[]

ekmek yememek

selam, tam bir karbonhidrat düşkünüyüm. ekmek, makarna ve pilava zaafım var. fakat çok kilo aldığım için ve özellikle göbeğimden şikayetçi olduğum için bunları tamamen kestim. kilo da verdim, belli oluyor. yalnız şöyle bir durum var, şimdi hiç karbonhidrat almazsam ileride sıkıntı yaşar mıyım? yoğurt, yumurta, süt, peynir, baklagiller ve ceviz tüketiyorum, sebze de arada yiyorum.




 
bişiy olmaz yeme daha doğrusu az ye.


  • basond  (29.05.14 22:18:22) 
karbonhidrat vücuda lazım ama makarna, pilav veya ekmek yemedin diye hiçbir şeycik olmaz. uzun vadede tek tip beslenme zararlı ama, yani full protein gideyim, sırf yağ gömeyim falan deme.


  • pescador  (29.05.14 22:19:37) 
yediğin her şeyde karbonhidrat var. tamamen kesmen mümkün değil zaten. baklagiller nişasta açısından çok zengindir mesela, keza ceviz kalorisi çok yüksek bir besin. karbonhidrat alamaman değil de şu an protein ağırlıklı besleniyor olman böbreklere çok yük bindirir. günde en az 2-2.5 lt su içmen lazım. enerjisiz hissedersin, ama her kilo verme süreci böyle zaten. sebze meyve eksikliğine bağlı vitaminsiz kalabilirsin.


  • inthechaos  (29.05.14 22:24:06) 
Tam bugun bunu merak ediyordum. Bir de, nasil doyuyorsunuz yahu ekmek veya pilav yemeden? Bugun oglen yemeyim dedim ama aksam eve surune surune geldim acliktan.


  • letheavendangered  (29.05.14 22:33:37) 
letheavendangered, ben de ekmek yemeden doymam zannederdim, ama hiç acıkmadım böyle. hatta ekmek yediğimde daha çok acıkıyordum.


  • rock n roll  (29.05.14 22:36:41) 
lokmaları 25-30 kez çiğneyin. tabak çok büyük görünüyor gözünüze. çok değil bir ay öncesine kadar çok ama çok fazla yiyordum. hepimiz bilgisayar kullanan, yemeğimizi falan duyuruda takılırken yiyen insanlarız. lokmalar arasını uzun tutun, ağzınıza alınca paramparça edene kadar çiğneyin. gerçekten çok fark ediyor.

ha biraz sıkıcı oluyor, ağızda 20-30 kez çeviriyorsun falan ama doyuyorsun işte. ben bıraktım ama artık onu yapmayı, çok çabuk doyuyorum çünkü çok az kalori alıyorum, zayıflıktan ölürüm diye vazgeçtim yine hayvan gibi yemeye başladım. çünkü bi anda kilo vermek çok zararlı biliyosunuz.
  • pescador  (29.05.14 22:41:22) 
bulgur ye. makarnayı günde yarım tabağı geçmeyecek şekilde ye. beyaz ekmek yeme, çok az esmer ekmek ye. pirinç yeme. hem beynini ihtiyaç duyduğu karbonhidratı alırsın, hem de enerjini alırsın. bunların yanında her türlü ambalajlı meyve suyu ve gazlı içeceklerden uzak dur (sıkma meyve sularını tenzih ediyorum). bu şekilde ekstradan bir şey yapmadan kilo verirsin.


  • yirmisantim  (29.05.14 22:41:29) 
süt karb deposu zaten. yediğin herşeyde var dedikleri gibi. düzgün beslen aferim.


  • hasmetizm  (29.05.14 22:50:24) 
yukarıdakilere ek olarak: hasbelkader nefsine yenik düştün ve bu saydıklarından güzelce yedin ardına pişmanlık çökecektir, ama bu pişmanlık çöktükten sonra -yaklaşık yedikten 1,5 saat sonra- yapacağın kardiyo ağırlıklı bir spor ile kısmen rahatlarsın. imkan dahilinde ağırlık ekleyebildiğin hareketler de çok etkili olacaktır. ayrıca ekmeği bıraktıktan sonra zaman zaman bazı yemeklerde -özellikle kahvaltıda- bir şeylere sürme-banma isteği oluşabilir. hem böylesi bir isteği karşılayım hem de basit karbonhidratın olumsuz etkilerine maruz kalmayım dersen önerim yulaf kepeğinden yapacağın ekmektir, tavada ya da fırında yapabileceğin bu ekmek ile nefsini köreltmen mümkün.


  • candanag  (30.05.14 00:03:19 ~ 00:04:05) 
Vücudun dışarıdan karbonhidrat alımına NŞA'da hçbir şekilde ihtiyacı yok.


  • arnold schwarzeneger  (30.05.14 09:08:36) 
kahvaltıda 1 ekmek yiyen insandım. aynı şekilde baktım göbek bağımsızlık yolunda hızla ilerliyor, kestim hepsini. vücudun tabiki ihtiyacı var ama o ihtiyacı şu an göbekten karşılayabilirsin. tamamen forma girdikten sonra öğünün 1/3'ü karbonhidrat olacak şekilde beslenmelisin.

@letheavendangered 3-5 gün yeme gör bak nasıl alışıyorsun, nasıl doyuyorsun. hatta öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkmaların da azalıyor çünkü karbonhidrat başta tıkar, sonra acıktırır.
  • r_u_h  (30.05.14 09:29:33) 
Hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Protein ağırlıklı beslenin ve yağları kullanın, vücut için gereken enerjiyi karbonhidratlar yerine yağlardan alırsınız. Üstelik bu şekilde daha çok leptin salgılayacağınız için açlık hissini de pek yaşamazsınız. Bir de bol bol salata ve yeşil yapraklı sebze tüketen.


  • angelus  (30.05.14 09:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.