[]

yanlış fatura yatırmışım

gencler ptt de gise gorevlisiyim. gecenlerde a kisisi yerine b kisinin faturasını odemisim. normalde aynı gun icinde farkedilse sorun, fatura iptal edilebiliyor ama 2 gun gectikten sonra farkedildi.

a kisi geldi yanlıs yatırmıssın faturayı dedi ben de sefe falan sordum ortalık karıstı kadın bagırmaya falan baslayınca faturasını yatırdım.

a kisisinden 120 almıstım ama faturası 30 lira, geriye ben 90 lira para verdim.

ama ortada b kisisinin 120 liralık faturasını yatırmıs durumda oldum. aradık bulduk adamı iste anlattık durumu, benim htam degil ben ugrasamam falan deyip camura yattı bugun. faturalardan biri subat, digeri de mayıs faturası. dedigine gore de mayıs faturası da banka tarafından otomatik odeme ile odenmis. iki kere niye odeyeyim ben diyor kendince telefonda.

yer ankara, durumu nasıl cozebilirim bi fikri olan var mI? ptt yalnız bıraktı beni biraz uzerime kaldı durum. aski cozebilir mi yani o faturaları iptal edip bana para idaresinde bulunabilir mi? yarın gidip sorcam gerci de merak ettim sadece, oldu da aski de yok biz bisey yapamayız derse ben adamın faturalarını bosuna yatırms mı olcam? bunun bir cozumu illa olmalı sanki?

 
geçmiş olsun. bir arkadaşım da fatura yatırmalı bir işte çalışıyor, kendi faturası yerine başkasının faturasını yatırmış ve maalesef ki yatırdığıyla kaldı.


  • devilred  (29.05.14 22:52:38) 
deme yav :) az da degil 120 lira dugun arefesinde olcak is mi yav :)


  • therevo  (29.05.14 22:56:52) 
tamamen adamın çamura yatması. banka ödememiştir o faturayı sen yatırdığın için. havadan 120 lira diye düşünmüştür. hadi denk geldi ve mükerrer ödeme oldu o vakit ilerleyen dönemden onu ödenmiş kabul eder. kısaca o para öyle havaya gitmez. adam da bunu biliyordur ama dediğim gibi çamur ve bilmeze yatıyordur. aski yardımcı olmayacaktır muhtemelen.


  • entrapmen  (29.05.14 23:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.