[]

ios 8 vs samsung'da zaten olan şeyler

beklenen ios 8 güncellemesiyle ilgili açıklama yapmış apple:

www.huffingtonpost.com

iyi de, hani iphone muhteşemdi? bunların hepsi (double tap yapınca en sık görüşülen kişileri de görebilmenin dışında) zaten samsung'da, eski modellerinde bile yıllardır olan özellikler? iyi güzel, telefon hızlı ve samsung galaxy wonder'da yaşadığım ve yaşattığım sinir krizlerinden eser kalmadı, ama sanki 2 haftada iphone'dan pişman olmaya başladım. hız dışında sunduğu ayrı bir özellik, bir pratiklik yok sanki.

 
uygulama yelpazesi? çoğu uygulamanın ilk önce ios için çıkması? stabil olması


  • metehan01  (03.06.14 11:07:43) 
stabil olmasi.
uygulama yelpazesi android de kosturuyor su anda. ozellikle su launcherlerin bu kadar hayvansi olduguni bilmiyordum.
ayrica evet cogu uygulama once ios da cikiyor bir coguda parali oluyor.
androidde google xxxx.apk yazmanin verdigi haz hic bir seyde yok.

ha bir de yanlis anlama ama wonderla kiyaslamak nekadar dogru.
s serisi ve note serisi daha saglikli olur kiyaslamak icin.
  • kutsalbok  (03.06.14 11:10:17 ~ 11:13:39) 
stabilite zaten en çok memnun olduğum yanı. ama kullandığım uygulamalarda çok çok aşırı şeylere ihtiyacım olmadığından, yelpaze kısmı çok önemli değil gibi, ya da en azından şu an için. bir de mesela whatsapp bile daha az gelişmiş geldi bana. ben mi henüz çözemedim bilmiyorum ama fotoğraf galerisindeyken o an baktığım bir fotoğrafı anında birisine whatsapp'tan göndermek istiyorsam, fotoğrafa dair açılan menüden bu seçimi yapamıyorum. her şeyden çıkıp, whatsapp'a gidip, fotoğraf gönder diyip, ordan galeriye girip daha sonra o fotoğrafı arayıp bulmam gerekiyor. bir de birisi bana whatsapp'tan yazdı diyelim, ben interneti kapatınca whatsapp'a girdiğimde o kişinin ne yazdığını göremiyorum. illa internet bağlantımın olması gerekiyor. bence bu büyük bir dezavantaj.

şimdilik sadece whatsapp'la ilgili sorunlarım geldi aklıma.

edit: @kutsalbok, yok ben bundan önceki telefonum wonder olduğu için kıyasladım. yoksa biliyorum eşdeğeri bırak, yakın bile olmadıklarını. ama demek istediğim şey, wonderın bile sahip olduğu özelliklere alışkın biri olarak pişman olmaya başlamış olmam.
  • letheavendangered  (03.06.14 11:14:10 ~ 11:16:49) 
güvenlik, stabilite, son kullanıcıyla dost olması. android'de tüm uygulamaları kapatmak için falan advance task killer vs. 3rd party ihtiyacı daha fazla sanki. güvenlik açıkları daha fazla. yok bi de kitkattı bilmem neydi sürümler güncellemeler uğraşmıyorsun. kafa rahat oluyor. hardware olarak da bana daha çok güven veriyor.


  • freakme  (03.06.14 11:43:58) 
stabil, hızlı, güvenli, kullanıcı dostu. kafan rahat. iphone cihaz olarak daha kaliteli. ekranındaki kaydırma bile farkediyor.

ayrıca androidden bir eksiği olmadığı için androidi düşünmeme gerek yok.

uygulamalardaki bazı özellikler iosta varken android versiyonunda yok. ben wassapta konum at dedim bir arkadaşa. bende o özellik yok demişti. bilemedim.
  • cha  (03.06.14 11:50:48 ~ 11:53:39) 
@cha, konum androidde gayet var ya. biz hep atardık. arkadaşın bilememiş :)


  • letheavendangered  (03.06.14 11:54:35) 
yahu mesajlarda iletim raporu da yokmuş...


  • letheavendangered  (03.06.14 12:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.