[]

Kurulmamış şirket için domain ayırtma?

Merhaba, henüz kurulmamış fakat yakın zamanda kurulacak küçük çapta bir şirket için "com.tr" uzantılı domain almak istiyorum. Fakat gözlemlediğim ve okuduğum kadarıyla internet sitelerinde alınacak site adını sorgulama bile risk teşkil ediyormuş. Yazıldıktan sonra o adı çaktırmadan alıp daha sonra fahiş fiyata satmaya çalışıyorlamış. Ben de bu sebeple buraya bir danışayım dedim.

Örneğin almak istediğim ad bilmemneturizm.com.tr gibi bir şey. Domain'i en güvenli şekilde nasıl alabilirim?

Profesyonel kurumsal yardım almak için en güvenilir ve bilindik yol (hosting şirketi vb.) nedir?

not: Çevremde bu işi bireysel olarak çok iyi yapacağını bildiğim kişiler var fakat ben bilindik ve kurumsal şirket arıyorum. Buna uygun bir yönlendirme yaparsanız çok makbule geçer.

Teşekkürler.

 
natro'yu tavsiye ederim.


  • efrasiyab87  (01.06.14 14:00:00) 
Alan adını senden önce almasının tek yolu .com/.net/.org olarak alınmasıdır. .com.tr için ya kişisel bir site olmalıdır (aliveli.com gibi) ya da firma olması gerekir ki öyle her önüne gelene com.tr uzantılı alan adı verilmiyor. Bu uzantı için gerekli birsürü belge isteniyor..

++ ++

Edit:
Com.tr Uzantılı Alan Adlarını Nasıl Alabilirim ?
isimsoyisim.com.tr Başvuruları için;

Örnek: Hasan Yılmaz isimli bir kişi hasanyilmaz.com.tr şeklinde alan adı almak isterse T.C. kimlik numarası bilgisi ile başvurması yeterlidir.

unvaniniz.com.tr , markaniz.com.tr Kurumsal Başvurular için;

** Kayıt edilmesi istenen com.tr uzantılı alan adı için Alan Adı Tahsis Formu ile birlikte aşağıdaki belgelerden birinin gönderilmesi gerekmektedir.

** Ticaret Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alinmiş "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda Sicil Kayıt Sureti", "Ticaret Sicil Gazetesiı", "Sicil Tasdiknamesi" gibi belgelerden herhangi birinin gönderilmesi yeterlidir. Bu belgelerde yer alan ÜNVAN bölümündeki bilgi com.tr uzantılı olarak alınmak istenen alan adı ile örtüşmek zorundadır.

** Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesi" veya "Marka Başvuru Belgesi" gibi belgelerden herhangi birinin Alan Adı Tahsis Formu ile birlikte gönderilmesi yeterlidir.

** Firma şahıs firması ise üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi de ayrıca gönderilmelidir.

Tüm başvurular için Alan Adı Tahsis Formu gereklidir.
  • EkimBebesi  (01.06.14 14:01:53 ~ 14:04:55) 
Peki natro'dan 10 yıllık kayıt almak mantıklı mıdır? Sonuçta bu site çok aktif bir site olmayacak forum veya sözlük gibi, bilgi verme amacıyla 2-3 ayda bir yenilenecek sadece. Bir de sadece ".com" uzantılı alsak belgelerin hiçbirine gerek olmuyor sanırım. Şirket sitesi olarak kullansak olur mu ".com"u? Kurumsallığa zarar verir mi tr olmaması?


  • hincaluluc  (01.06.14 14:11:59 ~ 14:18:17) 
Alan adı firması olarak isim verecek kadar bilgili değilim ama alacağınız alan adını 1 yıllık alacak olursanız her yıl ücretini ödemek dışında bir sıkıntı olmaz. Tabi şu da var alacağınız hizmetten memnun kalıp kalmayacağınızı bilemem ve olası 10 yıllık alımda başka firmaya geçiş işlemi nasıl olur onu bilen arkadaşlar anlatabilir..

.com için herhangi bir belge gerekmiyor. Ayrıca eski çalıştığım firmada com.tr olarakta alan firma vardı .com olanı da. Kısaca uzantı sizin seçiminiz :)
  • EkimBebesi  (01.06.14 14:27:54) 
Sadece .com uzantılı alabilirsiniz şu aşamada. Kurumsallığa bir helal gelmez. Com uzantılı adres almak çok kolay ve basittir, öyle bir adresin daha önce tescil edilmemiş olması yeterlidir. Eğer ingilizcen yeterli ise ben dreamhost'u tavsiye ederim hem domain name hem de hosting için, 2 senedir kullanıyorum, çok memnunum.

Com.tr uzantılı adresleri ODTÜ veriyor. Com.tr uzantısını araya hiçbir aracı(ve dolayısıyla ekstra maliyet) karıştırmadan www.nic.tr'den alabilirsin. Türkiyede com.tr uzantı adresi bir tek onlar veriyor.
  • fengari  (01.06.14 14:57:02 ~ 14:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.