[]

senaryonun disina cikiyorlar mi?

merhabalar.

dizi veya film falan cekerken oyuncular senaryodaki repliklerin disina cikiyorlar mi?

mesela o anda konusmanin o sekilde daha akici oldugunu dusunup dilinin ucuna gelen bir cumleyi soyluyorlar midir? yonetmenin inisiyatifinde mi ya da butun bunlar?

 
Elbette söylüyorlar. Zaten çoğu doğaçlamaya dayalı da birçok dizi var. Özellikle komedili dizilerde izlediğimiz her şey tek tek yazılmış olamaz. Geri kalanı için de yapılan doğaçlama duruma uygun olduysa ve güzel bir hava kattıysa devam edilir. Olmazsa yönetmen müdehale eder.


  • pandispanya  (01.06.14 20:52:51) 
Bu tamamen senaryo anlaşmasına bağlıdır. Eski işleri muhteşem bir senarist, yapımcı ile anlaşmasında bir harfin bile değiştirilmeyeceği maddesini koydurabilir. Mesela Tarantino bir film çekeceği zaman da yapımcı senaristin öyle bir madde koydurmasına izin vermez elbette :)

Olay birazcık yapımcının senariste mi yoksa yönetmene mi güvendiğiyle alakalı.

Yönetmen, bir kelimenin yerine başka bir kelime kullanmanın ya da cümleyi farklı şekilde kurmanın anlamı ya da akışı bozmadığına inanırsa ve senaristin de yapılan anlaşmaya göre söz söyleme hakkı yoksa doğaçlama şeyler de ortaya çıkabilir. Çıkıyor da.
  • armagan  (01.06.14 21:39:07) 
Big Bang Theory'nin çekimlerini bizzat izledim.

Senaryoya bağlı kalıyorlar ancak aynı sahneyi bir kaç kez çektiklerinde oyuncunun araya doğaçlama kattığını anlıyorsun, metin birebir aynı olmuyor. Bazen oyuncu keyfi olarak değiştiriyor, bazen seyircinin verdiği tepkiyi görüp ona göre yontuyor.
  • cakabo  (01.06.14 21:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.