[]

bir dağ bulup kendi devletini kurmak?

diyelim anadolu'da yabani bir dağ gördüm. manzarası çok hoşuma gitti. orada kendi hakimiyetimi kurmak istedim.

devletten yardım beklemeden elektrik, yol, tünel, su, doğalgaz, internet, uydu nasıl sağlarım

not: devlet kurma fikri tabi işin esprisi. bu yukarıda virgül ile saydığım işlerin mantığını ve tek başına bir kişinin yapma ihtimalini soruyorum.

 
Komşu devletin seni tanımasını sağlayıp ondan satın alırsın. Sanki Türkiye herşeyini kendi üretiyo :)


  • onexey  (01.06.14 11:04:18) 
yabani dağı o hale getireceksen yabaniliğinin ne manası kalacak? manzarası yabani bir yeri de zaten bulursun.


  • Aerdem  (01.06.14 11:06:34) 
moruk, gel biz sana tır ehliyeti bakalım.


  • kmtetrfn  (01.06.14 11:12:37) 
o bolgeyi satin alirsin. elektrik icin ruzgardan ve gunesten yararlanabilirsin. yol icin is makinai alip kendin yapabilirsin ya da dis ulkelerin birindeki mutehhite yaptirirsin. gaz icin boru doseteceksin dis ulkeden alacaksin eger ulkende yoksa. Uydu kolay, canagi taktin mi tamam. internet icin de bolgende dahili network kuruyorsun, sonra dis ulkeden fiberle baglanti sagliyorsun, uydu backup da yaparsin. tabi okul, hastane vs de ihtiyacin olacak. hepsini halletmen lazim. sonra etrafa cit ya da duvar cekmen lazim, girisi de yasaklamalisin. yalniz bak bu saydiklarimda disariya bagimli oldugun konular var. o nedenle komsularinla arani iyi tut ki gazsiz kalma. sonra mevcut alaninda ekonomik sistem kurmalisin. orada imal edebilecegin urunleri belirleyip ona gore calisip uretim fazlani disari satarak ulkene para girisi saglarsin cunku ihtiyac duydugun her seyi ulkende imal edemeyeceksin malum. gelirin giderinden fazla olursa isi kotarirsin. bi de para basarsin iceride ya da onu da dis ulkelerin birinde bastirtabilirsin parasi karsiligi. sonra bayrak, meclis, milli mars filan..


  • kartonpiyer  (01.06.14 11:25:19) 
hakikaten yerleşkesi olmayan dağlık bir bölgeyi satın alıp böyle bir şey yapılabilir mi?


  • mrthany  (01.06.14 11:30:03) 
Hadi elektriğini güneş panelleriyle halledersin, uydu da kolay ama su öyle değil. Doğal su kaynakları kullanımından bile devlet para alıyor. Yolu falan da bir hazır beton firmasıyla anlaşıp betonu döktüreceksin :) Yani para lazım, bunun için vergi toplaman lazım, yani bir halkın olmalı. Tabi bu sefer devlet çevik kuvveti bi gönderir, gazlı tomalı dağıtır, o da olmadı asker falan gelir.


  • r_u_h  (01.06.14 12:11:35) 
İşgal ettiğin arazi hazine arazisi olup devlete aittir. Devletin ve insanların işgal ettiğin araziye hiç ses çıkarmayacaklarını düşünelim seneryo icabı.

Öncelikle yakınlardaki akarsu üzerine elekrik enerjisi üreteceğin bir sistem kurman gerekiyor. Sonra da barınağının çatısına veya yakınlardaki bir araziye güneş panelleri yerleştirmelisin. Ortalama 5m/s rüzgar hızına sahip bir yerse rüzgar türbinleri de koyman mantıklı olacaktır.

Öncelikle enerjiye yoğunlaştık çünkü enerji olmadan orada bildiğimiz şekilde yaşaman mümkün değil. Bu enerjiyle aydınlatmanı, temiz suyunu internet bağlantını ve laptop'unu çalıştıracağın enerjiyi sağlarsın.

Isıtmayı kalorifer sistemiyle sağlaman mümkün. Suyu pompalayacak elektriğin olduğu sürece odun yakarak kalorifer çalıştırabilirsin.

İnternet bağlantını uydudan alacaksın. İletişimini de yine uydu telefonundan sağlayabilirsin.
  • maxhoper  (01.06.14 12:13:34) 
Sealand vatandaşlık satıyor 20-30£ ücretle. Ülkeyi kurduktan sonra böyle şeyler yapıp gelirini yükseltebilirsin. AB'ye de üye olursan köşeyi dönersin.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (01.06.14 12:32:39) 
kartonpiyer kardeşimiz güzel anlatmış da o işlemlerin daha başında vergi ödeyeceksin, bashettiği işlerin çoğunu para karşılığı yaptıracaksın onlar için de vergi ödeyeceksin. vergi ödediğin müddetçe nasıl devlet olabilirsin ki? aldığın hizmetlere vergi ödememek için ya konsolosluk olman gerek ya da serbest bölge. o zaman serbest bölgeden yer almanı öneririm;)


  • late viper  (01.06.14 12:34:33) 
satın aldığın arazi için vergi ödemen gerekir, arazi benim özel mülüm diyemezsin jandarma istediği gibi girer, ülke kanunlarına tabi olmaya devam edersin, kendi yollarını yapsan bile devletin ordan yol geçirmesi gerekir kamulaştırırlar, oraya biri otel dikmek ister kamulaştırır sonra yap-işlet-devret e verirler, doğalgaz devlet kontrolünde, devlet dışında başka bir ülkeden kendi borunu geçirip satın alma şansın yok.


  • alice practice  (01.06.14 12:38:18) 
hökümetten arkadaş yapabilirsin.


  • troll degil  (01.06.14 16:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.