[]

Türkiye'de gençler arasında yayılan yeni bir siyasi yapı

Bir süredir kafamı çok karıştıran kişilerle konuşuyorum ve sizlerin yorumunu merak ediyorum.

Lisans ve yüksek lisans yapan üniversite öğrencileri , devlet üniversitesi içerisinde olan var vakıf üniversitesinde okuyanlarda.
Ortak yönleri okurken hepsinin düzgün işler içerisinde çalışması.Mesela ithalat ve ihracat , doktor asistanlığı , finans danışmanı , kitap dükkanı sahibi vb..

Çok kapalı bir grup yapıları var.Size referans olan birisi yoksa içlerine giremiyorsunuz , yapılan tartışmalara girebilmeniz için size içlerinden üç kişinin referans olması lazım veya beğeni toplayan akademik bir başarınız olması gerekiyor.

Bir kısmı uluslararası dergiler için yazılar yazıyor , projeler yapıyor veya diplomatik denilebilecek görevlere gidiyor.(Uluslararası belge taşımacılığı)

Cahillerden nefret ediyorlar ama cervantesin yazım stilini bilmeyenlere kötü kötü bakan sosyetikler gibi değiller . Kast ettikleri cahillik araştırmayan , hazırcı , okumayan , sorgulamayan ve buna benzer şeyler.

Dine ve etnik yapıya bakış açıları ise Türkiye'de görülmesinin imkansız olan bir türde.Bugün 6 kişiyle konuştum içlerinden 2 tanesi Ortodoks mezhebindendi ve önemli olanın birlik olmak olduğunu söylediler.Ülke önce gelir bizim din anlayışımız farklı olabilir ama birlik olmazsak biz kaybederiz gibi bir cümle kurdular.Namaz kılıyorlar ama içlerinde inanılmaz bir içki kültürü var.Dini kullanan insanları sevmeyiz dedi beni davet eden çocuk.Kuran-ı Kerimi okumadan kimse din tartışmasına giremiyormuş İslam dinine inananları arasında.

Atatürkçü olarak görüyorlar kendilerini.Atatürk'ü siyasileştirenleri sevmiyorlar onlara göre Amerikan kurucu babaları nasıl bütün ülke tarafından seviliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları da öyle sevilmeliymiş yoksa ortak bir toplum bilinci oluşamazmış.Bunu söylen çocuk bir çoğumuzun rüyalarında göremeyeceği bir Amerikan üniversitesinde yüksek lisans yapıyor saha çalışması için Türkiyede.

Kurucularına inanılmaz saygıları var.4 kişi başlamış ve aklımı yerinden oynatan sayı olan 27 il ve 7 ülkeye yayılma gerçekleştirmişler şuan.İnsana önem veriyorlar ve polisten nefret ediyorlar.Aralarında A.C.A.B kültürü üzerine makale yazmak adına İtalya ve Güney Amerika'ya giden bile olmuş.

Geçen yıl gezinin ilk günlerinden iki video izlettiler.Bir tanesi Türk bayraklı bir kişiye gaz sıkan polisi tokatlamaları.Diğeri ise tomanın yanında gözaltına alınmak isteyen arkadaşları için polisi tomayla kendi aralarına sıkıştırmaları.Anlayacağınız öyle en küçük olayda geri çekilmiyor hatta daha da sertleşiyorlar.Biz sosyopatız dedi bir tanesi.

Üyelerinden para toplamıyorlar , aralarına yaşı ilerlemiş kimseyi kabul etmiyorlar(akıl hocası olarak gördükleri ama manipülasyona uğramamak için konuşmadıkları sadece yazılarını takip ettikleri insanlar var) , her şehir için toplantılar yapılıyor ama diğer şehirlerden kalkıp gitmiyorlar ve işin ilginç noktasına geliyorum organizasyonlarını nazi partisinden almışlar.Nazileri sevmeyiz ama siyasi yapılanmaları dahice olmasa o hale gelemezlerdi dedi aralarından en rütbelisi.

