[]

vücut geliştirme ve sonrası

2 saatlik bir vücut geliştirme idmanından yarım saat sonra yapılan gene yarım saatlik tempolu bir minyatür kale maç çok zararlı olur mu yoksa kardiyo yerine geçer diyebilir miyiz? o yarım saatlik arada yemek yedim bu arada.




 
afiyet olsun ama niye bu şekilde bir tempo?

şimdi şöyle bir durum var uzun zamandır spor yapmıyorsan bir günde en fazla 2 saat spor yapmalısın. ki spor yapmaya başlamadan da min. 2-3 saat önceden yemek yemelisin.
  • roadrunner_merlin  (13.06.09 22:04:32) 
uzun zamandır yapıyorum spor yani bünyem alışık.
minyatür kale ve tellerle çevrili basket sahası olduğundan top devamlı oyunda olduğu için tempolu oluyor roadrunner_merlin, evet o yemek yeme kısmı vücut geliştirme idmanı için iyi olabilir ama maç sırasında midem bulanmadı değil.

  • baldur2  (13.06.09 22:09:19) 
devamlı bu şekilde mi çalışıyorsunuz, yoksa "bugünlük böyle bir şey yaptım, bir problem olur mu?" mu diyorsunuz.
bugünlük böyle oldu diyorsanız, minyatür maçta kusabilirdiniz, tansiyonunuz düşebilirdi. bunlar olmamış, bundan sonra bir problem olmaz.
ama diyorsanız ki, ben haftanın 4 günü 2 saat spor,sonra yemek, hemen ardından minyatür kale maç yapıyorum, kalbinizi yorarsınız. yapmayın. tabi yaşınız, genel sağlık durumunuz, sigara içip içmediğiniz de önemli. küçükken günde 4-5 saat futbol oynardık, yemekten önce, yemekten sonra farketmezdi, şimdi oynasam ölürüm herhalde. ama yine de kendinizi zorlamayın. havalar da sıcak, sıvı kaybı vs.. tehlikeli.
  • marcelorios  (13.06.09 22:17:51 ~ 22:21:30) 
yok marcelorios sadece bugünlük yaptım bi sorayım dedim.


  • baldur2  (13.06.09 22:59:42) 
vücut geliştirme antremanından hemen önce ve sonra yemek yememek gerekir diye biliyorum.maç konusunda da kondisyonun varsa yaparsın bence bir sorun olmaz.


  • jamesjersey  (13.06.09 23:21:22) 
Baldur2, sorunu sen bir enkazsın programına da aldım çünkü bugün değindiğim bir konu hakkında soru sormuşsun. www.bodytr.com rahatsızlık duyarsan kaldırırım.

Antrenmandan hemen sonra yani daha vücutta antrenmanın değiştirdiği kan dolaşımı şiddetini yitirmeden yemek yememek daha doğru. Ancak siz yarım saat sonra yemişseniz ki bu "hemen sonra" değil. Hatta kabul edilebilir bir süre. Yani bundan sonra da yarım saat sonra yiyebilirsiniz.

Ama yemekten yarım saat sonra koşmak, hele yenilen yemek miktar ya da cins olarak ağırsa doğru değildi. Yine de tek seferlik yaptığınız bu olayı büyütmeye hiç ama hiç gerek yok, endişe etmeyin. Kardiyo yerine de geçer, arkadaşlarla geçirilen güzel bir zaman yerine de geçer. Yalnız bundan sonra ya vücut geliştirme antrenmanından önce ya da sonra yemek yemeden maç yapın kondisyonunuz yerindeyse, ya da yemekten sonra biraz zaman geçsin. Bu daha sağlıklı olur.

Profesyonel bir sporcu değilseniz bu kadar detaylı düşünmenize gerek yok, bunlar çok detaylı performans hesapları.

Ek: Bu arada marcelorios'a katılıyorum.
  • Karluk  (14.06.09 00:38:51) 
yok karluk sorun olmaz, sağol.


  • baldur2  (14.06.09 08:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.