[]

basketbol'daki 1 numara, 2 numara vs

nedir bunlar ya?
mesela 1 numara dedikleri ne iş yapar, fiziki özellikleri nasıl olmalı?
aynı şey diğerleri için de geçerli. yani ben şimdi galatasaray'ın maçlarını devamlı izliyorum ama hala 4 numara pozisyonunda kim oynuyor onu bilmiyorum mesela. sadece galatasaray değil yani rastgele bir basket maçı açtığımda şu olayı nasıl anlayabilirim?

bana bi öğretsenize şu numara olayını. sağolun.

 
1 oyun kurucu
2 şutör
3 kısa forvet
4 uzun forvet
5 pivot
  • keymark9  (30.05.14 20:15:16) 
bir takım nasıl oynamak istiyorsa ona göre oyuncu seçer. kimi takım uzunlarının (4-5 numara) şutör olmasını ister, kimi takım kalıplı olmasını. o yüzden pozisyonların özelliği diye bir şey olmaz. sen nasıl oynayacaksan ona uygun oyuncu bulursun. günümüz basketbolunda artık pozisyonlar arası fark çok fazla kalmadı. tamam uzun ve kısa olarak oyuncular ayrılıyor olabilir ama oyun kurucu 1 numara olacak diye bir zorunluluk yok. misal lebron james abd milli takımında 4 oynar, miami'de 3 oynar (bazen 4 de oynadığı oluyor kısa süreler) ama buna rağmen oyunu çoğu zaman o kurar. misal hidayet pozisyonu olmamasına rağmen oyun kurucu oynardı çoğu zaman. tamam basketbolda 5 pozisyon var ama bunları dolduran çeşit çeşit oyuncu tanımları var. hidayet, lebron gibi adamlar point forward diye geçerler. hatta daha beterleri de var. marc gasol 5 numara oynayıp pas yeteneği yüksek olduğu için takımın oyun kurucusu gibi oynar. oyun hep onun üzerinden döner. posttan topu alıp uzun boyunun da avantajıyla orada oyunu kurar. zaten artık oyun kurucu vasıflarına sahip 1 numara da kalmadı pek. geneli 2 numaradan bozma oyun kurucular. skorer yönü daha ağır basan oyuncular. kidd, nash tarzı oyuncular pek gelmiyor maalesef.


  • keymark9  (30.05.14 20:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.