[]

polislerin üzerine yıldırım düşmesi

polislerin üzerine yıldırım düşmesi siyasi mesele haline gelmiş.
arkadaş biz ne ara bu kadar kutuplaştık ya ?

(bkz: polislerin üzerine yıldırım düşmesi)

edit: ulan ben de tayyibi elime geçirsem,"o" polisleri elime geçirsem yapacaklarımı buraya yazamam ama şu kafa yapısının da ırkçı kafa yapısından hiçbir farkı yok...

 
Çoluk çocuğun, gençlerin öldürülmesinden sonra ama ile başlayan cümleler kurulduğu günden beri en uzak kutuptayım ben kendi adıma.


  • jamalbsf  (03.06.14 00:03:30) 
kader.


  • angina pektoris  (03.06.14 00:04:05) 
bu her zaman olan normal bir olaydır.


  • zlatanibrahimovic11  (03.06.14 00:07:15) 
valla gezi olayları yeni yeni siçaklığını kaybetmişken, bi polis otobüsü düşmüştü. hürriyetteki yorumlarda "geçmiş olsun" yorumuna bile olumlu oydan en az 3 kat fazla olumsuz oy vardı. düşün yani..


  • yusufist  (03.06.14 00:17:34) 
bu kafayla bu ülke bok çukurundan hiç bi zaman çıkamayacak.


  • xenophobe  (03.06.14 00:21:58) 
polisler o kadar da eğitimli insanlar değiller. amirleri dikiyor bunlara müdahale edin diyor mecbur ekmek parası dikiliyorlar oraya dedim ya çok eğitimli insanlar değiller çoğu en azından hepsi demek yanlış olur, adam amirini hatta çok çok daha üst makamları suçlamak yerine karşısındaki eylemcileri suçluyor her şey için hıncını onlardan çıkarıyor. kutuplaştıran aslında tepedekiler bizim bi bok yaptığımız yok.

edit : hadi polislerin çoğu gerçekten çok bilinçli insanlar değiller, bilinçli geçinen "koyun" olmadığın savunan kitlenin tepedeki birkaç ensesi kalının sebep olmaya çalıştığı kutuplaştırma çabasını fark edememeleri hatta ekmeklerine yağ sürmeleri de ayrı bir acınası.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.06.14 00:23:42 ~ 00:27:04) 
ne ara kutuplaştık söyleyeyim mi: sokağa çıkan insanın kafasına biber gazı sıkıldığında, otopark köşelerinde linç edildiklerinde, 10 polis tarafından dövülerek öldürüldüklerinde, 12 yaşında çocuk öldürüldüğünde kutuplaştık.

ölen hiçbir polis umurumda değil. zerre umurumda değil hem de. çok iyi bir insan da olsa umurumda değil.
  • kamera motor  (03.06.14 00:25:46) 
@proletarier,

ya bırakın şu ekmek parası palavrasını yemezler. doyduk bu palavralara.
amiri mi kafalarına biber gazı sıkın diyor.
amiri mi, 10 kişi bir eylemciyi sıkıştırıp öldürene kadar döv diyor.
amiri mi otoparkta sıkışanları öldürene kadar döv diyor.
amiri mi saçından yakalayıp yerlerde sürükle diyor.

hangi kanun yazıyor bunları yapmalarını. bana ucuz ekmek palavralarıyla gelmeyin. bu adamlar yok edilmesi gereken canavarlar. o yüzden geberip gebermemeleri sikimde değil.
  • kamera motor  (03.06.14 00:27:29) 
@kamera motor tamam aslanım sakin ben de böyleydim bi zamanlar geçer. belki bilgisayar başından kalkıp karşına iki polis geldiğinde de konuşma denen yeteneğini kullansaydın anlardın. zaten dediklerimi zerre anlamadığın da aşikar benim dediğim polis eylemciyi suçluyor üst kademeleri değil adamlara hayvan gibi mesai yaptırıyorlar zaten süper eğitim almamış adam çabuk sinirleniyor elinde de silah var karşısındakileri suçluyor hıncını onlardan çıkarmaya çalışıyor ekmek parası için biber gazı sıkıyorlar dediğimi hiç sanmıyorum ?

edit : ayrıca polis sistemi sadece bir maşa. polis devletlerinin oluşumunu incelemeni tavsiye ederim. hatta en bilineni şuradan başla. (bkz: schutzstaffel)
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.06.14 00:31:09 ~ 00:33:20) 
Kanka yanlış anlama ama s.ktir et


  • gokhanbulut  (03.06.14 00:36:26) 
@kamera motor tamamen kendin ile çelişiyorsun. o polisler dediğin gibi kimseden emir almadılar bir insanı dövmek ve öldürmek için (bu işe karışan polislerden bahsediyorum), tamamen kendi yapılarında bu var. Bana aklı başı düzgün, tutarlı bir insan çıkıpta bunun emrini verdiler onlarda öldürdü diyemez. Hergün izliyoruz, birleşik devletlerde polis nasıl terrörist eylemlerde bulunur. ama bu videoların altında kendi ülkesinin polisini savunan amerikalılar bizim ülkemizdeki molotof atanlara plastik mermi ile karşılık verilmesini barbarlık olarak buluyor. senin gözün daha ne kadar kör olabilir ki?


