[]

kedim evden dışarı gitmek istiyor, gidiyor da

doğum yapmış bir sokak kedim var. normalde evin içinde, yavrularıyla. ancak henüz kısırlaştırılmadı ve sürekli dışarı çıkmak istiyor. en son dayanamadım açtım kapıyı o da çıktı. çıkmadan önce sırtüstü yatıp sürtünüyordu, kıyamadım.

daha önce birkaç kez daha kaçtı/çıktı ancak geri döndü.

sorum şu: ya sürekli evde olmasını, ya da sürekli dışarda olmasını istiyorum. maalesef bahçeli bir evim yok.

duruma göre kısırlaştırmayacağım. miyavlasa da kapıyı açmıyım mı? bırakayım geri dönsün ancak o halde daima eve alamayacağım. ne yapmam lazım?

 
Kedi kapısı çözüm olabilir mi? Daima eve alamayacağım demenizden dışarı çıktığı bazı zamanlarda siz evde olmayacağınız için içeri alamayacağınız gibi bir anlam çıkardım. Eğer öyleyse kedi kapısı mantıklı bir çözüm olur. Ve güzel de olur bence, dışarı çıkıp gezmesi iyi bir şey hayvan için.
Ama yok diyorsanız sürekli evde tutun, açmayın kapıyı. Bir süre sonra alışır çıkmamaya zaten.

Dışarı çıkacaksa eğer iç/dış parazitlerini düzenli yaptırmayı ihmal etmeyin. Ve elbette yavrular büyüdükten, sütten kesildikten sonra kedinizi kısırlaştırın.
  • buff  (01.06.14 21:09:54) 
maalesef, apartman dairesi ve ev kapısında olsa da apartman kapısının kapalı olma ihtimali var. ve dediğiniz gibi evde olamadığım zamanlar da.

aşıları evet yaptıracağım, teşekkür ederim.
  • oldu görüşürüz  (01.06.14 21:16:41) 
kısırlaştırmayacaksanız çıkmasın, senede 3-4 ere yavru kedi büyütmek istemiyorsanız tabi. kedi kolonisi olurlar birkaç aya. hele bebeler büyüsün birbirleriyle de çifleşirler, fena.


  • mutevazi  (01.06.14 21:19:11) 
1,5 aylıktan büyükse yavrular ve kediniz bu süreden itibaren dışarı çıktıysa, tebrikle iki ay sonra yeni yavrular gelecek :)

Kısırlaştırmadan dışarı çıkartmayın, nefes almaktan ziyade kızgınlık zamanlarıdır, çiftleşmek için çıkıyordur.
  • kaymaktutmayansicaksut  (01.06.14 21:23:12) 
yavrular 2 aylık oldu, arada hala emiyorlar ama genelde kendi başlarına takılıyorlar. yine hamile kalacak kesin :((


  • oldu görüşürüz  (01.06.14 21:34:05) 
yavrular o kadar büyüdülerse şimdiden kısırlaştırmak için veterinere götürmeniz iyi olabilir. bizimkini doğumdan 2-3 ay sonra götürmüştük veteriner "on gün daha geç gelseydiniz hamile olacaktı" demişti.


  • amugochi  (01.06.14 21:47:35 ~ 21:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.