[]

videolarımı nasıl kaydedeyim avi mi mpg mi ya da ne ?

el kamerası ve digital fotodan kaydettiğim videoları hangi formatta kaydetsem daha iyi olur. yani hemen her türlü alette dinleyebileceğim ve kalitesini de çok düşürmeden.hatta insanlara dağıttığım videolar var (anaokulu cd leri) biz bunu çalıştıramadık demeyecekleri format arıyorum.




 
bence avi. bir çok film de bu formatta sunuluyor zaten torrentte rapid'de falan.


  • sanal uyku  (14.06.09 11:22:46) 
hangi format daha çok yer kaplıyosa o halde saklamak en iyisi çnkü genelde en kaliteli görntü en çok yer kaplayan görntüdür. tabi izleyip kendiniz karar verin.


  • rentts1  (14.06.09 11:30:04) 
asıl amacım vcd, dvd, pc, gibi hemen her ortamda yürütülebilsin.bu özelliklere uyanlardanda kalitesini en az bozan olsun.


  • ground  (14.06.09 11:38:49) 
direk .avi o zaman=)


  • dambil  (14.06.09 11:57:41) 
eski vcd-dvd playerlar .avi okumaz yalnız. son 3-4 yıllıklar okuyor genelde.


  • sanal uyku  (14.06.09 12:09:53) 
mpg2 render'ı alın. bunu dvd'ye de yazabilirsiniz. dvd player larda oynar. bilgisayar paylaşımı için de sd footage için en ideal format budur.


  • sijwocaq  (14.06.09 12:10:17) 
ayrı avi dediğiniz tek bir format değil. divx avi xvid avi noncompressed avi dv avi vs. vs. diye gider. yeni nesil divx playerlar divx ve xvid avi okuyabiliyorlar ama bunların harici yaptığınız çevirileri okumayacaktır.


  • sijwocaq  (14.06.09 12:11:41) 
avi olarak kaydet o zaman dvd de izlemek istersen de nero da dvd video yap ya da vcd video yap.


  • rentts1  (14.06.09 13:29:31) 
hangi format daha çok yer kaplıyorsa o iyidir gibi bir durum yok. formatların kendine has özellikleri ve kıstasları var. avi mpeg'den daha populer bi format olduğu için onu tavsiye ederim.

ayrıca avi iki ayrı kategoriye ayrılır.
1-) old-avi : 1992'den beri var olan ve resimlerin ard arda birleştirilmesini baz alır

2-) new-avi : yeni nesil codeclerle birlikte var oldu. örneğin torrentten indirdiğin avi formatıda budur.bunun sıkıştırılması için mp4,Divx, Xvid veya H.264 codeclerinden birine ihtiyaç duyulur. (kaydeden yazılım bu işlemi kendi yapar)
  • roadrunner_merlin  (14.06.09 13:59:45) 
roadrunner merlin;
"genelde en kaliteli görntü en çok yer kaplayan görntüdür." dedim dikkat ederseniz. çnkü olay genelde böyle 5 senedir bu işlerle uğraşan birisi olarak ben daha bu önermeye ters düşcek çok az videoya rastladım. yani gayet de genelleyebiliyorum. boyutu büyük olan genelde kalitelidir. evet budur.

  • rentts1  (14.06.09 15:27:04 ~ 15:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.