[]

ekran kartı sorusu

iki sorum var.

öncelikle elimde bir ekran kartı var. kendisinin bir kondansatörü patladı, onun yanındakinin de üstünde çizik gibi şeyler var. şimdi ben bunu bir televizyon tamircisine götürsem, abi şu kondansatörü değiştir desem ekran kartım düzelir mi? ayrıca üzeri çizikli gibi olan kondansatörü de değiştirmeye gerek var mı? kondansatörlerin + kutupları kart üzerinde belirtilmiş, takarken sorun olmaz diye düşünüyorum.

ikinci olarak elimde bir ati radeon 2600 pro ekran kartı var. bunu bilgisayara bağlayınca fanı falan çalışıyor ama bilgisayar kartı görmüyor. yani bakıyorum donanım listesine falan gözükmüyor ekran kartı hiç. dolayısıyla monitöre bağlayınca da görüntü vermiyor. ne yapabilirim, bir çözüm yöntemi var mıdır?

teşekkürler.

 
bilgisayar tamircileri o kondansatör değişimlerini kolaylıkla yapıyor. İkinco kondansatör iyi durumda gibi gözükse de onu da değiştirt. Zaten kondansatör dediğin 10 kuruş civarında birşey. İyi bilgisayar tamircilerinde diognostic araçları da var. Onlara götürmeni tavsiye ederim.

İkinci ekran kartının durumu zayıf görünüyor anlattıklarına göre. Eğer ikisini de aynı sistem üzerinde kullanarak yaktıysan bence sisteminde de bir sorun olabilir.
  • maxhoper  (29.05.14 20:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.