[]

Karabasan?

Phoboslular,

Bu gece sanirim hayatimda ikinci kez ciddi ciddi karabasan gordum/yasadim. Kabusla kotu ruya arasinda bir seyler goruyordum; sonra acaip bir sey oldu, isin ayirdina vardim ve uyanmak istedim. Soyle dusunun; gozlerim acik, basit sozcukler ve iniltiler cikarabiliyorum, titreyebiliyorum ama uyanamiyorum. Sonra biri beni arkadan bastirip sonra da ceker gibi oldu ve uyandim; gozlerim hala acikti, elbette odada benden baskasi yoktu. Bu ne ya? Gece gec vakitte bol cay icmenin yan etkileri mi? Dini inancim yok; cinlerle, perilerle gelmeyin.


 
uyku felci.

cinler ayrı bir metafiziğin konusu. bu yaşadığın fiziksel ve doğal bi olay.
  • icim urperiyor  (31.05.14 14:02:12) 
uyku felci işte. kabaca anlatayım.
ağır uykudayken vücudun bir hormon salgılayıp kendi kendini bir çeşit felç eder, uyku halinde hareket edip kendi kendine zarar vermeni önlemek amacıyla. sonra uykudan uyanırken normale dönersin.
Ama bazı durumlarda vücut bu kordinasyonu sağlayamaz, bir kopukluk olur. al sana uyku felci. kafein ve alkol neden olabilirmiş, sanırım çay da.
tr.wikipedia.org
eğer ingilizcen varsa şurayı okuyabilirsin.
www.wikihow.com
  • innerbliss  (31.05.14 18:44:36 ~ 18:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.