[]

lazer epilasyon esnasında acıyı azaltma yöntemleri

diode lazere gidiyorum ve çok canım yanıyor özellikle genital bölge en çok acıyan yer. bunun acısını azaltmak için ne yapmalıyım? ağrı kesici içmek işe yarar mı mesela? veya kremler varmış sanırım, kullanan var mı ismi cismi nedir bu kremlerin? bir de kremi sürüp gitmeden yıkamak mı lazım yoksa kremli ciltle gidilir mi?

teşekkür ederim şimdiden tavsiyeler için.


 
doktorum anestol kullanabileceğimi söylemişti. ancak henüz denemedim. denersen ve faydasını görürsen bana da haber verir misin? <3


  • dessy  (01.06.14 21:48:04) 
bu haftasonu haber veririm dessy :)
@hernezıkkımsa, bu sıcakta 45 dk kremle streçle oturamam sanırım ama diğer kremleri süreyim kaç dakika önceden mesela? bir de ciltte krem olması sorun olmuyor sanırım dessy'nın doktoru onerdıyse?

  • kırmızıkaşekaban  (01.06.14 21:53:07) 
Ben de emla'yı biliyorum.


  • prinz-frost  (01.06.14 22:01:18) 
Bu arada bir şey sormak isriyorum lazer epilasyonun -genital bölge açısından- iyi bir şey olmadığını söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz ?


  • prinz-frost  (01.06.14 22:03:10) 
bu arada bu anestol denilen şeyin sanıyorum jel gibi bir kıvamı varmış. nette bakarken öyle bi şey görmüştüm. sen yine de uygulamadan önce bence bi araştır. öyle olursa epilasyonu etkiler mi, emin değilim. ancak doktorum söylemişti, hani yanlış bir şey söylemez bence, kendisine de çok güvenirim :)


  • dessy  (01.06.14 22:06:12) 
@prinz, bu konuyu jinekologa danıştım. elimizde 50-60 yıllık veriler olmadığı için kesin bir şey söyleyemem dedi. ama lazerin atış yaptığı derinlik iç organlara, yumurtalıklara ulaşamayacak mesafedeymiş. direk bir etkisi olmuyor dedi. kendisi de yaptırıyormuş. ben de bıktım ağdayla uğraşmaktan. gittim. insanlar böyle sorunca ben de çok korkuyorum. böyle antin kuntin bir sebepten doğurganlığımı kaybetsem, ölümcül bir hastalığa yakalansam üzüntüden mahvolurum ama ne yapayım, bıktım kılla tüyle uğraşmaktan. doktor da ben de yaptırıyorum diyince... :)


  • kırmızıkaşekaban  (01.06.14 22:08:30) 
Emla ve türevi kremler ise yaramaz boşa para verip alma. Epilasyon icin ağrıyı kesecek bir alternatif yol yok.ben de cok aradım. Mecbur çekiyoruz.


  • silikonsuz cevriye  (01.06.14 22:17:45) 
ben de doktoruma sormuştum, o da aynı şeyleri söylemişti. şu aşamada 50-60 yıllık bir süreçte herhangi bir sağlık probleminin yaşandığı yansımadı çalışmalara, diye de eklemişti.

bir tek özellikle siyah benin olduğu alanların az işlem görmesi gerektiğini çünkü siyah benlerin değişme özelliğinin daha kolay olduğunu söylemişti.

ben de en kısa sürede yaptırmak istiyorum lazer ve fakat koltuk altım için işlem yapmayacağım. doktor değil, uzman değilim fakat koltuk altı gibi ter bölgesinde işlem yaptırmak istemiyorum.
  • dessy  (01.06.14 22:49:12) 
ben serum'un acısını azalttığını duydum, uyuşturuyormuş sanırım bir nevi. bildiğimiz serum, süreceksin. yine de bir sor. lazer yapan kadın söylemişti bana da


  • anil  (01.06.14 23:02:21) 
Benim gittigim yerde 1 den fazla lazer cihazi oldugu icin hic canim yanmadi,gerektiginde her bolgeye yada asama asama farklli cihazlarda calistilar,aci nedir bilmeden kurtuldum cok sukur.birde ozel bolge ve koltuk altinda bi problem yasanmiyormus bende arastirdim,direk deri altina kil koklerine atis yapiliyor,ter bezlerinede zarar vermiyor ama secici olup iyi bir merkeze gidin


  • brnbrs  (01.06.14 23:09:28) 
Öncelikle; anestol ve emla hemen hemen aynı işi görüyor. Lazere talep arttıkça emlanın fiyatı da arttığı için anestol tercih edilmeye başlandı. Farkları yok gibi. 45-60 dk önceden sürmek yeterli oluyor ve lazeri kesinlikle engellemiyor. Zaten yıkanırsa etkisi kalmaz bence. Ağrı kesici işe yarıyor ve pms öncesi acı eşiği düştüğü için zamanlama da acı açısından etken. Tüm bunlara rağmen acımıyor mu? Maalesef çok acıyor.
60 senelik veri yok ama 20 senelik araştırma sonuçlarına göre lazerin adı geçen hastalıklarla doğrudan bir bağı bulunmamış. Ancak dünya sağlık örgütünün açıklamasına göre kıl olan bölgelerde kanser hücresi üremesi daha nadir gözüküyormuş. Kıl, tüy ne işe yarıyorsa..Eldeki tek bilimsel veri bu.
Bir de, genital bölgede neden diode kullanıldığını anlamadim. Genellikle alexandrite tercih edilir. Doğru makine ve dalga boyu seçilmezse kıllar direnç kazanabilir ve sonra kurtulması çok çok zor olur. Bazen de bitmez. Doğru tercih yapılmalı. Ayrıca diodenin yanlış ellerde kullanımından oluşan yanıklar iyileşmeyebilir.Dikkat etmek lazım. Hepimize kılsız tüysüz günler dilerim :)
  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (01.06.14 23:19:22) 
@kırmızıkaşekaban senin verdiğin bilgileri doğrusu bilmiyordum mikrop açısından bir şeyler duymuştum o yüzden sordum .

Cevap için teşekkür ederim :)
  • prinz-frost  (02.06.14 04:04:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.