüktür diye tahmin ediyorum. şirkete ya da konsolosluğa sorarsanız onlar da söyler zaten.

sigorta için de ben küçük büyük hepsini tek tek gezmiştim, en ucuzu her ne kadar alman olmasından dolayı pahalı izlenimi uyandırsa da hdi.
  • letheavendangered  (03.06.14 12:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.