[]

İran Kedisi Sahiplendirme

Daha önce verdim aynı ilanı, ilgilenen olmadı, tekrarıyorum:

eksiduyu.ru

5 yaşında iran kedisi abimiz. Ankara'dan İzmir'e getirmek zorunda kaldım. Bizim evde de dişi kedi olduğu için ve iki kediye bakamayacağımız için sahiplendirmek istiyoruz. Durum biraz acil. Daha önce kedi sahiplenmiş, abimizle ilgilenmek için evde boş zamanı olabilecek bir hayvansever aramaktayız fellik fellik.

İzmir Üçyol'dayız biz Kubi'yle birlikte. İlgilenenler bana buradan, ekşi sözlük üzerinden ya da lakeofthehell@gmail.com'dan ulaşabilirler. İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

Edit: Hem facebook'ta hem de -her ne kadar bana garip gelse de- sahibinden.com'da ilanı mevcut Kubi'nin. Siz de yayarsanız eşe, dosta, arkadaşa çok sevinirim.

www.facebook.com

www.sahibinden.com

İlgilenenler, yorum yapanlar için tekrar teşekkür ederim.

 
Neden iki kediye bakamıyorsunuz?


  • aithra  (29.05.14 11:03:00) 
bizdeki dişi 1 yaşında, Kubi 5 yaşında erkek.. ateşle barut konumundalar.. bizimkini zaten henüz kısırlaştıramamıştık, belediyelerin kısırlaştırmalarına güvenmiyorum ben.. ayrıca birbirlerini gördükleri anda kavga ediyorlar.. bizimki de şu sıralar kızışma döneminde..

genel olarak sebepler bunlar..

edit: bir de iran kedilerinin geneli fazlasıyla ilgi istiyor.. kız arkadaşımla ben de gün boyu evde değiliz.. zaten bizimkine anca ilgi gösterebiliyoruz..
  • lake of the hell  (29.05.14 11:10:16 ~ 11:11:13) 
6 kedi bakanlar var, 2 kedi bakılabilir. kedi de güzelmiş. 5 yaşından sonra huyunu suyunu bozmayın hayvanın. bana yawru kedi düştü bitane. evin önünde beslemeye başladım. 2 güne alıştı apartmanın önüne, öğrendi mama yiyeceği yeri. son çare bahçe, ev önü derim.


  • hasmetizm  (29.05.14 11:15:41) 
abi, orası öyle ama iran kedisini de sokağa atarsam insanlığımdan utanırım.. ablamın kedisi zaten, ne dışarıyı görmüş ne de başka bir kediyi.. yavruykenden beri bakıyordu.. bebeği olunca ikisi aynı evde olmaz diye bana verdi, getirdim ben de izmir'e..

bahçede bakılabilecek bir hayvan olsa bakarım, bakarız.. daha önce de baktık, yavrularını burada sahiplendirmiştim, biliyorsun.. ama bunda onu yapmayı hiç istemiyorum..
  • lake of the hell  (29.05.14 11:24:24) 
iran kedisi sokakta bulunsa mutlaka çalınır bakamayacak birileri belki pet shop tarafından. tüyleri de birbirine dolaşır sokakta, cilt hastalığı olur. persianlar hakkında bilgi sahibi olmadan bu akılları vermek yanlış. güvenilir bi yere sahiplendirilmesi elbette en mantıklı. bende de 3 yaşında erkek iran var, başka kedilerle anlaşamıyor, çok ilgi istiyor. özenli biri bulunur umarım.


