[]

Avrupa Birliği

Merhabalar.

Tüm naifliğimle ve cahilliğimle soruyorum. Avrupa birliğine girersek otomobil fiyatları ne kadar değişir?

Otomobilden başka neyin fiyatı değişir?

 
Aradaki fark gümrük vergisi mi yoksa diğer vergiler mi? Merak ettiğim bu. Ötv mi?


  • yine de şahlanıyor  (31.05.14 00:16:21) 
ykyt'nin söylediği şeyin alakası yok. bizdeki fiyatların sebebi gümrük vergisi değil, devletin aldığı vergi. zaten customs union'dayız, gümrük anlaşmalarımız var. serbest ticaret bölgesinde olsak tabii fiyat bi nebze azalır ama bulgaristan örneği manasız. bizdeki fiyatın yüksekliği devletle alakalı.

tam bunu yazarkene ykyt yeni cevap yazdı, ikinci elden bahsediyorsa tamam. 0 için benim cevabı, ikinci el için onun cevabını oku:)
  • ack3000  (31.05.14 00:24:16 ~ 00:25:26) 
Aldigin 1200 tl Maas 400 euro'ya dusmekle beraber, su an ekmeke verdigin 1 tl 1 euro, kahveye verdigin 4 tl 4 Euro olur.


  • VickVickyVale  (31.05.14 00:29:20) 
herkese laf atıyor gibiyim ancak VickVickyVale'nin söylediği şey de sırf bilgisiz ama fikirli olmaktan kaynaklanıyor.

Avrupa Biliriği farklı bir şey, eurozone farklı. adam ab'ye girmekten bahsediyor. hadi diyelim eurozone'dan bahsediyor, bizim euro kullanıyor olmamız demek tl euro karşısında değer kazanmış demek. 1200 tl 400 euro olduğu sürece sen ab'ye girsen de euro kullandırtmaz adam sana zaten. yunanistan'daki krizle alakalı böyle saçma örnekler okuyup biliyor gibi yapmayın lütfen..

almanya örneği de alakasız. şu anki prosedürle o zamanki prosedür arasında dağlar kadar fark var. ab'ye girmekle euro'yu kullanmak apayrı 2 süreç. ab'ye üye olup da euro kullanmayan ülkelere bakarsanız görebilirsiniz zaten. kendi paraları euro'ya yakın bir değerde olmadığı ve enflasyonları yüksek olduğu sürece giremiyorlar zaten. biz girersek, bu durumu zaten aşmışız demektir. onu demeye çalışıyorum. "şu halimizle girsek?" gibi bir şey yok
  • ack3000  (31.05.14 00:31:46 ~ 00:40:11) 
Hepinize teker teker teşekkür ederim.


  • yine de şahlanıyor  (31.05.14 11:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.