[]

İngilizce dizi dil geliştirme durumu

Selam dostlar,
Upper seviyesinde ingilizceye sahibim.konuşmada sıkıntılar yaşayabiliyorum.
Bir dizi izlemek ingilizceyi geliştirir kanaatindeyim.uzun zamandır dil eğitiminden uzak olduğumdan gramer sıkıntısı da yaşayabilirim.

1-hangi dizi
2-ing altyazılı mı izlenmeli
3- şunu da yap çok fayda sağlar dediğiniz şeyler.
4-gramere çözüm.

Şimdiden teşekkürler.

 
manita yap. diziyle olmaz o iş


  • notorious brklp  (01.06.14 13:20:35) 
dizi izlemek çoooook uzun vadede gelişim sağlar. yani bundan 5 yıl önce şimdiki ingilizce seviyenizle, ingilizce bir diziyi ingilizce alt yazıyla izlemiş olsaydınız, 1 yılda ingilizce kitap okuyarak öğreneceğiniz kadarını ancak öğrenebilirdiniz.

ingilizce konuşmayı öğrenmenin en iyi yolu, ana dili ingilizce olan insanlarla konuşmaktır. hatta bence en iyi yöntem, amerikan bir ingilizce öğretmeni bulmak. bunun için de; devlet üniversitelerinin ingilizce öğretmenliği bölümünde okuyan bir arkadaş bulup, hocasından da izin alarak derslerine girilebilir.
  • m murphy  (01.06.14 13:22:16) 
Notorious evliyim o ihtimal yok :)

Bu arada arkadaşlar seviyem cv sine çok iyi ingilizce seviyesi yazan birçok kişiden daha iyidir.derdim günlük kalıpları anlamak ve kulak aşinalığı.
İlkokuldan sonra almanca hazırlık gördüğümden ingilizcemi istediğim seviyeye getiremedim.
Bu arada geçtiğimiz yıl bir ay ingilterede bir aile ile yaşadım.
Sonuç olarak derdim telafuz için rahat anlaşılır bir dizi.
  • sapkasiz cikmam abi  (01.06.14 13:52:24) 
günlük terimler için ben bu siteden çok yararlandım, üyelik gerektiriyor ama işe yarıyor: www.englishbaby.com

konuşma içinse özel ders öneririm, şu aralar yabancı tr'de çok olduğundan çok uygun fiyata özel ders bulabilirsiniz.
  • kaset  (01.06.14 17:52:35 ~ 17:54:04) 
Teşekkürler kaset
Yeni önerilere açığım...

  • sapkasiz cikmam abi  (01.06.14 22:21:12) 
British english kasacam dersen, bbc izle derim. artik karsina ne cikarsa: dizi, haberler, yarisma programlari...Dizi olarak: Dr.Who, Sherlock, Fargo..

American english icin ise, holywood dizilerini takip etsen yeter keyfine gore.

Baslarda yardimci olmasi acisindan, ingilizce altyazi iyi olabilir. alistikca birakirsin.

Yapman gereken sey, bence farkli konular uzerine yazilar okumak. edebiyat, gunluk konusmalar, muzik vs her sey..tavsiyem, kelime dagarcigini gelirtirmek acisindan, ingilizce dergi okumak olacaktir. bence kitap okumaktan daha yararli.

gramer icin, odtu'nun ingilizce hazirlik kitaplarindan ve cesur ozturk'un meshur kitabindan faydalanabilirsin. ithal gramer kitaplari da satin alabilirsin; ama tek bir seviye icin 50-60 liradan baslayan paralar odemek bence sacma.

Bir de kompozisyon mevzusu var ki, bunun icin yazilmis kompozisyon/kose yazilari vs bulup, bunlari giris gelisme sonuc gibi bolumlere ayirman lazim,yazar hangi baglaclari kullanmis vs bunlari listelemen faydali olur. sonra benzer konular uzerine, bu analiz ettigin yazilari kullanarak kendi kompozisyonlarini olusturman lazim.

yazi olayi cok onemli; cunku yazmak, ingilizce konusmanin da belkemigini olusturuyor.
  • ubi dubium ibi libertas  (02.06.14 03:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.