[]

içtiğim sigaranın bana ciddi bir zararı var mı?

Öncelikle söylemek istediğim tiryaki değilim, haftada bir marlboro blue ice alırım günde 2-3 dal bazen 5 dal içiyorum. asıl önemli olan ise içime çekmeden yani duman en fazla küçük dilin olduğu yere kadar gidiyor ve her çekişten sonra yere tükürüyorum. Komik gibi ama son 1,5 senedir böyle içiyorum blue ice'ta maşallah çok hoş bir sigara nasıl vazgeçicem bilemiyorum hele o sigara içilmemiş uzun geceden sonra sabah yakılan sigara yok mu of çok lezzetli oluyor. ne yapmalı bu blue ice sevdasını?




 
" hele o sigara içilmemiş uzun geceden sonra sabah yakılan sigara yok mu of çok lezzetli oluyor"

tiryakilik budur, içilen sigara/alkol ile ilgili değildir

öncelikle bunu kabul etmek lazım
  • la noix  (30.05.14 10:02:51) 
var ne yazık ki. miktar azmış ama olsun yine de var.

sigara, kanser oluşumunda, yediklerimiz içtiklerimiz arasında etkisi kanıtlanmış tek şey.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.05.14 10:07:50) 
sadece ağız kanseri olma riskin içmeyenlere göre yüksektir sanırım. akciğer kanseri ve diğer kanser türleri için de riskin içmeyenlere göre yüksek, ciğere çekenlere göre daha az.

google görsellerde "ağız kanseri" diye aratıp bak istersen.
  • franz kafka  (30.05.14 10:23:40) 
Bak o ağız kanseri durumunu hiç düşünmemiştim ama bu kadar az sigara içip kanser olan var mıdır?


  • faraton  (30.05.14 10:38:49) 
vardır

hiç sigara içmeyen adam soluduğu sigara dumanından akciğer kanseri olabiliyor
senin de ağız kanseri olma riskin hiç içmeyene göre daha fazla, çok içene göre daha az ama sıfır değil
  • la noix  (30.05.14 10:49:29) 
vardır. hiç sigara içmeyip spor yapan kendine bakan hatta vejeteryan olup kanser olanlar olduğu gibi, günde 2 paket sigara içip uzun yıllar yaşayan ve kanser olmayan insanlar da var. ama, araştırmalarla desteklenen, kanıtlanan da diyebilirsin, sigara kansere yakalanma riskini çok yükselten bir faktör. içinde kanserojen olduğu bilinen bir sürü madde var. okusan abartıyorlar dersin.

şöyle diyeyim, ailende kanser vakası varsa, stresli bir hayatın varsa, mutlu değilsen mesela, çok büyük ihtimal bir kanser çeşidi değilse öbürü gardının düşmesini bekliyor vücudunda...
  • franz kafka  (30.05.14 10:49:38) 
Evde huzur yok, bazı şeyler yolunda değil böyle olunca sigara tutunacak bir dalım oldu sanki o olmayınca bir şey eksik oluyor. Kanser olmakta bu ülkede çok lüks süründürür adamı, en iyisi bırakmak tabii yapabilirsem.


  • faraton  (30.05.14 10:59:02) 
ben günde 2 tane sarma sigara içiyorum. (golden virginia) zararını görmedim hiç -ki zaten çok az- fakat bir doktor arkadaşım şöyle söylemişti; ''şu an kullandığınız bütün keyif verici maddelerin acısı 35 ten sonra misliyle çıkar''


  • insomni4c  (30.05.14 11:04:59 ~ 11:05:12) 
Vücut kendini yenilemiyor mu? O zaman içtiğim kolalar, yediğim çikolatalar ve tüttürdüğüm sigaralar sanırım beni öldürecekler.


  • faraton  (30.05.14 11:10:30) 
sigara ne yazık ki kalıcı iz bırakan ve yenilemeyle çözülmeyecek zararlara sahip.

ayrıca; oo blue ice, alırım bi dal.
  • trajikomix  (30.05.14 11:19:25) 
vücut kendini yeniliyor tabii ki. fakat örneğin hani şu kafkaslarda 100 ü gören günde 1 paket sigara içmesinin yanında süt,kefir,yoğur,peynir abanan ve tarlada çalışıp yorularak derin derin ciğerlerine çektiği temiz oksijenle bütün kimyasal maddeleri çatır çatır yakan dedelerin vücudu yeniliyor. şehir hayatında oksijeni kısıtlı çekip kola mısır gevreği çikolata şeker gluten glikoz şuruplu ıvır zıvırlar ver daha birçoklarını sürekli olarak tükettiğimiz için o vücut kendini yenileyemiyor. 1 gün için ufak bir deney yapın ve yediklerinizin,yaptığınız yemeklerin arkasındakileri okuyun. sadece 1 günde bile deli gibi tanınmayan, çok zararlı şeyler giriyor bünyeye. aldığımız domates,biber vs bile gdo'lu artık.

bana kalırsa zenginler dünya nüfusunu kırmaya çalışıyorlar bu şekilde bir seçilimle..onlar sağlıklı yaşarken geri kalan tüm insanlar bedeni deforme olmuş biçimde ölüyor ve çocuklarına daha kalitesiz genler aktarıyorlar..

şunları bir okursanız ;

eksisozluk.com
eksisozluk.com
  • insomni4c  (30.05.14 11:22:11 ~ 11:22:55) 
@insomni4c
olayı acıklı ve komplo teorisiyle güzel özetlemişsin. Çikolata olarak torku no1'e güveniyordum onda bile glikoz çıktı neye güvenecez bilemiyorum. her tüketim ürünü zararlı mı zararlı üstüne sigara da eklenince tam oluyor.

  • faraton  (30.05.14 11:38:04) 
artık hiçbir şeye güvenemezsiniz. şöyle söyleyeyim iktidara yakın bir firmanın bebek maması ürününde bile gdo lu ürün tespit edildi ve aceleyle toplandı. daha sonra hükümet meclise gdo lu ürünlerin serbest olması yasasını sundu. sonra ne oldu bilmiyorum muhtemelen geçmiştir yasa. hadi biz 10 yaşına kadar falan doğal beslendik yine. artık bebeklikten itibaren başlıyor.

yabancı markaları almak lazım ne diyeyim. bu hale geldik. tr deki istisnasız her üründe var ki. deseler ki şu üründe kesin olarak yok cidden tek yönlü gıda yerim daha iyi. mutasyon geçirmiş bir halk olacağız yakında. bakın bu yalnızca 2 sene düzenli gdo kullanımında olan kanser etkileri ; arastiralim.net
  • insomni4c  (30.05.14 11:56:46 ~ 11:57:42) 
(H)içbişey olmaz.


  • materyalist imam  (30.05.14 20:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.