[]

tuzsuz yaşam mümkün mü?

yemeklere katmasak falan? hani üç beyazdan kesin uzak durun derler. e tuzsuz nasıl yeriz yemekleri? :( normalde çok tuz kullanmıyorum, yemekleri de az tuzla yapmaya çalışıyorum ama sıfır tuzsuz bir hayat nasıl mümkün olur? :(

çok mutsuzum duyuru.


 
tuzsuz yemek olur mu? olmaz olur mu? ama olmaz olsun...

ceyhun yılmazdan alıntıdır.
  • c1b2k3  (01.06.14 14:45:34) 
Ben hicbir seye tuz atmiyorum, tuzsuz da gelmiyor. Zaten hemen her besinin icinde tuz mevcut, oradan vucudun ihtiyaci olan tuzu alirsiniz. Fazladan attiginiz tuz sizin damaginizin aliskanliklari ile alakali.


  • crown  (01.06.14 14:48:15) 
teyzem bir ay boyunca tuzsuz yemiş çok kötü geliyomuş tadı ve bir ayda alışmış artık her şeyi tuzsuz yiyo. ben de yıllar önce şekersizliğe bir haftada alışmıştım. çaya, kahveye filan atılınca sütlaç mı bu diyordum bi hafta sonra. sebzelerdeki yetermiş. geçenlerde bir nefrologa sordum. hiç tuz katmamak hiç sorun değil. böbreklerin kazanır dedi.


  • mula  (01.06.14 14:49:18) 
tansiyon falan sorun olmaz mı peki?


  • dessy  (01.06.14 14:50:56) 
İhtiyaç duyulan tuz miktarı zaten ekmekte vs. var.. Bu yüzden damak tadı haricinde bir sıkıntı olmaz, ona da zamanla alışıyorsunuz..
Ben aşırı tuzlu yerdim, daha yemeğin tadına bakmadan tuz eklerdim bilirdim benim için az olduğunu, sonra dedemin sağlık durumu dolayısıyla evde yemekler tuzsuz yapılmaya başlandı, ben de tuz eklememeye karar verdim, bir süre sıkıntı yaşadım ama çabuk alıştım.. Dedemden sonra annem normal yapmaya başladı, alışamadım çok tuzlu geldi, şimdi benim için tuzsuz yapılıyor diğerleri ekliyor..
Torunu sayesinde sigara bırakan adam kamu spotu gibi oldu ama durum bu..
  • mutekebbir  (01.06.14 15:04:04) 
Tuzsuz yerken zorlanılacak iki şey var; birisi patlıcan, diğeri sahanda yumurta.

Patlıcanı sadece közlenmiş, tava ya da kızartma şeklinde yiyorum artık. Ancak sahanda yumurtaya bir çare bulamadım. Tuzu bıraktığımdan beri sahanda yumurta yemiyorum. Ha bu arada haşlama yumurtanın da tuzsuz en çekilir hali; kayısı kıvamı.

Dışarıda yemek yerken zaten kaçma şansınız yok tuzdan. Evde uygulayabilirsiniz ancak. Ama steroid kullandığınız için tuzu kesmeniz gerekiyorsa, çantanızda tuzsuz etimek taşıyın, dışarıda yemek yemeyin.
  • istinyede bekle  (01.06.14 15:17:34) 
@istinyede bekle'nin dediği gibi steroid kullanıyorum. ekmeğin üzerine tuz döküp yiyen biriyken 0 tuza döndüm. zor oluyor ama alışıyor insan. 12 seneden beri steroid kullanıyorum eskisi kadar sıkı olmasada hala tuzsuz yiyiyorum. kıvırcık salata, çorba ve haşlanmış yumurta haricinde tuz ihtiyacı hissetmiyorum.


  • sutlu nescafe  (01.06.14 15:22:43) 
vücudun tuza ve tuzdan gelen (iyot katılmış tuz tabii ki) iyota ihtiyacı var çünkü besinlerde yeteri kadar iyot yok bu bir, ikincisi vücudun sodyuma ihtiyacı var, işlenmemiş besinlerde sodyum sanıldığı kadr çok yok.

abartmadığın sürece tuzun zararı değil faydası var.

chriskresser.com
  • groove salad  (01.06.14 15:30:47 ~ 15:34:37) 
salçalarda zaten belli bir miktar tuz var ayrıca vücudun tuza ihtiyacı vardır..
çok uzun süre süre tuz almazsanız elleriniz ayaklarınız titremeye başlar..

  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (01.06.14 15:32:13) 
hayatından tuzu tamamen çıkarırsan hastalınırsın. guatr'a kadar yolu var. o iyodu alacaksın. tuza da ihtiyacı var vücudun.


  • nawar  (01.06.14 15:50:26) 
Ben hiç tuz kullanmıyorum gayet güzel bir hayatım var. 0 tuzla süper sebze yemekleri yiyebiliyorum. Alışmak gerek biraz. Salata filan tuzsuz ayrı güzel.


  • nedendir bilinmez  (01.06.14 15:53:30) 
ter attıran bir iş ya da spor yapıyosan, biraz tuz tüketecen. yoksa başın döner, tansiyonun düşer.

ama masabaşı iş yapıyosan, ihtiyacının fazlası olan sodyumu, tükettiğin katkı maddelerinden alıyosun zaten.

minimal tuzla idare etmeye devam et. tuzu minimum kullanıyosan, asıl korkman gereken şey, şeker.
  • compadrito  (01.06.14 16:06:30) 
alıştıktan sonra mümkün. alışana kadar mümkün değil.


  • Skey295  (01.06.14 16:23:49) 
ihtiyacımızdan daha fazla tuzu zaten normal besinlerle alıyoruz. o billur tuzuna sofra tuzuna hiç ihtiyacımız yok aslında


  • ceycey e  (01.06.14 16:45:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.