[]

SSCB'nin çöküşünü nasıl görüyorsunuz ? (tezle alakalı)

arkadaşlar tezimde kullanmak üzere bu konudaki düşüncelerinizi bir kaç cümleyle paylaşırsanız sevinirim.




 
amerika'nın çevreleme politikası, ağır ambargolar, dallama gorbaçovun hataları ve diğer çeşitli sebepler sonrası en azından dünyadaki güce denge getiren bir devin çöküşü. sscb dağılamasaydı belki de şu an abd bu kadar ağzımıza sıçmıyor olacaktı.

evet sosyalistim.
  • wild honey suckle  (30.05.14 00:05:44) 
çok büyüktü :(


  • 1 saat bende 50 dolar  (30.05.14 00:21:48) 
iki kutuplu uluslararası denge sisteminden tek kutuplu dünya sistemine geçişle beraber amerika atmosferi bütün dünya üzerine yayıldı amerikan sosyal inşacılık teorisiyle ile bu mükemmel bir işleyişle ve başarıyla devam etti bunun karnesini ise ortadoğudan asyaya asyadan afrikaya irili ufaklı tabelalara bakarsak netlikle görürüz. Kısaca Amerikalaştı bütün dünya


  • gündüz m  (30.05.14 00:35:53) 
Brejnev ve sonrasının yanlış politikalarının kaçınılmaz sonucu olarak görüyorum, işin aslı gorbaçov gene biraz toparlamaya çalışmıştı ama giden gidiyor, amerika iyi oynadı oyununu, çökmese iyiydi.


  • kyha  (30.05.14 00:37:24) 
Kapitalizmin sosyalizm üzerindeki mutlak galibiyeti.

Modern dünyada Batı Dünyasının -Avustralya, İngiltere, ABD ve Habsburg Avrupası- doğudaki en muhtemel rakibinin yerle bir olması.
  • g man  (30.05.14 00:42:55) 
iktisadi analiz yapmadan görüş bildirmek ancak siyaset meydanı boşluğunda olur. bir şeyi çözmez, soruyu sorana fayda sağlamaz.


  • sanal hayvan  (30.05.14 01:07:33) 
gerekli şartlar olgunlaşmadan oluşmuş bir sistemin kaçınılmaz çöküşüydü. sistemden kastım genel olarak sosyalizm değil sscb'deki sosyalizmdir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.05.14 05:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.