  • mytituaEd Yourvenom  (03.06.14 00:38:56 ~ 00:45:23) 
@mytituaEd Yourvenom ya evet tamam uzatamayacağım sizle tartışmayı kısa bir süre önce sonsuza kadar bitirmeye karar verdim çünkü.

evet, gezinin ilk günü hippilerin arasında bi bidon biber gazını ağızlara boşaltarak gezen polise de molotof atılıyordu, o olaydan 15 gün önce beşiktaş maçında taraftarların arasına motorsikletle girip 3 el havaya ateş eden polislere de beşiktaş taraftarları molotof atıyordu (bilmeyen ve hatırlamayanalr için: beşiktaşlılar maça gidiyordu marş söyleyerek. bunlar da kalabalığın arasından geçmek isteyivermişler). evet biz hepimiz molotof ve taş atan insanlarız. polisler de çok masum kişiler. asla haketmeyene biber gazı fırlatmazlar, döverek öldürmezler.

tamam amk sizinle tartışma bu kadardı. alın kendi dünyanızda yaşayın ne yaşayacaksanız. dediğim gibi: ölen polisler artık umurumda değil. çünkü o eşiği, o vicdan eşiğini ben küçük çocukları öldürmeye başladıklarında ve bunların başının o çocuklara bile terörist dediğini duyduğumda aştım.
  • kamera motor  (03.06.14 00:44:02) 
@kamera motor uzatmamn iyi olur çünkü içiyorsun sanırım ve içtikçe saçmalıyorsun, bendeki intiba bu(bu arada ben de içiyorum ama saçmalamıyorum). dedin ki "beşiktaş maçında taraftarların arasına motorsikletle girip 3 el havaya ateş eden polislere de beşiktaş taraftarları molotof atıyordu" olay burda zaten. Bir yanda kendi hayatının derdine düşmüş "İnsanlar" diğer yanda onları yakmak adına molotof atan gözü dönmüş şehir eşkiyaları. 17 yaşındaki Serap Eser'i kimse unutmadı.


@royal sen istediğini söylemekte özgürsün sana kimsenin karışacağını sanmam. tek sorun şiddet uygulamak. sen bu şekilde düşündüğün için şiddet uygulayabileceğini sandığın anda hem bir çok vatandaşın hayatını tehlikeye atöış olursun hem de kendi hayatını. Dünyanın hiç bir yerinde şiddet hoş karşılanmaz ve topluma yapılmış bir tecavüz olarak görülür. umarım hayatının geri kalan kısmında da şiddete eğilim göstermezsin.
  • mytituaEd Yourvenom  (03.06.14 01:02:55 ~ 01:06:11) 
@royal ahaahahaha şerefli olsaydı polis olmaz mıydı ? peki kardeş ben sana bıçağı takayım tamam mı sonra selamımı çakıp gideyim polisi aramaz mısın ? aramamalısın ama çünkü onlar şerefsiz, şerefsizlerden mi yardım isteyeceksin. ne sığ insanlarsınız ya.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.06.14 01:06:19) 
sen uzaylı dilinden konuşuyorsun daha da bir şey söylemiyorum sana.
evet beşiktaş taraftarı molotof atıyordu, hippiler molotof atıyordu, 12 yaşında çocuk molotof atıyordu, bi otoparkta linç edilen çocuk molotof atıyordu, ali ismail korkmaz molotof atıyordu.

evet bütün dünya molotof atıyordu ve türk polisi bunları engellemek için cansiperane mücadele veriyordu.

beyin özürlülere not: "eveet hippiler de molotof atıyordu, beşiktaş taraftarı da molotof atıyordu. tek masum kişi polisti" bir ironidir. hippilerin arasında bi bidon biber gazını boşaltan polise karşı koyabilecek en donanımlı hippinin elinde el çantası vardı.
  • kamera motor  (03.06.14 01:06:22 ~ 01:10:33) 
olum ilk ben yazıcaktım fıtratında var diye yaa çok üzüldüm :(
olur böyle şeyler demekten başka hiiç bir duygusal kıpırdanma yok içimde onlarda ilerde baskı ve zulme ortak olacaklardı olmasaymış iyiymiş tabi ama üzelmedim ya kısacası...

