[]

12 Yaş - Psikolojik Sorunlar

Merhaba.

12 yaşında bir erkek kardeşim var. Standart bir büyüme evresi geçirmedi. Ailevi sorunlar vs. Ellerini koparırcasına ısırıyor. Tam parmak eklemleri ve tırnak kenarlarındaki etleri. Karakter olarak bazen saçma davranışlarda bulunuyor. Yalan söyleme, garip davranma gibi. Aslında çok enerjik, sosyal faaliyetleri de fazla. Okulun voleybol takımında, keman çalıyor, futbol oynuyor, koro ve tiyatro ile de ilgileniyor. Maddi imkanlardan ötürü ancak çocuk hastanesi psikologlarına götürebiliyoruz. Ben yoğunluğum ve uzaklığım gereği ayda bir ya da iki ayda bir görüşebiliyorum. Bu seferki gidişimde baktım doktor lustral 50mg vermiş. O yaşta bir çocuğun böyle bir ilacı kullanması doğru gelmedi bana. Bilenlerin de fikrini almak istedim. Ne yapmalı? Hem ilaç hem bu anlattıklarım hususunda.


 
Lütfen bunu doktorlara danışın, burada uzman psikiyatrist olduğunu sanmıyorum


  • mea maxima culpa  (02.06.14 11:53:38) 
o ruhsal durum kısır döngüye girdiyse kendi kendine durumu düzelmiyorsa ilaç kullanmak gerekebiliyor yaştan bağımsız genel olarak. bunun dışında yalan söyleme garip davranma bu tür şeyler ergenlikten de kaynaklanıyor olabilir. ailevi sorunlar da sorunlu bir ergenliği tetikler. siz ve aileniz çok fazla tepki göstermeyin onun böyle garip davranışlarına. bunun dışında saygı duyduğu sevdiği büyüklerle ve iyi arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirmesi, farklı insanların hayatlarını gözlemlemesi vs onun faydasına olur. kendini tanımasına nasıl biri olmak istediğine yardımcı olur. yalan söyleme konusunda yalanlarını yüzüne vurup gururunu kırmayın sakın :( çünkü zamanla kendisi zaten anlayacak yalan söylemenin onu ne derece gereksiz sıkıntıya soktuğunu ve anlamsız bir şey olduğunu. dediğim gibi saygı duyduğu sevdiği insanlarla sevdiği şeyler yapması kendisine saygı duymasını da sağlar zamanla.
ellerini ısırması biraz takıntılı bir davranış türü gibi geldi, yani obsesif kompulsif bozukluğu çağrıştırdı. böyle psikolojik rahatsızlıkların erken yaşta tedavisi daha mümkün ve daha kolay. 16 yaşındayken 12 yaşından itibaren süregelen sorunlarım için gittiğim psikiyatrist, keşke daha önce gelseydiniz bunları yaşamana gerek kalmadan demişti.

not: ben de 16 yaşımda lustral'in eşdeğeri olan selectra kullanıyordum. 25mg ile başlayıp 50'ye çıkartmıştı doktor. doktor dediğim de babamın arkadaşı olan çocuk psikiyatristi bir doçentti.
  • lonelily  (02.06.14 11:54:44 ~ 11:57:03) 
o yaşta bir çocuğun parmaklarını ısırması da normal değil (hatta hiçbir yaştaki bireyin) bu nedenle ilaca başlanmış anlaşılan. hatta baya düşük doz başlanmış.


  • la noix  (02.06.14 12:00:03) 
@mmc, zaten doktor vermiş ilacı. bana normal gelmedi sadece.

@lonelily, cevap için teşekkürler. dediklerinin çoğunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. benimle vakit geçirmeyi seviyor. fırsat buldukça ben de üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum.
  • oraletarya  (02.06.14 12:06:57) 
başka bir doktora danışın.

anlattığınıza göre kardeşinizin durumu ciddi ve doktor kontrolü altında buradan alacağını alakasız, cahilce bir tepki sizi etkilemesin.

içiniz rahat değilse başka bir doktora sorun diyorum.
  • mea maxima culpa  (02.06.14 12:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.