[]

THY bagajın geç teslimi sonrasındaki süreç

Annemle babam özel gün kutlaması için 5 günlük bir tatile çıktılar. Uçuşları yurtiçi ve THY ile yapıldı, indiklerinde büyük valizin gelmediğini görmüşler. Hemen tutanak tutulmuş kayıp eşya bürosunda ve orada çalışanlar birkaç yere telefon ettikten sonra "siz valizin içinde günlük ihtiyacınızın olan şeylerin alışverişinizi yapın, fişlerini de dönüş uçağınızdan 1-2 saat önce bize getirin. THY bu tip mağduriyetler yaşanmasın diye bu harcamalarınızı ödüyor." demişler. Bizimkiler de gitmişler yapmışlar alışverişlerini. Aynı günün akşamı saat 10'da valiz gelmiş. Neyse dönüş uçağından önce fişleri götürmüşler, önce başka bir kız "aa valizinizin size ulaşması 24 saati aşarsa ödeme yapılıyor, bu durumda size ödeme yapılmayacak" demiş, annem biraz sert bir şekilde üsteleyince o kızın üstü gelmiş o da "tamam siz fişlerin asıllarını bize bırakın, biz onları İstanbul'a göndereceğiz. Buradan 150 TL üzeri harcamalarınıza ödeme yapamıyorum. Genel müdürlükten sizi arayacaklardır yarın veya sonraki gün" demiş.

Şimdi bizi arayan eden yok. Elimizde tutanak, fiş fotokopileri ve konuşulan kişilerin isimleri var. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu? Süreç nasıl işliyor? Vermemek için yıldırma yoluyla her şeyi deniyorlar mı, yoksa sorun çıkarmadan veriyorlar mı harcamaları geri?

Not: www.turkishairlines.com

"Bagajınızı geç teslim aldıysanız, teslim süresince yaptığınız harcamalara ilişkin belgelerle birlikte Türk Hava Yolları’na bizzat veya yazılı olarak başvurabilirsiniz."

 
Benim arkadaşımın da olmuştu bçyle. Bulunmadı ama valiz. Hem valix hediye ettiler hem de harcamalarını ödediler. Baya geç yaptılar. Siz her gün mail atın arayın sorun soruşturun. Baskı yapın onlaron aramasını beklemeyin


  • kablelvuku  (29.05.14 12:04:31) 
en basta sinirli olabilirsiniz ama gerek yok, thy yi hic ama hic sevmem, diger top class havayollarini bilmem ama lufthansa, austrian, klm, swiss, british, air france gibi havayollarindan thy bu valiz konusunda daha basarili, hem müsteri yönetimi hem de magduriyet acisindan benim gördügüm, tecrübe ettigim, arkadaslarimdan da tecrübe ettigim kadariyla daha iyi.

bu tarz seyler hemen hallolmuyor genelde hemen hallolmamasini gectim hep sorunsal doguruyor her ülkede ayni, her gün arayin sorun üsteleyin.
  • serabetan  (29.05.14 13:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.