  • gündüz m  (03.06.14 01:10:16) 
@kamera motor bana sadece mantık içeren cümleler kurduğun zaman senin cevaplarını dikkate alacağım. şu an cevap verebileceğim bir şey malesef yok.


  • mytituaEd Yourvenom  (03.06.14 01:12:54 ~ 01:14:15) 
@mytituaEd Yourvenom amerikalı insanlar polislerini övüyormuş muş... yahu be adam şimdi bak karşılaştırdığın kültürler tamamen farklı ve siyasi konjektürde farklı işte farazi duygusal konuşmalar yapıyorsun.. şimdi aç kurtlar vadisini gaza gel sonra padişahına yatmadan önce 3 subaneke bir elham oku yat hadi bakalım...


  • gündüz m  (03.06.14 01:37:03 ~ 01:39:09) 
royal'in dediklerine katılıyorum. belki ülke şartlarından ötürü seçmiş olabilir ancak yine de polis olmayı aklından geçirmek dahi benim için yeterlidir.

ama karşı tarafın her daim sunduğu o insafsız, herhangi bir vahşeti meşrulaştıran argümanları kendim de kalkıp sunamam. yok öyle bir dünya. ben yine kendim gibi olup "çoluğu çocuğu, ailesi vardır, umarım sağlığına kavuşur" diye aklımdan geçiririm. ister romantik olayım, ister fazla iyimser. ne yazık ki buyum. ama bir polisle oturup iki kelime etmem, o gaddar herifin saçma sapan savunmalarını da dinlemem. ancak kesinlikle bir insan için gebersin gibi bir şey diyemem. onlar gibi olamıyorum ben.
  • tonoto  (03.06.14 01:50:46) 
polislerin hepsi bilincsiz ve elindeki gucu kotu kullanacak kisiler degildir elbet, fakat curukleri kendi aralarindan ayiklamalari gerek.birbirlerine de hakim olmalari gerek. atiyorum bankaciyim, mesai arkadasim baskasinin parasini caliyor. susup banane mi derim, hem meslegimin hem bankamin guvenilirligi icin hem magduru korumak adina bu isi duzeltmek icin gerekeni mi yaparim. ben gerekeni yaparim, banane diyene saygi ve sempati duyacagimi sanmiyorum.
bir suru asker sacma sebeplerle (karisini aldatmis vb) ordudan ihrac edilirken, bariz olumcul hata yapan kisilerin kayirilmasi, korunmasi tabi ki insani cileden cikariyor. adalet olmayinca duzen yurumuyor iste.

  • eick  (03.06.14 02:12:44) 
kedidir kedi


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (03.06.14 02:13:47) 
konu uzamış , genel itibariylede uzun uzun üzerinde konuşulacak bi konu...şahsi fikrim bu ülkenin polisi , jandarması , askeri benim için herzaman saygıyı hakeder...
bu tarz on binlerce kişinin olduğu kurumlarda , 50-100 polisin yaptığı yanlışlıkları bütün camiaya yaymak saçmalıktır...tecavüz eden öğretmen haberinden sonra nasıl ki bütün öğretmenler tecavüzcü olamaz , nasıl ki tribünlerde taraftarlar adam bıçakladığında bütün tribünler katil olmuyor aynı şekilde bu kurumlardada genelleme yapmak pek doğru değil

kaldı ki kutuplaşmanın olduğunu söyleyen ve bi tarafı kutuplaştırdığı için eleştiri yapan kişilerin kullandığı sözlerde pek birleştirici değil...örn ; "ülkeyi şu şu şu öyle bi kutuplaştırdı ki" , arkasından gelen cümle "bu polisler iyiki ölmüş" veya "bunlar hakettiler" veya "bu kafadaki insanlar zaten aptal" gibisinden ayrıştırıcı cümleler pek samimi gelmiyor çünkü ortada ciddi bi paradoks var
  • adanalıbeckham  (03.06.14 02:43:59) 
Senelerdir (ve özellikle son bir senedir) meydana gelen birikme bu tarz kazalarda ortaya çıkıyor maalesef. Ben bunun sorumlusunun da birikimini bu tarz yerlerde patlatan insanlar değil, onları buna mecbur bırakan şiddet uygulayıcılar olduğunu düşünüyorum. Polisler, palalı satırlılar, politikacılar, adına ne derseniz artık.

Polisin şiddetine doğrudan maruz kalmış veya en azından tanık olmuş birisinin şu haberi okuyup da sırıtarak "Eee allahın sopası yok işte" dememesi imkansız.
  • sevgikusunkanadinda  (03.06.14 03:25:18) 
Amirleri dikmiştir oraya bunlar da napsın emir kulu yıldırım yemişler :( Amirleri hep pis bunların:( emir:( kulu:( ekmek:( parası:( molotof:(


  • MouseP  (03.06.14 09:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.