[]

almanca - nasıl okunur?

*sebastian
*rostock

almanca'da s harfinden sonra sessiz harf geliyorsa ş okunurmuş. google translate bunları aynen yazıldığı gibi okuyor.
nedir bu işin kuralı?

 
yazıldığı gibi


  • yakuza123  (29.05.14 22:29:05) 
ilkinde hece se-bas-tian olarak bölünüyor,
ikincisinde hece ros-tock olarak bölünüyor, o yüzden.

  • lily briscoe  (29.05.14 22:29:16) 
bahsettiğiniz kural var evet ama maalesef almanca da her zaman istisnalar var. sport, studio "ş" ile okunurken, bastian, rostock "s" ile okunur. ama özellikle augsburg tarafından gelenler otu boku "ş" diye okuyup nevrinizi döndürebilir, "ich komm aus augşburg, haşt du in roştock studiert?" nedir davar, adam gibi hochdeutsch konuş. sinirlendim yine.


  • aeolus  (29.05.14 22:31:59) 
zsebastiyan
roğsıtok

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (29.05.14 22:34:26) 
s'yi ş olarak okumanız için s'nin başta olması ve bu baştaki s'nin ardından t veya p gelmesi gerekiyor. en azından rastladığım örnekler böyle. mesela:
stolz
sport
spülen
studio
straße
spitze usw.

he bir de, almancayla alakanız varsa mutlaka almanların 500 kelimeyi birleştirip tek bir kelime yarattıklarını biliyorsunuzdur. o yüzden birleşik bir kelime gördüğünüzde o kelimeyi temel köklerine ayırıp öyle okumanız gerekiyor. klassensport mesela yine "klasınşport" diye okunuyor.
  • awelley  (30.05.14 03:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.