Bu konuşma yürürken bir tanesinin kolunda Türkçü dövmeler gördüm.Bir diğerinde daha vardı.İşin ilginç yanı dövmenin sahibi olanlardan biri Diyarbakırlıydı.

PKK'lı görseler öldürecek gibiler , yalancıları(sevgilisini aldatmak dahil) , suçluları ve salak adamları sevmiyorlarmış.Salak adam olarak paraya ihtiyacı olduğu halde çalışmayıp yan gelip yatan üniversite öğrencilerini tabir ediyorlar.

Daha yazmak istediğim çok şey var çünkü çok ilginç geldi görüşleri ve konuşmaları.Daha uzun tutmayayım diye burada bırakıyorum.Siz daha önce böyle düşünen birileri ile tanıştınız mı?Şahsen ben kendi okulumda kimsenin bu derece sert görüşleri olduğunu görmedim.Aramızda bu ekibe üye olan birileri var mı?Herşeyden önemlisi siz bu gençler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not:Birde nazi konusu açılınca sormuştum faşizm hakkında ne düşünüyorsunuz diye faşizmi eleştirenlerin çoğu komünist yapıya gözlerini kapatır veya demokrasi işlesin ama demokrasinin zarar verdikleri alt sınıfı görmezler ancak onların hakkını savunurmuş gibi yaparlar dedi ayakta alkışladım.(Bunu akıl hocaları olan bir profesörün siyasal sistemi anlatan tablosuna dayandırıyorlar bu arada)


Gelen mesajlar üzerine ikinci not: Chp'li kafası diye tabir ettikleri bir yapı var ve inanılmaz dalga geçiyorlar.Ülkücülere ise korkak diyorlar.1980'li yıllarda karşılaşan görüşlerin Türk solcusu ve Türk ülkücüsü olduğunu söylüyorlar.O dönem herkes ülkenin iyiliği istiyor o dönem ile bu dönemdekileri kıyaslayamayız diyorlar.Birde yıl 2014 sağcı solcu kavramı kalkalı yıl oldu gibi bir siyaset bilimcisinden gelen yoruma sahipler.

 
@Batuhanolabilir aslında bana da saçma geldiler önce eve gelirken düşüme fırsatı buldum ve söyledikleri şeylerin mantıksız olmadığı sonucuna vardım.

Sosyopatız olayı büyük ihtimalle şakaydı genel olarak çok güleryüzlüler hatta korku filmini sevmiyor beni çağıran arkadaş.Hayatta bu kadar acı ve korku varken filmlerde olmasına gerek yok diyor büyük ihtimalle çoğu bu kafada.
  • colorwithnotexist  (31.05.14 20:53:13) 
bu kadar "halkci, birlikci, esitlikci" olup, bu kadar kapali elitist bir yapiya sahip olmalari cok ironik bence. onun disinda dusunceleri makul. fakat yukaridan inme, elit bir grubun dayattigi hic bir politikanin veya siyasi gorusun halkin yararina olabilicegini dusunmuyorum ben.


  • gerard  (31.05.14 21:11:25) 
bana masonlar gibi geldi. ya da cakma masonlar.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (31.05.14 21:13:36) 
@gerard bu gençlerin hepsi memur , işçi veya küçük esnaf çocuğu.İşin korkunç boyutu bu bence.Bu kadar halktan gelip kendilerini bu kadar geliştiren insanların neler yapabileceği.
babamasoliimbananickaldirsi güzel söylemiş yeni nesil masonlar ama halk kademesinden olabilirler :))

  • colorwithnotexist  (31.05.14 21:19:36) 
sorun şudur ki, bu özellikteki insanlar partileştiklerinde, binde 3, binde 5 gibi oylar alıyolar. çünkü, ayakları yere basmayan, ülke gerçeklerinden uzak oluşumlar bunlar. Angara'da Dışkapı'dan Çıbık otbizine bincen. Yolculara bi bakcan. Türkiye o, seçmen de o!

bu oluşum, mevcut muhalefetten yılmış kitleleri harekete geçirecek bir çekirdek görevi görebilirse ve sebatkâr olursa, 15 sene içinde bir değişime neden olabilir. En az bir 10-15 sene dayanabilmeleri lâzım. O da muhalefete gelebilmek için. İktidara diil...
  • compadrito  (31.05.14 21:26:53) 
ahaha... kim ne iciyor, ben anlamadim. oha! hicbir sey anlamadim.

