[]

Banka teminatı mektubu?

Büyük bir firmanın bayiliğini almak için 10.000 lira banka teminatı göstermem gerekiyor. Bunun masrafı vs gibi işlemleri nasıl olabiliyor ayrıntılı bilgi verecek arkadaşlara repleri eksik etmem.




 
Öncelikle yeni işinizin size hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dilerim. Umarım her şey planladığınız gibi gider ve zorluklarla karşılaşmazsınız. Bu devirde bayilik almayı düşünen kimseler çok olmasına rağmen, çoğunluk buna cesaret edemez. Sonuç olarak da yerlerinde saymaya devam ederler. Oysa siz bir yola çıktınız ve allahın izniyle başarılı da olacaksınız. Öyle hissediyorum.

Sorunuzun cevabına gelir isek maalesef bilmiyorum. Fakat cevabımın legal olabilmesi için aşağıya maalesef pek de işinize yaramayacak kimi bilgiler yazmak durumundayım.

Bu teminat mektubu'nun pek büyük bir masrafı yoktur. Çalışmakta olduğunuz bankaya giderek detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Ksıa sürecek bir işlemdir kendisi.

İyi çalışmalar.
  • oldu görüşürüz  (14.06.09 00:54:20) 
pek bi masrafı olacagını sanmıyorum biz surekli istiyoruz. tek iyi tarafı odeme sıkıntısı cıktıgında ben bankadan anında tahsil edebiliyorum, kalanı bankayla senın aranda oluyor.

ptesi gunu maliyetını de ogrenırım cevap veren cıkmazsa.
  • bryan fury  (14.06.09 02:00:32) 
teminat mektubu bir çeşit kredidir. gayrinakit kredi olarak da geçer. firma için istiyorsanız gerekli evraklarla bankaya kredi başvursuunda bulunmalısınız. mevcutta çalıştığınız bir banka varsa daha kolay olur çünkü bir tür garantörlük olduğu için banka hiç tanımadığı bir firmaya garantör olmak istemez. eğer şirketin ve ortakların sicili düzgün ise, tutar düşük olduğu için kefalet karşılığı alabilirsiniz. peki kefalet karşılığı ne demek, firma kredi teminatı olarak sözleşme ve senet imzalar, ortaklık payına göre ortakların da en az %51'i şahsi kefaletiyle de bu sözleşmeyi ve senedi imzalar, sadece atılan imza karşılığı, başka bir teminat vermeden bu krediyi alabilir. tabii bu şirketin ve ortakların sicilinin düzgün olmasına, kontrol edilen diğer hususlarında düzgün olmasına, kısaca moralitenizin düzgün olmasına bağlıdır. mesela şirket üzerine bir araç varsa ve mtv'sini ödemediyseniz ve kredi talebini inceleyen banka bunu farkederse olumsuz kayıttır sizin için. eğer kefalet karşılığı alamazsanız nakit karşılıklı da deneyebilirsiniz. normal de pek tercih edilmmez ama 10.000.-TL yüksek olmadığı için tercih edilebilir. 10.000.-TL'nize banka tarafından blokaj konur ve bu parayı kullanamazsınız. mektup iade edilene kadar para bankanın teminatıdır. yine şirketin hesabında durur ama mesela hesaba 5 lira yatırırsanız hesap bakiyesi 10.005, kullanılabilir bakiye 5 olarak gözükür. bunun avantajı parayı vadeli olarak da bağlayıp bloke koydurtabilirsiniz. paranın getirisini de rahatça kullanabilirsiz hatta mektup komisyonunuzu bile karşılayabilir. komisyona gelince teminat ne kadar kolay nakite dönüştürülebiliyorsa komisyon o kadar düşer. yani nakit teminatlı bir mektubun komisyonu, kefalet karşılıklı bir mektuba göre daha düşüktür. en yüksek komisyon olan kefaletin komisyonu ise kesin mektuplar için yıllık %3,5, geçici mektuplar için dönemsel 150.-TL civarındadır. Burda dönemsel=yıllık/4. yani her yıl 4 dönemden oluşur ve mektuplar için her 3 ay da bir komisyon tahakkuk eder. 10.000.-TL'de yıllık %3,5 komisyon, dönemsel 350/4=87.5 gibi geçici mektup fiyatından daha düşük bir fiyat getireceği için ona da dönemsel 150.-TL gibi bir fiyatlama yapılacaktır. mektup komisyonlarını gününde yatırmanız daha sonraki talepleriniz için olumlu referans olacaktır. umarım yardımcı olmuşumdur:)


  • crimson king  (14.06.09 09:24:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.