[]

Test stratejisi

50 soru var 3 yada 4 yanlis 1 dogruyu goturuyo. 40 almam lazim sinavdan. Simdi calisiyorum ama illaki sinavda arada kalicam atsam mi atmasam mi diye. Siz ne dersiniz. Nasil bir strateji izlemeliyim?




 
Minimum 42 sorudan % 100 emin olman gerekir. Kalan 8 sorunun ise (3 yanlis 1 dogru durumunda) max 6 soruyu atabilir 2 soruyu bos birakabilirsin. (4 yanlis 1 dogru durumunda) o 8 soruyu da atabilirsin. Ama bu hesapta 42 sorunun net doru olduguna % 100 emin olmalisin.

42 sorudan tam net emin degilsen eger kalan hic bilmedigin 8 sorunun yarisini at yarisini bos birak. Salladiginda ama o piti piti degil destekli salla.

Ama herseyden once calis elinde varsa ornek soru coz.
  • nwnd  (31.05.14 15:36:16) 
matematiksel olarak,
3 yanlis bir dogruyu goturuyorsa %33'ten daha yuksek ihtimal ile dogru oldugunu bildigin (yani iki secenege indirdigin) sorulari sallayabilirsin.
4 yanlis bir dogruyu goturuyorsa %25'ten daha yuksek ihtimal ile dogru oldugunu bildigin (yani 3 veya 2 secenege indirdigin) sorulari sallayabilirsin.

Onlarca sinavdan bahsettigimiz bir maratonda ortalama basarini yukseltmek icin en iyi strateji bu olurdu. 50 soruluk 1 sinav icin ise sonuc kisfmet.
  • f_d  (31.05.14 15:41:58 ~ 15:45:52) 
42 sorunun net doru olduguna % 100 emin olsa kalan 8i zaten boş bırakır amk adamın zaten 40 alması lazımmış. 42 alıp da daha niye 8 soruyu okuyarak sallayarak bunlarla ilgili hesap yaparak vakit harcasın?

bilader kesin bildiklerini yaptıktan sonra 40a yetecek kadar arada kaldıklarından, iki şıkka indirdiklerinden salla.

hiç bilmediklerini sallama.
  • vfgerty  (31.05.14 15:43:33) 
@vfgerty, hakkaaten 42sinden net eminse niye diger 8 soruya bulassin :) beynim min 40 max 50ye en yakin olabilecek sekilde islemis yuksek ihtimal o an.


  • nwnd  (31.05.14 16:20:36 ~ 16:22:25) 
Soruları çözerken ilkokuldan beri bir alışkanlığım var benim. Emin olduğum sorunun numarasına çapraz çizgi koyuyorum, emin olmadığıma yavarlak koyuyorum. Hiç emin değilsem iyice karalıyorum yuvarlağı. Bir işe yaradı mı, pek yaramadı. Sadece sınavdan sonra cevaplara bakınca emin olduğum sorunun yanlış çıkması beni biraz düşündürüyordu.

Sen de öyle bir şey yapabilirsin. Emin olduğun soru sayısı 40 veya daha fazlaysa en son sallayabilirsin bence. Lys'de yetişmeyen bir soruyu salladım matematiğin full gelme ihtimalinden dolayı, o dahil 3 yanlış geldi. Felsefede de sallamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Hiç de pişman olmadım, sallamak güzel şey.
  • aguilas negras  (31.05.14 16:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.