[]

Ziraat Mühendisi Var mı?

Arkadaşlar evde balkonda cin biber, salatalık, çeri domates ve limon yetiştirmekteyim. Uzun zamandır hiç bir sıkıntı yoktu fakat son günlerde özellikle biberlerimde ufak yeşil böcekler türedi ve sürekli çoğalıyorlar. sanırım bit diye tabir edilen cinsten. Bunlardan kurtulmak için hangi ilacı almalıyım? Bu arada en organik olan ilacı söylerseniz sevinirim.




 
Ziraat muhendisi degilim gerci ama

Arap sabunu+su

Bunu bi araştırın.
  • mandalina kokusu  (02.06.14 20:59:59 ~ 21:00:34) 
Ben de benzer bir durumla 2 ay önce, fasulye çimlendirirken karşılaştım. İnternette bunun toprağın çok nemli olmasından kaynaklanabileceğiyle ilgili bir yazı okudum. Sulamayı azalttım, o günden sonra böyle bir durumla karşılaşmadım.


  • vernonj  (02.06.14 21:22:06 ~ 21:22:27) 
Tesbih ağacını biliyor musunuz? Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, İzmir'de sokaklarda çokça var.
O tespih ağacının toğumları çok iyi doğal bitki koruma ilacıdır. Bit, tırtıl, sinek ne varsa çözer. Şimdi tam sırası, tohumları dökülüyor, yerler tohum dolu.
Tohumları taş gibi bir şeyle ezin. Çekirdekleri epeyce sert ama kırılıyor. Suya koyun, bir gece beklesin. 1 litrelik şişeye bir avuç tohum koysanız yeterli olur. Ertesi gün hava karınca ilacı süzün, içine biraz sıvı sabun koyun. (ilacın bitkiye tutunması için) bitkinin her tarafına püskürtün. yaprak altları kalmasın yani.

Tohum bulamam diyorsanız:

l1t litre suya 2 yemek kaşığı arapsabunu 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 3-4 diş sarımsak koyun. İyice çalkalayıp yine aynı şekilde püskürtün.

Kekik veya adaçayı da kullanabilirsiniz. Bunları 1/2 oranda sulandırın.
1 adaçayı veya kekik, 2 ölçü su.

Domates varmış, domatesin (ve patates bitkisinin) yapraklarını ve dallarını da kullanabilirsiniz. Doğrayın minik minik, üzerini geçecek şekilde su koyun.


Bunların hepsi bir gece bekleyecek, sonra süzülüp kullanılacak.

İlaçlamaları da gübrelemeyi de gün batımında yapın, güneş olmasın ama gece de olmasın.

İlaçlamayı önce 1 yaprağa yapın, bitkinin tepkisine bakın. yaprakta bozulma yoksa bitkinin tamamına uygulayın.

Ben de mektepli değilim, lakin alaylıyım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.06.14 21:45:21) 
Açılın ben ziraat mühendisiyim, mosetam isimli ilacı kullanmalısınız.


  • piotr  (03.06.14 12:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.