[]

Annelerin Eylemi, Neden Gündem Olmuyor?

sözlükte neden gündemde olmuyor? bunun bölge için, bölge insanının cesaretlenmesi adına büyük bir kırılma olduğu konusunda yanılıyor muyum? bu bir taktik(kimin işine yararsa yarasın), kurgu vs bile olsa(ki sanmıyorum) yarıa bırakacağı etkiler adına büyük değişimlere gebe değil mi?




 
gecenlerde burada biri roboski'de neler olmustu, diye sordu. rica ederim acin, verilen cevaplara bakin. akillari korumak namina, sozluk yahut duyuru'dan okulda ogretilmesi uygun gorulenden fazla sey beklememek lazim.


  • o da olur  (03.06.14 00:48:33 ~ 00:51:40) 
60 küsür kişi bakmış, birinin bile fikri yok mu bu hususta? 15 dk'da boşaldım, normal mi diye sorsam 20 kişi fikir beyan eder.

kaçırdığım, yanlış anladığımı düşündüğünüz, o işin aslı öyle değil diyeceğiniz bir şey varsa onu söyleyin de ben aydınlanmış olayım bari.
  • ete summer  (03.06.14 01:06:08 ~ 01:07:31) 
sorunun yanıtı: değil abi.
bu konularda sözlükte uzun uzun yazıp yılmış bir adam olarak yanıtlayayım.
bu da akp'nin ne olduğu belli olmayan barış sürecinde deneme olarak salladığı salvolardan biri sadece.
ha, sorarsan kürt hareketinin de özellikle geziden sonra saçmaladığını düşünüyorum, chp falan ayrı hikaye zaten. hatta gezi hareketinin bileşenleri de çoğu zaman birlikte veya tek tek saçmalayabiliyorlar.
yine de hepsi, akp'nin abuk subuk hamlelerinden iyidir.
  • yalnux  (03.06.14 01:17:06) 
Barış sürecini ilk başta olumlu bulan ama sonra güneydoğunun gayri resmi olarak pkk'nın kontrolüne bırakıldığını ve bunun medyaya yansımadığını öğrenen insanlar var. Bunlardan biri olarak ben barış sürecine olan olumlu bakışımı kaybettim, o yüzden kurunun yanında yaşta yanar misali diğer yan etkinlikleride sallamıyorum


  • efrasiyab87  (03.06.14 01:41:28) 
annelerin eylemi hakkinda bir fikrim yok, inanin gundeme cok uzagim, gundemde olmayanlara daha da...
ama merak ettigim bir seyi sormak istiyorum. sadece turkiyede degil, baska ulkelerde de annelerin eylem yaptigini goruyorum. hatta anneler eyleme cagriliyor. nicin? annelere duyulan saygi, inanc vb nedenlerle mi yoksa tarihsel bir aciklamasi var mi merak ediyorum.

  • dnznc  (03.06.14 01:47:02) 
akp "sözde çözüm süreci" üzerinden baya bir ekmek yiyiyor. o yüzden "sürecimizin tadı kaçmasın" kafasıyla bu konuda açıklama yapmak için geciktiler. "ya siz indirin, ya da biz indiririz" gibi içi tamamen boş olan sadece akp fanboylarının gaza geleceği boş bir tehdit savurdular. bunun da her şehit haberinden sonra "bıçak kemiğe dayandı" deyip, kürt oyu kaybetmemek için kıçlarını kırıp oturmalarından bir farkı yok.

bdp (yeni ismi ile hdp) de "başbakan sensin, sen indir. yoksa o koltukta işin ne?" tarzı bir cümle ile geldi. akp bdp'den, "bunlar terörist, işte bakın çocukları kaçırıyorlar" diyerek oy çalma amacı içindeydi. fakat bdp'nin bu cevabı sonrasında yine bir sessizlik hakim. hatta "anneler belediye binası önünden uzaklaştırıldı" haberleri geçti bunun yerine.

akp-bdp(hdp) ittifakı var ortada. bdp, akp döneminde kazandıklarını kaybetmemek için akp ile ciddi anlamda ters düşmemeye çalışıyor. akp ise bir yandan bu desteği kaybetmemek istiyor fakat öte yandan pek de güvenmediği için o oyları kendine çekmeye çalışıyor.

kaçırılan çocuklar ve çocuklarını geri isteyen anneler de ortada oyuncak oluyor tabii ki. ben söyleyeyim. 3 vakte, çocukların kaçırılmadığı, kendilerinin gittiği ve gittikleri yerde çok iyi karşılanıp bakıldığı haberleri ya da çocukları kaçıranın pkk olmadığı haberleri gelecek. maksat oyun oynansın ama ittifak bozulmasın. oylar kaybedilmesin. hal böyle olunca da hakkında az haber çıkıyor. az kişi konu hakkında bilgili oluyor. birçok kişi de yine bu sebeplerden üzerine konuşmak istemiyor. konuşmak isteyenler de barış(!) istemeyen, kan dökülmesi taraftarı, ülkenin düşmanı ilan ediliyor bu diğer kısım tarafından.

mhp ve chp milliyetçilik konusundan dolayı doğuda şanslı olamadığından akp ile bdp arasında kucaktan kucağa geçip kendilerini gerçek anlamda temsil edecek insan arıyor kürtler de.
  • nawar  (03.06.14 02:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.