[]

neden yüksek sesli müzik?

Dayım yıllardır böyle pop çalan, insanların dans ettiği falan bi bar işletiyo. Şöyle söyleyim üç kat yukarda büfede duran kadehler birbirine çarpıyor sesten.
Hadi dans etmeyi geçtim belki dans eden insanlar müziği maksimum sesle duymak istiyordur ama dans edilmeyen yerlerde de insanların birbiriyle konuşmasını engelleyecek kadar yüksek sesle müzik çalındığına tanık oluyorum.
Hakikaten dans etmeyeceklerse bile bu kadar yüksek sesli müziklerden hoşlanan insanlar var mı? Bir rahatlama falan mı yaratıyor insanlarda benim haberim yok.


 
rahatlama olabilir, belki de müzikten başka hiç bir şey duymama isteği.


  • noluyor  (14.06.09 17:25:27) 
insanı havaya sokması.yükses sesli bir bara girdiğinizde einiz ayağınız oynamaya başlar.rock ise kafa salanmaya :)
en önemlisi de hatun kısmının müziği duyunca hobaaa konumuna gelip ortamı ve de seni coşturması.rakıların biraların bilumum içeceğin tepsi tepsi gidip gelmesi ortamın sahibinin bir köşede ellerini ovuşturması vs vs...

  • ground  (14.06.09 17:29:56) 
ama insan karşısındakiyle konuşamıyo ki, nasıl konuşuyosunuz hatunla falan o gürültüde?
işte ben de şunu anlamıyorum, hem insanın elini ayağını kıpırdatacak hem de karşısındakini duymasına izin verecek desibeller var gördüm ben onlardan. Hem ortamın sahibi de daha az elektrik parası öder. Neden ille de kimsenin konuşamayacağı kadar yüksek ses?

  • hayali arkadaş  (14.06.09 17:58:36) 
bildiğim kadarıyla yuksek ses adrenalin salgılanmasına sebep oluyor


  • zapake  (14.06.09 18:13:17) 
amaç zaten karşındakiyle çok fazla diyalog kurdurmamak. ne kadar az konuşma o kadar çok içki, o kadar çok para demektir mekan sahibi adına.


  • teritori  (14.06.09 18:18:39) 
adrenalin salgısını yükselten ama uzun vadede duyma sorunlarına yol açan şey bi bitki ya da ilaç olsa hemen zararlı uyuşturucu ilan edilirdi.


  • hayali arkadaş  (14.06.09 18:54:28) 
yüksek müzik alkol gibi hafif zihin bulanıklığı etkisi yapıyor. ve alkol kullanımını da artırıyor. kişi kısık müzikli bir yerde, yüksek müzikli yerde içtiğinden daha az içki içer. kluplerin filan düzeni bu. kişiler arası diyalogu engelleme amaçlı yapıyorlar zaten. insanlar kendi aralarında, kendi sohbetleriyle eğlenemesin, diyalog yaşanmasın ve konuşulamadığı için paso içilsin. zaten mantığı bu.


  • cereal killer  (14.06.09 19:39:34) 
bu, bir stratejidir.

canlı renkler ve yüksek sesli müzik insandaki adrenalini artırır. kişi yiyeceğini yiyip içeceğini içip bir an önce gitme isteği duyar. böylece müşteri sirkülasyonu olur. işletme kara geçer.

öte yandan, genelde alışveriş merkezlerinde hafif bir müzik çalar. burada amaç müşteriyi mayıştırıp olabildiğince uzun süre orada tutmak, tüm vitrinlere bakıp tüm mağazalara bir uğramasını sağlamaktır. ki, alışveriş merkezleri insanları rahatlattığına inanılan gri, krem rengi tonlarında dizayn edilir.

yani, insanın yemek yiyip gitmesini istiyorsak canlı renk ve yüksek sesli müzik kullanırken, zaman harcamasını istiyorsak hafif müzik ve açık renk kullanırız. bu söylediğim dans edilen yerlerde de tam anlamıyla olmasa da geçerlidir.
  • ne bok yedim ben  (14.06.09 20:05:17) 
yazılanlardan şu anlamı çıkarıyorum
1. Yüksek sesli müzik müşterinin değil işletmecinin çıkarına hizmet eder
2. Yüksek sesli müziğin müşterinin çıkarına hizmet ettiği durumlar sıradışı ve hatta patetik durumlardır.

Yani aslında çok az insan seviyomuş bu kadar yüksek sesle müzik dinlemeyi. Buna sevindim.
  • hayali arkadaş  (14.06.09 22:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.