[]

almanya'da almanca kursuna kaç hafta gitmeli?

Arkadaşlar selam,

anadolu lisesi almanca'sı var bende.üzerinden de beş altı yıl geçti. ich bin, du bist seviyesindeyim yani halihazırda. almanya'daki bir almanca kursuna kaç hafta gitsem akıcı şekilde konuşabilirim aşağı yukarı? dil öğrenme konusunda pek kütük biri sayılmam.

ayrıca bana bu teklifle gelen kuzen, "sen mezun olup gel, bir daha geri dönmene gerek yok. okulu da işi de hallederiz yeğenim" dedi kendinden gayet emin bir şekilde. mühendislik fakültesinden altı yılda anca mezun olmuş ama son iki sene tam zamanlı çalışmış biri için var mı sizce böyle bir ihtimal? çok sürpriz oldu ayrıntı soramadım kuzene, ama çok da kesin konuştu adam. kafamda deli sorular.

 
hafta? ne haftası yahu aylarca gitmen lazım. eğer dil öğrenmeye yatkın bir beynin var ise, sabah akşam almanca ile yatıp kalkarsan, sürekli almanca konuşup pratik yapabileceğin bir çevren de olursa min 6 ay. ki bu süre almanca için iddialı bir süre.


  • fengari  (30.05.14 17:36:30) 
ya dil kursları hep hafta hesabı fiyatlandırmış, o yüzden öyle sordum. 24, 36 hafta gibi cevaplara da açığım yani. =)


  • john lee hooker  (30.05.14 17:39:29) 
birincisi o ''hallederiz yaparız ederiz'' diyen akrabalar fos cıkıyor genelde.
ikincisi, almanca çetrefilli bir dil.. min 6 ay +1

  • anonymice  (30.05.14 17:42:23) 
:)

anadolu lisesi almancam tazeyken goethe de 7 ay kurs aldiktan sonra ve 9 ay almanya'da intense kurs aldiktan sonra hala konusamiyorsam yaklasik 100 hafta kadar gitmeniz lazim diyorum. ama ben almancayi sevmemistim gelip 8 9 ayda yapan yok degil. ama "akici" ? i ih imkansiz oyle hemen olacak is degil. senelerce amerika da yasayan insanlar bile akici ingilizce konusuyorum cumlesini kurarken iki kere dusunuyorlar. donercide calisacaksaniz gerek yok tabi akici almancaya falan.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.05.14 17:47:30 ~ 17:48:18) 
akıcı demeyelim de, almanya'da çalışabilecek kadar diyelim o vakit.

dönercide çalışmayı planlamıyorum bu arada, hayır.
  • john lee hooker  (30.05.14 17:51:16) 
almanya yatip almanca kalkarsaniz 7 8 ayda yapilmasi imkansiz degil.

cok yetenekli olup anadilini hayatindan cikartip ingilizce konusmayip her izledigi dizi film muzik almanca olan her gun saatlerce almanca konusan/konusmaya calisan dinleyen biri 6 ayda da yapar ama kuzenle kreuzberg de takilirsaniz olmaz iste o. kararliysaniz yapacagim diyorsaniz alman diline bayiliyorsaniz cok turkun olmadigi ve en onemlisi kuzenin olmadigi bir sehre gidin dil okulu icin. kafadan minimum 12-18 ay olarak hesaplayin ama her ihtimale karsi. ben de dil konusunda yetenekliyim guya ama sevmeyince olmuyor soyledigim gibi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.05.14 18:01:46) 
1,5 yıl diyorum.

gitmeden burada 1-2 aylık kurs ile unuttuklarını hatırlarsan faydası mutlaka olur.

ayrıca: nereye böyle?

çok iyi düşün.
  • neyleyim  (30.05.14 18:10:16) 
babamasoliim e katiliyorum. canli örnegi benim. 7,5 senedir almanyadayim. akici konusuyormuyum sorusuna dusunup bazen diye cevap verebilirim.

gramer+artikel hatasiz, gunluk konusma dilinde kullanilan deyimleri kaliplari aktif kullanarak, sana soyleneni bir kez daha soyletmeden direkt anlayip cevap vermek senelerini aliyor. almanca bir sinava calisip gecmek gibi degil. konusma temposunun icine girmek zor. cevremde turk olmamasina, burada egitim alip calismis olmama ragmen zorlaniyorum. cok fazla kelime bilmen ve bunlarin otomatik olarak agzindan cikmasi gerekiyor :) zamanla oluyor bu da ancak. mesela araban bozuldugunda bir suru araba parcasi ismi ogreniyorsun, evine tadilat yaptirirken insaat malzemelerini, hastalaninca organlari ve hastalik isimlerini

yalan yanlis derdimi anlatsam bir sekilde diyorsan daha kisa surer tabi ama hos tepkiler almaz duzgun bir is bulamazsin. akici konusan var bir suru "was du machen, ich gehen" seklinde gayet akici konusuyorlar ama karsisindaki adam yerine koymuyor. almanca zor bir dil.

gelmek istiyorsan master icin gelmeni oneririm. master i burada yaparsan is bulabilirsin. dil okuluyla kombine edersin. 2 sene dil tecruben olur, ingilizcen de varsa gayet guzel. genel olarak bir kac ulke . disinda baska ulkenin diplomasi burada pek gecmez. polonyali isletme mezunu arkadasim bir magazada kasiyer mesela.

cok caydirir gibi yazdim kusura bakma ama bunlarin bilincinde olup gel diye yazdim akrabalarin seker pembe bir tablo cizmis. pek oyle rahat bir ortam yok burada. ama tabi yabanci ulkede yasama calisma tecrubesi insana cok sey kazandirir, o yuzden destekliyorum :)
  • eick  (30.05.14 18:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.