[]

Barselonadan nasıl çıkmalı?

Son dakika biletiyle, 4 gün sonrasına bilet aldım da şimdi şöyle bir durumum var. 7 gün vaktim var, hepsinde Barselona'da kalmak istemiyorum.

Yakındaki adalara giden uçaklara, feribotlara baktım ateş pahası.
Andorra'ya giden otobüsler uygun ama ilgimi pek çekmiyor. Madrid de ocak dışı.
Sevilla vs olabilir mesela. İnternetten bakabileceğim otobüs fiyatları vs var mıdır? İspanya'nın araç paylaşım sitesi var mıdır, kullanan var mı?

Sadece ispanya içi railpass almak mantıklı olur mu? Her tren için ekstra rez.ücreti falan gerekir mi?

Milyon tane site var, nokta atışı lazım.
Edit: 2 kişi olacağız.

 
Barselonadan valensiyaya gitmeni tavsiye edebilirim. Hedefi belirlersen yolculuk fiyatını daha kolay bulursun bence. Ucret hakkında pek bilgim yok malesef.


  • dumanim ben  (31.05.14 14:54:17) 
BlaBlaCar' dan arabalara yanci olabilirsin, siteyi ac nereye denk gelirse ucuz gidin. Ayrica Girona isimli sehri tavsiye ederim barcelona yakininda_ gunluk iyi olur.


  • VickVickyVale  (31.05.14 14:56:46) 
Geçen hafta oradaydım. 1 hafta içinde izlediğim rotayı söylüyorum: Barcelona, Valencia, Madrid (sadece aktarma yapmak için 1 saat filan kaldık), Sevilla, Cordoba, Granada ve Malaga. Granada hariç tüm seyahatlerimizi hızlı tren ile yaptık. Önceden olsaydı Renfe(İspanya'nın demiryolu şirketi) promosyonlu biletler satışa çıkarıyor ama şimdi bulamazsınız sanırım. Ben teker teker tüm rotalardaki olası bilet fiyatlarımızı toplamıştım ve Renfe Spain Pass almak daha ucuza geldiği için ondan almıştım. 4 binişlik 160 küsür euro bir şeydi. Otobüs fiyatları için ALSA'nın sitesine bakın.

Barcelona'da gezeceğiniz yerlerin biletlerini önceden almanız size çok büyük zaman kazandırır, ben öyle yaptım. Granda'da da El Hambra'ya filan giderseniz yine öyle yapmanız lazım. Oranın biletleri çok çabuk tükeniyor bu arada, eğer oraya gitmek ister de bilet bulamazsanız o zaman Granada Card alarak giriş yapabilirsiniz.

Bence İspanya'nın güneyi kuzeyinden çok çok daha güzeldi. Özellikle Granada ve Sevilla'yı çok beğendim. Cadiz çok güzel denmişti ama ona gidemedim maalesef, bir daha gidersem orayı da görmek isterim mesela. Aklıma şimdilik gelenler bunlar, başka sorularınız olursa bilet alımı konusunda vs yine yardımcı olurum.

Not: Biz tabii gidiş Barcelona dönüş Malaga yapmıştık, dönüş biletiniz de Barcelona ise güneye gidip gelmek zor olabilir, bizim de başta öyleydi sonra 90 euro fark ödeyip Malaga ile değiştirmiştik bileti.
  • dust in the wind  (31.05.14 15:10:14 ~ 15:12:20) 
montserrat tabii ki. direk barselonadan trene atliyorsun gunubirlik variyorsun. bir kac video izle, kesin gidersin.


  • beriberi  (01.06.14 17:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.