[]

bende şans olsa kız doğardım

yaşadığımız toplumda erkek olmak daha avantajlı iken bu sözün söylenme amacı nedir? sadece koca bulup parasını yeme arzusu mu?




 
aslında sözün çıkış amacı o. çünkü türklere göre genelde kadınlar çalışmaz ya(güya).
ama hayatından kimse memnun değil o yüzden farketmez :D

  • lesterdexter  (13.06.09 22:59:56) 
yok o öyle diil
şimdi şöyle oluyor iyi şans vardır kötü şans vardır biliyosunuz.burda erkekğin hangi şansı kastettiğini bilemiyoruz.

  • zombikanı  (13.06.09 23:02:38) 
1- Başlığın doğrusu "Ben de şanslı olsam kız doğardım" olacaktır.
2- Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve bütün sorumluluk erkeğin omuzlarında görünüyor. İşin aslı öyle olmasa da kadın sadece evde oturup hazıra konan yiyicidir bu bakış açısıyla. Bu nedenle bu söz söylenir genelde.

Bir de şu var; bu söz genelde başarısız ilişki deneyimleri sonrası söylenir. Yaşadığımız toplumda ilişkilerde av-avcı konumu kadın-erkek olarak sıralanır. Avcı kadın olunca avını parmağında oynatır, istediğini yaptırır. Güzel bir kız tabiri caizse bütün erkekleri maymuna çevirebilir. Erkekler bu yeteneğe imrenmektedirler. Olayın aslı "Bütün kızlar peşimden koşsun, ben istediğimi seçeyim"dir.

Edit: Haklısın, ben çok hızlı okuyorum bu aralar.
  • ataturkiye  (13.06.09 23:03:37 ~ 18.06.09 08:13:26) 
emek harcamayıp çok şey kazanmakla ilgili.

seninde bahsettiğin gibi çok güzel ve omurgasız kızlar bu dediğimi elde edebiliyor.
  • roadrunner_merlin  (13.06.09 23:29:04 ~ 23:29:23) 
Üniversitede kiralık ev ararken "Bayan öğrenciye..." ilanlarını gördükçe arkadaşın ağzından hiç düşmezdi bu kelam.


  • iustitia omnibus  (13.06.09 23:43:04) 
bilmmen neyim olacağına fındık kadar şeyim olsa gibisinden sözlerde aynı amaçla çıkmıştır.


  • alchemistt  (14.06.09 00:00:13) 
Sevgili @ataturkiye; başlığın doğrusu başlığın olduğu gibi. Bu laf; "bende şans olsa.." filan diye giden laf. Sanırım hızlı bakmışsınız.

Soruya cevap verecek olursam yazdıklarınızı okudum ve bence haksızsınız siz olm! O cümle, çalışmadan yaşamak, evlenip erkek parası yemek vb gibi olaylara göndermede bulunmaktan daha çok "bütün erkekler kızların peşinde", "bütün dertleri erkekler çekiyor(aşk mevzularında)" gibi anlamlara plase yapmak amacıyla kullanılır.

Zaten bende şans olsaydı kız doğardım ve kız olsaydım kesin orosp.. filan diye giden lafla da uzaktan akrabadır.

Bir de geçen gün bir cevap yazmıştım onu bir moderatör silmiş hazır cevap vermişken yazayım: Bence kendisi normalde gerizekalı değil ama uyku sersemi filandı sanırım.
  • oldu görüşürüz  (14.06.09 00:12:03) 
toplumun kızdan ve erkekten bekledikleri arasındaki uçurumu düşünün anlarsınız. bir kızın zayıf olması ve oturmayı kalkmayı bilmesi genellikle süper hatun olarak anılması için yeterli olmasdına rağmen bir erkeğin süper erkek diye nitelenmesi için kimlerle kıyaslandığını sdüşünün. iş, aşk, para, görgü, tip, kültür...vb zilyon tane konunun hepsinde birden virtüöz olmamız bekleniyor beğenilebilmek için.

edit:(bkz: erkek/@princess carya)
  • bloodorbloom  (14.06.09 00:19:34 ~ 00:22:16) 
Eğer ortada bir sevişme olacaksa buna kız karar verir. Olay bundan kaynaklanıyor. How I Met Your Mother ve Coupling dizilerinde biraz değinilmişti.


  • sly cooper  (14.06.09 00:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.