[]

Kediye ilaç vermek için zaptetmek

Kısırlaştırma ameliyatı olan kedimize ağzına şııngayla antibiyotik vermemiz gerekiyor. Ama zaptetmek ne mümkün. Çok saldırgan ve asabi. Tutamıyoruz. Ne yapmalı?




 
Biraz vahşi görünebilir ama değil
geniş bir vücut havlusu alıp bacaklarının hepsini tutacak şekilde yakalayın ve zaptedin, sonra ensesinden tutarak (boyununu değil, hani yavruların kaldırıldığı gibi) kafasını sabit tutmasını ve ağzını açmasını sağlayın.

  • whoosie  (31.05.14 22:09:43 ~ 22:10:13) 
kalın bir havluyla incitmeden sarabilir misiniz ki acaba? sonra da ensesinden tutarak hafifçe ağzını açabilirsiniz.


  • physcos physcos  (31.05.14 22:10:49) 
İşte zaptedemiyoruz bi türlü. Cesaret almak için içiyorum şu an. :)


  • freakme  (31.05.14 22:11:19) 
kediyi iki bacağınızın arasına sıkıştırın, ama şöyle. baca bacak üstüne atar gibi yapacaksınız, ama backlar arasında kedi için boşluk olacak. o arada da kedi olaak işte. sonra enseden tutup gömün ilacı.

ya da biri bulaşık eldiveni yapıp göğüsten kavrayarak ön bacakları tutsun yan yatırıp. sonra gömün ilacı. ben naneli ilaçları öyle içiriyorum, hatta veteriner de öyle yapıyor.

ya da hiç kedinin ateşini ölçtünüz mü? bii o şekilde kucaklarken diğeri ilacı verebilir eğer yardım edecek kişi varsa.
  • mutevazi  (31.05.14 22:20:59) 
benim deneyimimde havluya falan sarınca hayvan garipseyip daha da çırpınıyor.
yanına birini al. o kucağına oturtsun sevsin biraz. sonra yavaşça ön ve arka bacaklarını tutsun sağlam şekilde.
sen ağzının iki tarafından bastır, ağzı açılacaktır, o zaman hemen ilacı ağzının kenarından gırtlağına bas ve ağzını kapat. yutkunsun öyle bırak.
hızlı ve kararlı olmanız lazım.
veterinerde gördüğüm, direkt enseden kavrıyor, kafasını yukarı veriyor, hayvanın ağzı açılınca da ilacı basıyor. ama veterinerde korku faktörü de var o yüzden bu yöntemi evde uygulayamadım ben.
  • lily briscoe  (31.05.14 22:21:37) 
kedilerin köpek dişi gibi olan uzun dişlerinin yanında bir boşluk oluyor. ağızlarını kapattıklarında da kalıyor. ensesinden başına daha yakın bir noktadan kavradıktan sonra bu boşluktan şırıngayla vermek mümkün oluyor. tabii birilerinin patileri zaptetmesi gerek.


  • madarch  (01.06.14 09:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.