[]

Hoşlanılan Kişi İçin Çabalamak vs. Bırakmak?

Geçen bir arkadaşımla konuşurken aklıma geldi. Ben birinden hoşlanıyorsam ve o kişi karşılık vermiyorsa, -o kişinin hayatımın insanı olduğunu düşünsem bile (ki ciddi ciddi böyle hissettiğim oldu)- gurur yapıp arkamı döner giderim. Bir süre sonra da o kişiden soğurum zatenn. Uğraşmam kimse için.

Arkadaşım ise hayatında en uzun süre birlikte olduğu kişiyle ilk tanıştıklarında ona nötr yaklaştığını, sonra kızın onun için çok çabaladığını, böylece kıza bağlandığını, onu sevmeye başladığını ve yıllarca beraber olduklarını söyledi.

Ben hep "zorla güzellik olmaz" düsturunu takip ettim ve bana karşı aynı hisleri paylaşmayan kişinin daha da peşinden koşarsam kendimi itici ve yapışkan göstereceğimi, karşı tarafın götünü daha da kaldıracağımı düşündüğümden bıraktım gitti. Acaba doğru olması gereken hoşlanılan kişi için çabalamak mı?

Siz ne diyorsunuz? (Şu an için hoşlandığım biri yok, genel soru)

 
Bence de zorla guzellik olmuyor ama sanirim insanlar nedense daglari asan ferhatlar colleri gecen mecnunlar istiyorlar kendilerini degerli hissedebilmek icin. (Ornekler hep erkek tarafindan oldu ama her iki taraf icin de gecerli)

Ama yine de diger tarafa belli bir zaman tanimak lazim diye dusunuyorum ne istedigini cozebilmesi icin.
  • nwnd  (30.05.14 02:12:46) 
ikisinin ortası da mümkün, azıcık aristotelesçi olun.
çok olmayın, yine kararında:)

  • yalnux  (30.05.14 07:10:33) 
muhtemelen belli bir sınırı olur böyle bir durumun.
o da kişiye göre değişir, yani tak ettiği yerde insan bırakır. bırakmalı zaten.
@yanux doğru söylemiş.
  • gece lampulu  (30.05.14 08:54:19) 
Kendi yaş skalamda karşı cinsten belki 1 milyon insanın bulunduğu bir şehirde yaşarken birine takılıp kalmak çok anlamsız. Emek israfı yapmamakla doğru yoldasın.

Kimsenin de hayatına sen söylediğin gibi girmesini de beklememek lazım tabi.
  • arnold schwarzeneger  (30.05.14 09:20:04) 
'zorla güzellik'tense 'bir şans yaratma'dır bu bana göre. o kişiyle gerçekten güzel paylaşımlar yapacağınıza dair bir hissiniz varsa, bir süre zorlamak makuldür. iş obsesifleştirmeden, tadında bırakmak gerek tabii, olmuyorsa olmaz.


  • malmazel  (30.05.14 09:29:07) 
bazen şans yaratman gerekbiliyor evet. biraz kovalamak lazım.


  • roket adam  (30.05.14 09:55:36) 
kimse arkasından haftalarca aylarca koşulacak kadar değerli değil. kesinlikle koşmazdım, koşmam.


  • dzingis  (30.05.14 14:52:01) 
koştum, kazandım, mutluyum. 26 K.


  • kaçanbalık  (30.05.14 15:55:33) 
zorla güzellik olmaz.

karşı taraftan bir sinyal alırsam elbette elimden geleni yaparım.

ama en iyi ilişkilerim her zaman daha ilk anlardan kıvılcımın oluştuğu ve iki tarafın da zıt yönlere değil birbirlerine koştukları oldu.
  • Lorik Cana  (30.05.14 17:13:55) 
Israr etmemek bana gore de en doğrusu. Israrci olup ulasinca, karsi tarafin gerçekten sevdigine nasıl inanacaksin ki? Belki senden kurtulamadigi icin pes etti. Kendimi yapışkan gibi hissetmek istemem açıkçası.


  • mandalina kokusu  (30.05.14 19:20:03) 
Ben ugrasmazdim. Ayni olmasa da en azindan benzer duygular hissedilmiyorsa yurumez benim icin.


  • cezzar dede  (01.06.14 06:20:51) 
Dostum kendimden ve çevremdeki ilişkilerden gözlemlediklerim şuki;

işin sırrı> "belirsizlik". Bi defa hoşlandığın insan sen gibi kafasında birini belirlemişse; ondan umudu kesiceksin. Bunu zincirleme kaza gibi düşünebilirsin.

Fakat aksi durumlarda ve eğer karşıdaki insan biraz da denginse net bir adım kesinlikle atmıycaksın. Yani karşıdaki aha bak bu benden hoşlanıyor dediği an bittin demektir. Cem yılmaz'ın Arog'da söylediği gibi avı kurduğunu, av farketmiycek. Benim eyyuarlamam bu kadar.
  • psmstc  (02.06.14 00:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.