[]

Kitap önerin bana

Pek fazla kitap okumaya vakit bulamıyorum genellikle otobüste iş aralarında ve akşam halim kalmışsa uyumadan önce 2 saat falan okuyabiliyorum. Pek bir edebi bilgim yok bu duruma çok üzülüyorum halbu ki kitap okumayı seviyorum.

Durum böyle olunca aslında elime ne geçse okuyup diğerine geçiyorum.

Genel olarak farkettim ki tarihi kitapları seviyorum. Genelde yansız ve yalın dille anlatılmış hikayeleştirilmiş türde kitaplar hoşuma gidiyor.
En son ksenophon'un anabasis onbinlerin dönüşü'nü okudum. O günlere dair pek fazla bilginin olmaması ve günlük yaşantılara dair bile objektif bir dil kullandığı için etkiledi sanırım beni. Yine bu tarz bir tarihi romanlaştırılmış bir şekilde okuyabileceğim türde kitaplar önerebilir misiniz bana ? E-kitap olarak bulabilirsem harika olur kindle ile okumaya çalışıyorum bulamaz isem.

 
Amin maloouf'un semerkanti ve vladimir bartol'un alamut kalesi tavsiye edenler olsu ikisinide okudum ve begendim bu arada.


  • sabor  (29.05.14 15:20:08) 
tübitak kitaplarına bir göz at hacım.


  • seyduna6687  (29.05.14 15:26:52) 
puslu kıtalar atlası


  • high hopes of the sozluk  (29.05.14 15:29:43) 
demet altınyeleklioğlunun tüm kitaplarını oku. sonra dünyanın ilk gününü oku. toplam 4000 sayfa falan bunlar zaten, baya idare eder.


  • tescillimarka  (29.05.14 15:58:24) 
sade yalın şeyler arıyosan ihsan oktay anar'dan puslu kıtalar atlası yanlış bi tercih olur derim.


  • ozymandias10  (29.05.14 16:01:41) 
gülün adı-umberto eco
faucoult sarkacı-umberto eco
karamazov kardeşler- dostoyevski
mülksüzler- ursula k. leguin

karamazov kardeşler ve mülksüzler, tarihi roman sayılamazlar ama ikisi de edebi olarak zirve eserlerdir.
bu dört kitap, bu okuma hızıyla, seni bi sene götürür.
  • tustin jimberlake  (29.05.14 16:02:24) 
Herkeze tesekkurler. Bunlari bir kac aya bitiririm ben sonra gorusuruz. Ihsan oktay anarin tum kitaplarini okudum harikalar.


  • sabor  (29.05.14 16:32:54) 
rus klasikleri ile klasiklere bir geçiş yapabilrisin, zaten çoğu artık tarihi eheh


  • aithra  (29.05.14 16:55:37) 
www.eskikitaplarim.com
burada tarih romanları veya tarihi romanlar bölümüne bakabilirsiniz :)

  • seytan ayrintida gizlidir  (02.06.14 10:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.