[]

Kulak yıkatma / temizletme ile ilgili iki sorum var.

Selamlar,

Özellikle sağ kulağımda ciddi tıkanıklık hissediyorum. Üstelik bu durum başımın sağ tarafında da ağrıya yol açıyor. Ağrı ve tıkanıklık bugün iyice hissedilir hale geldi.

Sorularım:

1) Kulak yıkatma ortalama ne kadara mal olan bir şeydir? Ücreti nedir, kaça patlar? (Muayanehane ücretini de söylerseniz sevinirim, belki hastane randevusuyla falan uğraşmam böylece.)

2) Bazı sitelerde, yıkama işleminden önce üç gün falan damla damlatıldığı (gliserin), sonra gidip yıkatıldığı yazmış. Bu işi hemen o gün orada çözmenin imkanı yok mu? Çünkü o kadar vaktim yok, tatile çıkacağım ve 3 gün bekleyemem.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

 
Hocam bende de birkaç ay önce benzer bir durum oldu, neredeyse duyamaz hale gelmişti bir kulağım.

İlk sorunun cevabı, ben İstanbul'da bir özel hastanede yaptırdım (Acıbadem Maslak), normal muayane ücretini ödemiştim. Hastaneden hastaneye değişir yani ücreti.

İkinci soru, yıkatman şart değil (tabi duruma göre değişebilir). Vakumlu bir cihazla kulak kiri denilen maddeyi çekiyor doktor, 2 dakikada problemini tümden çözüyor. O günden beri de hiç sorun yaşamadım kulağımla ilgili.

*** Ücret konusu: Yanlış hatırlamıyorsam Acıbadem Maslak 200-250 TL civarında bir muayene ücreti alıyor normal şartlar altında. Benim sigorta bu ücretin %80'ini karşılıyordu, kalanını ödedim..
  • Lethe  (01.06.14 01:46:38 ~ 01:56:46) 
@divit

Benim de bugün banyo sonrasında tıkandı kulağım. İltihap vb. olduğunu sanmıyorum. Duşta şampuan mı kaçtı, sabun mu kaçtı artık, bilmiyorum.

@Lethe,

Kaç para ödedin abi onu yazmamışsın :) Önemli olan o.
  • garpzede  (01.06.14 01:51:22) 
selamlar,

yaklaşık bir ay önce devlette temizlettim. aşırı kulaklık kullanımından dolayı, çok somut bir şey olmasa da bir noktada psikolojik olarak çok rahatsız hissetmiştim kendimi. yani direkt ağrı falan yoktu ama tıkalıymış gibi hissediyordum. kulak çubuğundan dolayı içinde kir birikti diye tahmin ettim, içine itmişimdir falan diye. gittim, doktor kulağın içine baktı şöyle bi. çok bir şey yok ama istiyorsan temizlet dedi başka bi odaya gönderdi. oradaki doktor da biraz başından savdı galiba tam anlamadım. içine tazyikli su sıktı, sonra çubuk gibi bir şeyle içini kurcaladı biraz. pek bir şey çıkmadı. ücret de almadılar. ama dediğim gibi biraz baştan savma oldu galiba.
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (01.06.14 01:58:02) 
o degil de doktorun tıkanmıs olanı icerden söküp alması dünyadaki essiz zevkleren biri


  • sylow  (01.06.14 02:02:17) 
Hanımlar beyler sorumu büyük harflerle yineliyorum, lütfen şuna cevap verin:

MUAYENE ÜCRETİ NEDİR?
  • garpzede  (01.06.14 02:03:01) 
devlette bedava.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (01.06.14 02:04:32) 
@divit,

Ne kızıyorsun, ben de onu anlamadım. Ortalama ücretler nedir merak ettim, ona göre gideceğiz işte. Gidenler dese ki "Ben şurada şu kadar ödedim" ya da "Devlette bedava" falan.. Biz de ona göre yolumuzu çizeriz.
  • garpzede  (01.06.14 02:21:49) 
Şurada inatla ve ısrarla "MUAYENE ÜCRETİ" sormuştum ama kimse o ücreti net olarak söylemedi. Her neyse, bu hafta içinde bu işi hallettim. Belki ücret araştıran başka kişiler de olur diye buraya yazıyorum:

(Aşağıdaki ücretler SGK'sız ücretlerdir.)

Bahçelievler Medicana'yı aradım, KBB muayenesi için 150 TL dediler. Gitmedim.

Hemen ardından Meltem Hastanesi'ni aradım, 55 TL dediler. Gittim. Muayene oldum. Memnun da kaldım.

Ayrıca bu iki hastaneden evvel Bakırköy'deki Kızılay Tıp Merkezi'ne gidip muayene olmuştum. Ücret 50 TL idi (bu da SGK'sız). Kesinlikle değmez, asla gitmeyin. Doktor ne yazık ki çok ilgisiz davrandı. Belki de bana öyle denk gelmiştir, bilmiyorum. Genelde emeklilerin ve yaşlıların gittiği bir yer zaten. Bağış usulüyle ayakta duruyor. Emeklilere kolaylık sağlıyorlar pek çok konuda. Gençlere göre değil pek.

Haydi hayırlı işler.
  • garpzede  (07.06.14 06:30:01 ~ 06:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.