[]

benimle uyumuyor :)

4 aydır baktıgım dünya güzeli bir goldenım var ismi yaman :) şöyle bir sorunumuz varki ne zaman yataga yanıma alsam uyumayıp kaçıyor yada uyuyomus gibi rol yapip ben dalınca fırlıo yatakdan hemen beton bir zemine yatıo altına ne koyarsam koyuyum beton zeminden asla vazgecmyor arkadaslarımın köpekleri var koyunlarından ayrılmıo uyurken..bu köpegin karakteriyle alakalı bir durummu aceba yoksa daha 4 aylık oldugu için alışamamış olabilirmi




 
Niye senle uyusun ki?


  • isikarkadasim  (31.05.14 22:43:31) 
oğluuum kıl tüy olucannn ya bırak uyusun yerde ne güzel.. 1 sene sonrada çıkarsın çok seviyorum ama yatağıma geliyor yasak olan yerleri öğretemiyorum napayım dersin... cıvıma hemen


  • gündüz m  (31.05.14 22:46:28) 
4 aylıkken beraber yatmak güzeldir ama köpek 30 kiloluk bi kıl yumağı haline gelip uyumayı ızdırap haline getirince yataktan vazgeçirmeye çalışma kısmı çok zahmetli. o yüzden bence koltukta falan beraber takılın ama beraber uyuma işine alışmasın.


  • s e ff a f  (31.05.14 22:59:53) 
şimdi sana şirin geliyor ama büyüyüp dana gibi olunca yatakta sana yatacak yer kalmayacak ama.


  • mea maxima culpa  (31.05.14 23:04:11) 
bence insanlara "büyüyünce hölölö" falan demeyin. benim oğlan gayet dana kadar ama beraber uyumaya bayılıyorum ben onunla. çok keyifli bir şey köpeğin yanında ya da ayak ucunda uyuması falan. bazen avga ediyoruz "kalk o tarafta ben yatçam" "yine bütün yatağı kaplamışın kaykıl acık" diye falan ama olur o kadar:)

sıcaklıyor olabilir yatakta. ya da yumuşak zeminlerde yatmayı sevmiyordur, ondan betonda yatoyrdur.

barınaktan alındıysa eğer önceki sahibi yatağa çıktığında dövüyor olabilir, henüz travmayı aşamamıştır. yatağa alıp ödül maması vererek, ya da her yanınıza geldiğinde sevip ödüllendirerek aşmasına yardımcı olabilirsiniz böyle bir şey varsa eğer.

bu arada kedi/köpek tüyü kist yapar söylentisini yayanın amına koyayım.
  • mutevazi  (31.05.14 23:09:39) 
yok barınakdan almadım 40 günlükden itibaren bende bir arkadasımın köpekleri yavrulamısdı onlardan biri kırma degil yani :) benim tahminimce yumusak yüzey sevmior yada sıckalıyorda olabilir cunku ne zaman yanıma alsam agzını acıp hızlı hızlı nefes almaya baslıyor :D neyse smdlık ayak uucunda yatıyor ama cokda alısdırmasammı dıyorum bunlar büyüyünce dana gibi oluyor hakkaten :)


  • aurora90  (31.05.14 23:16:21) 
biz böyle yatıyoruz çift kişilik yatakta, çok da keyifli oluyor. aradaki kabarıklık benim:)
instagram.com

ama paşamız kafka rahatsız olmasın diye yamuk yumuk yatmak zorunda kalıp her yerim tutulmuş uyandığım çok oldu. sonra bundan rahatsız olacaksanız alıştırmayın tabi.
  • mutevazi  (31.05.14 23:20:08) 
hhaaha herkez halinden memnun gibi :) inş bizimkide alışırr


  • aurora90  (31.05.14 23:50:07) 
normal olarak insanlar köpeklerini yatağa çıkmasını, bunu alışkanlık etmelerini istemez önce bunu belirteyim,

diğer taraftan 4 aylık bir goldenla uyku süreleriniz eşleşmesi çok zor senin uyuduğun saatlerde o ev içinde gezip bir şekilde senin yokluğunda oynamak ihtiyacında olacaktır.

diğer taraftan goldenlar çok sıcak seven hayvanlar değiller özellikle havaların ısındığı bu dönemlerde onlar uyumak için genelde evin en serin yerlerini tercih edeceklerdir sebeplerinden birisi bu muhtemelen.

karakter olarak değerlendirmeye çalışırsak hayvanların bir çogu gibi köpeklerde güvende olduğu yerde uyumayı isterler ama 4 aylık golden yanında güvende hissetmeye lider kabul etmeye başlaması gerekiyor ondan ufak bir ihtimal olarak görüyorum.

ve gerçekten alıştırmayın sonra 30 kilo hayvanla yatağa sıgma kavgası veriyor olarak bulursunuz kendinizi ve inan öyle bir hayvan bacaklarının üzerinde uyuyunca sabah kalkınca 10 dk yataktan kalkamıyorsun ayaklarının uyuşukluğu geçmiyor.
  • exodia  (01.06.14 01:53:11) 
Havalar sıcak olduğu ve yavru olduğu için olabilir. Ben geçen sene bu dönemlerde almıştım köpeğimi. 7-8 aylık olana kadar beni takmıyordu bile. Şimdi bir yaşına girdi ve 4 aydan fazladır bana aşırı düşkün. Bazen rahatsız olup yataktan ittirdiğim halde ben uyanana kadar benimle birlikte uyuyor. Aynısını boxer cinsi köpeği olan bir arkadaşım da yaşadı. Köpek yavruyken başka bir odaya geçip kendi kendine uyuyormuş. Şimdi zorla yatağa çıkıyor. Büyüdükçe sahibine daha düşkün oluyorlar onunla ilgili bence. Ama işte bir golden bir yaşına yaklaştığında yatağa sığar mı onu sen düşün. En iyisi yatağa alıştırmamak :D


  • cupido  (01.06.14 06:12:26) 
köpeklerin normal vücut ısısı 39 derecelerdedir yani insandan yüksektir ve derileri gözeneksizdir. bize sıcak gelmeyen yerler bile onu rahatsız eder. yanınıza yatmaması normal. ayrıca yatağa alıştırmazsanız rahat edersiniz. şu an tek olup dert etmiyor olabilirsiniz. ancak o golden 12-13 yılını sizinle geçirecek ve şu an yatağınıza alışırsa başkasını orada istemeyecektir. köpekler insanlar gibi kesintisiz uyumuyorlar. gece duyup uyanmayacağınız seslere bile uyanıyorlar. uykunuz hassassa bu durum çok rahatsız edici olacaktır. yanınızda yatmasını istiyorsanız en iyi çözüm köpeğinizin yatağını sizin yatağınızın yanına koymanızdır. (12 yaşında golden'ı olan biri olarak tavsiye ederim.)


  • madarch  (01.06.14 09:36:12 ~ 09:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.