-ner'de kalmistik?
  • o da olur  (31.05.14 21:40:23) 
Gozleeimi devirerek okudum.

Fantaaziden ote degil, fantaazi bile degil, hic heyecanlanmadim okurken.

Ha yeni mi duydum, cık.
Belki ayni ekiptir belki baska bir olusum ama zamaninda bi arkadasim vardi. Benzer seylerden bahsederdi.

Haşhaşiler bile cok daha akilliymis, afyon kafasiyla hem de.
Temiz kafayla bu noktaya nasil eristikleri merak uyandirici.
  • cecilia  (31.05.14 21:52:36) 
"Bir kısmı uluslararası dergiler için yazılar yazıyor , projeler yapıyor veya diplomatik denilebilecek görevlere gidiyor.(Uluslararası belge taşımacılığı)"

düz adam modu açık:
bu grup bir gizli servis operasyonu olabilir.
düz adam modu açık.*
  • g7mor  (31.05.14 22:00:26) 
Yazdıklarınızda öyle "sert düşünce" olarak tanımlanacak bir şey göremedim. Şu yazdığınız konu başlıkları benim düşüncelerimle birebir örtüşüyor hatta.
Umarım bi' gün ben de bu arkadaşlardan birkaçı ile karşılaşırım. Merak ettim. O.o

  • ay nov kung fu  (31.05.14 22:25:58) 
Hasiktir lan... Deşifre olduk
Afyonlu katolik gay taşfırın ustaları

  • yimirta  (31.05.14 22:42:27) 
Anlattıkların hiç yabancı değil.
Lionslara, masonlara çok benzer oluşum bu..
müslüman olanları oruç tutarlar, içki alabilirler, aile mevhumu önemlidir, aldatma gibi şeyler asla hoş karşılanmaz, atatürk'ü okur ve anlarlar siyasileştirmezller, birbirleriyle dayanışırlar, her kısım kendi arasında toplanır ilden ile gitmezler, eğitimli, iş güç sahibidirler...

lionsların genç grubu var biliyorsunuz. genellikle lionsların çocukları olur bu grupta, beraber gezilere giderler, aktivitelere katılırlar. hem kaynaşıp tanışırlar hem de lions olmayı öğrenirler. belki o genç gruptakiler böyle başka bir oluşum kurmuş olabilirler.
.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.05.14 22:54:35) 
Bu başlığa ek olarak ikinci bir başlık açmak iyi olabilir.
Çünkü ben zamanında leolar ile de vakit geçirmiştim ve kendilerinin pek mason - leo veya benzeri bir grup gibi durdukları yok.

Tam tersine olabildiğince nasyonalist ve olabildiğince kapalı bir yapıları var.

Bahsedilen grupların hepsi medya önünde gruplardır.Bu gençler kapalı olmayı tercih ediyor.Bu gençler tam ikinci dünya savaşı öncesi belgesellerden çıkmış gibiler. Kendilerine ters giden grupların üzerilerine yürüyorlar , kendi mekanlarında toplanıyorlar ve herkesin görüşlerine önem verip okuyorlar(bölücü olmadığı sürece)
  • colorwithnotexist  (01.06.14 00:57:13) 
Onlar daha yeni medya önündeler. Bundan 30 yıl önce lionsları bilen bilirdi ama medyada yer almazlardı. Masonlar bırak halk arasında bilinmeyi, yakın çevrelerinde bile bilinmezdi. Lionslar açık, masonlar gizliydi. Aslında iç içe gibi birşey onlar. Bir adam hem lions hem mason olabiliyor.

Leoların bir kolu ya da onların kurduğu bir oluşum demiyorum, benzerlikleri çok diyorum. Elbette farklı olacaklar, olmasaydı leo olurlardı zaten.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.06.14 01:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.