[]

araştırma görevlisi - yıllık izin problemi

selamlar...

araştırma görevlisi bir arkadaşım var. ilk yılı. yıllık izni yok. okula giriş çıkışlarda kart basıyorlar. 1 haftalık (vizesiz) yurt dışı tatili yapmak istiyoruz.

benim aklıma rapor geldi ama okulundan, rapor alsan bile yurt dışına çıkamazsın, resmi işlemde bulunamazsın demişler.

ne yapıp edip gitmek istiyoruz. bu işi nasıl kılıfına uydurabiliriz?

 
Kartini baskasi bassin


  • kegums  (01.06.14 11:03:35) 
yurt dışına çıkamama , resmi işlemlerde bulunamama durumu doktorun risk algısından kaynaklanıyor bence.başına bir hal gelmeyeceğini (hastane , polis) varsayarak rapor alıp Batum' a gitmişliği var bi' arkadaşımın.tabii rapor alırken doktora yurtdışı olayını söylememek gerekiyor bu durumda.


  • sonerblabla  (01.06.14 11:05:40) 
araştırma görevlisiyse, yani okulda kadroluysa, bir sonraki yıldan avans izin kullanabiliyor olması lazım? hukuken böyle bir hakkı olmalı yani, bunu da personel daire başkanlığı bilir aslında.

alakasız olmakla beraber, örneğin lunu buldum google'da aratınca, melikşah üniversitesinden ama, üniversitelerde değişebilir tabi de budur aslında yapılması gereken diye buraya da kopyalıyorum:

Avans İzin Kullanımı

Madde 6:

a) Üniversitedeki hizmet süresi bir yıldan az olan personel, ilk hak edeceği yıllık ücretli iznine mahsuben avans izin kullanabilir.

b) Avans izin, yalnızca personelin işe başladığı yıl için geçerlidir.

c) Avans izin kullanan personel bir yılını doldurmadan evvel işten ayrılırsa, kullanılan avans izninin ücreti alacaklarından mahsup edilir.

bir de link vereyim:
www.meliksah.edu.tr
  • nimberjack  (01.06.14 13:45:50) 
Mazeret izni kullanabilir. Öyle bir hakkı var ilk sene. "Ailevi nedenlerle mazeret izni kullanmam gerekmektedir" dilekçeli bir izin formu ile yapılabilir.


  • aychovsky  (01.06.14 13:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.