[]

Kurumsal Firma'dan İstifa ile İlgili 3 Soru

Yazılım sektöründe kurumsal firmada çalışıyorum,
farklı bir sektöre geçiş yapacağım için bu hafta içi istifa edicem
1 yıl 5 aydır çalışıyorum.

1)İstifa prosedürü tam olarak nasıl oluyor ilk istifam bu.
müdürümle konuşup çıkmak istediğimi aktarıcam peki istifa dilekçesini ona mı vericem yoksa IK'ya mı,
müdürün imzalaması gereken bir evrak mıdır istifa dilekçesi?

2) yanılmıyorsam 1 ay ihbar sürem var, çok fazla bekleme taraftarı değilim
ama ay sonunda yeni başlayacağım işin bir iki tane eğitimi var, yani ihbar süremi sonuna kadar doldur derse, ihbar süresi içinde izin alabilir miyim 1-2 gün daha ?

3)İstifa sırasında ve sonrasında ne gibi sorun çıkartabilir müdürler? neye hazırlıklı olmalıyım

 
aynen, şirketten şirkete değişir. ben de 1,5 yıldır çalışıyorum, tabii bizim ofis kurumsal olmanın yakınından bile geçmiyor. ama yine de örnek olabilir. geçenlerde işten çıkartacakları üç kişiye yolladıkları dilekçelere, ihbar süresini yerine getirecek tarihler atmışlar. yani üç hafta önce yazmış gibi hazırlamışlar, işlemler o şekilde oldu ve arkadaşlar bir hafta içinde çıktı işten.

tabii normalde ihbar süresinden önce işten çıkıldığında veya işçi işten çıkartıldığında ihbar tazminatı ödenmesi gerekiyor.

ha bi de, yıllık izin hakkın varsa onu kullanıp çıkarsın. o sürede eğitimlere de katılabilirsin belki?
  • i doesn t knows  (02.06.14 17:44:55) 
müdürünle konuş, şu tarihte çıkmak istiyorum de. istifayı ik'ya vereceksin.
1 yıl 5 ay ile 1 yıl 6 ay arasında 2 hafta ihbar süresi var, onu kullanabilmen önemli.
yıllık iznini ve günlük 2 saat iş arama hakkını kullanıp işten daha erken ayrılabilirsin.

ilişkilerin iyiyse zorluk çıkarmazlar, ne kadar kurumsal olduğuna da bağlı tabii. senin istediğin tarihte bile çıkabilirsin.
  • zaidral  (02.06.14 18:28:04) 
ihbar süresi içinde izin almam gerekirse ne olacak örneğin evlilik ya da başka durumlar nedeniyle ?


  • ferit85  (02.06.14 18:30:49) 
" yıllık iznini ve günlük 2 saat iş arama hakkını kullanıp işten daha erken ayrılabilirsin. " demiş arkadaş, bu şekilde haftada 1 2 gün gelerek ihbar süresini dolduran görmüştüm, sürekli tatile gidiyordu =)

bu şekilde kullanabilirsin işte ihbar süren devam ederken, izin alman gerektiğinde de kullanırsın. bence en güzeli benim şu tarihte ayrılmam gerekiyor şeklinde güzelce müdürünüzle, istifanızı vermeniz, gerekli hakları da ona göre kullanmanız. güzel ayrılmak önemli bir şey bence.
  • kveldulv  (02.06.14 18:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.