[]

annem babam neden hep böyle?

ya arkadaş, 17 yıldır okuyorum. 9 senedir de aileden uzakta okuyorum. annem ve babamla her telefon konuşmamız "haydi başarılar" şeklinde bitiyor. her telefon açışlarında "ders çalışıyorsun diye arayamadık, şimdi çalışıyorsan rahatsız etmeyelim" diyorlar. yahu anlıyorum okuyup etmemi istiyorlar ama beni acayip yük altına sokuyor bu durum. babam bana "haydi başarılar" dediğinde ben yapacak başka işim olsa dahi kendimi oturup ders çalışmak zorunda gibi hissediyorum. ben dışardayken beni aradıklarında bi moralleri bozuluyor, ne yapıyor bu çocuk diye düşünüyorlar. ben artık bir daha bu durum olunca ne demeliyim ki onları kırmadan derdimi anlatabilmeliyim? anne baba psikolojisi işte şehir dışındaki çocuklarını merak ediyorlar ama 9 yıl önce de böyleydi halen böyle. çok geriliyorum yahu. bir akıl fikir gelirse çok müteşekkir olacağım. teşekkürler.




 
"Sevgili ebeveynlerim, bir arkadaşım okul birincisi olmasına rağmen sosyal olmadığı için işe alınmadı.buyuk firmalar universiteye sap gelip saman giden birey istemiyorlar.bu yuzden dersler kadar sosyallık de önemli " diyebilirsin.

Bu arada dediklerimin tamamı çok önemli...
  • sapkasiz cikmam abi  (31.05.14 15:28:35) 
onnar senin anan baban. ''bana bööle demeyin, çok geriliyorum'' de, bi daa demezler. bu kadar resmi olmayın ailecenek.
bu arada baban memur mu senin? çok memur bi durum bu.

  • compadrito  (31.05.14 15:32:36) 
@compadrito, anne emekli öğretmen, baba emekli memur ve evet kendimi bildim bileli resmiyette dibe vurmuş bir aileyiz. değişmiyor ki artık gidişat.


  • tannen  (31.05.14 15:34:55) 
Anne babanın çocuk üzerinde böyle bir duygusal yük/baskı oluşturmaya hakkı yok. Duygusal borçlandırma deniyor buna ve çok sakat. Hiç girme o topa, girdiysen de derhal çık. Senin hayatının sorumlusu sen olmalısın. Ebeveyni tamamen hayattan çıkarmak veya duygularını önemsememek değil buradaki mesele ama bu kadar müdahil olmaları, seni yaptığın şeylerden pişman edecek noktaya getirmeleri sağlıklı değil. Bunu yapmak ne kadar zor olsa da yapmak gerekiyor.


  • fengari  (31.05.14 15:35:04) 
ya bizden önceki nesil hayat=başarı şeklinde şartlandırılmış. ikinci olduğum sınavda neden birinci olmadın denildiğini, lys'ye çok az kalmışken hasta olduğum halde son gün sürekli çalış çalış diye baskı yapıldığını bilirim. bunun daha arkadaş çocuklarıyla karşılaştırma, övünme olguları var. ya geçen ananem geldi o bile zaten ettiğimiz iki-üç sohbette çalış yavrum çalış, derslerin her şeyden önemli falan dedi düşün artık. çözüm olarak bir yerden sonra büyüyünce, az çalışarak da yapabileceğini ispatlayınca, bağını azaltınca (sınav sonuçlarını söylememek gibi) isteseler de karışamıyorlar.


  • acccra  (31.05.14 15:37:26 ~ 15:38:07) 
Anne babanın birçok şeyde destek olmaya hakkı var.malesef türkiye'de bireyler geç olgunlaştığından aileler bunu irdelemek zorunda kalıyor.sadece doğru yolla anlatman önemli.


  • sapkasiz cikmam abi  (31.05.14 15:37:55) 
''öğretmen çocuğundan serseri olmaz! merak etmeyin, bana da bööle şeyler diyip durmayın, çok geriliyorum ve ders çalışmama engel oluyor bu gerginlik!!'' de,

ondan sonra da raad et...

aynı kombinasyonun çocuğuyum, benim dediğimi yap.
  • compadrito  (31.05.14 15:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.