  • turk kizi  (29.05.14 11:39:45) 
iran ya da başka bir ev kedisi sokağa atılmamalı.
ama bence sahibinden de ayrılmamalı.
kısırlaştırınca huyu suyu değişir diyenler, sahibinden ayrılmış kedi görmedi herhalde.

erkeği kısırlaştırırsanız sorununuz çözülür.
yani erkek kedileri özel veterinerler bile 100-150 liraya kısırlaştırıyor.

kusura bakmayın, karışmak gibi olmasın ama kısırlaştırma gibi yarım saatlik bir iş yapılamadığı için, kedinizi (üstelik 5 yaşında) başkasına verince içiniz rahat edecek mi?
sokaklar british shorthair ve iran dolu.
yani millet cins, yaşlı, hasta demeden sokağa atıyor.
hadi sahiplendirmeyi, ayrılmayı kafaya koydunuz; kime, nasıl güveneceksiniz?

dişi ve erkek kedi hep kavga eder.
dişi sürekli tehdit olarak algılar çünkü.
erkek kısırlaşırsa sakinleşir.
dolayısıyla dişi de sakinleşir.
ancak arada bir içgüdüsel olarak atışırlar, o kadar.
zor bir şey değil ki.
  • blatta hiberna  (29.05.14 11:57:16) 
"ya sahiplendiririz ya da sokağa atarım bak" diye bir şey yazdım mı ben buraya?

ayrıca kediyi ben 5 yıldır mı bakıyorum? kedi ablamın, bebeği olduğu için bana verdi, "aynı evde hem bebek hem de kedi yapamayız biz, izmir'de sen sahiplendirirsin" dedi.. ben de aldım geldim.. yaklaşık 2 haftadır da bizde kedi..

sahiplendirince içiniz rahat mı edecek, demişsin.. evet, edecek.. evdekiyle birlikte bir kediye daha evin içinde bakamayacağımız gayet ortada sanırım..

çözüm odaklı cevap vermek yerine, sorgulamalara girmek doğru gelmiyor bana.. sahiplendirmek zorunda olduğumuzu iki duyuruda da açıkça yazdım.. buna rağmen "keşke kısırlaştırsanız", "100-150 liraya bile kısırlaştırıyorlar, yaptırsanız" demek mantıklı gelmiyor bana.. bunları düşünmüş olmasam tamam derim ama bizim için tek çözüm sahiplendirmek..

edit: o duyuruyu ben de okudum.. ancak durumlarımız farklı olabilir o insanla, bunu düşünmüyorsunuz sanırım.. kimisi 14 kediye bakabilir, kimisi 1'ine..

5 yaşındaki kediyi sahiplenmek isteyen çıkmazsa, zaten biz bakacağız, sokağa atma gibi bir durum yok.. ablamın durumunda da farklı nedenler devreye girdi, yoksa onun da "şu kediyi sokağa atıp kurtulayım" diye bir düşüncesi yoktu..
  • lake of the hell  (29.05.14 12:08:33 ~ 12:10:25) 
mazeret olarak "geçinemiyorlar" dediğiniz için bunları düşünmemiş olduğunuz izlenimi yaratıyorsunuz.

"belediyeye güvenmiyorum" demişsiniz, ben de tek çözüm belediyede değil dedim.
yani "belediyenin kısırlaştırmasına güvenmiyorsanız, güvendiğiniz bir veterinere yaptırabilirsiniz, pahalı bir şey değil" demek bu.

ben de diyorum ki, iran kedisinii sokağa atmaktan utanırım diyorsunuz, ama sahiplendirmek de kedi için yeterince kötü zaten.
madem sorun geçinememede, o zaman kısırlaştırın sakin sakin geçinip gitsinler dedim.

çünkü bakamayacağınız ortada değil, yazılandan bu anlaşılmıyor ve evet, bunları düşünmemiş gibi yazdığınız için seçenek sunuyoruz.
  • blatta hiberna  (29.05.14 12:17:38 ~ 12:18:06) 
o zaman dişiyi kısırlaştırıp birbirlerine ilgi göstermeleri için onları yalnız bırakmanızı öneririm. buraya da edit: aralarındaki kavgalara karışmayın, birini diğerinin önünde sevmeyin bir süre, bırakın evi paylaşsınlar, eşyaları paylaşsınlar. Hayvanın doğası o, ama biri dişi diğeri erkek, kokular devreye girer 2 gün sonra.
bir kediden daha iyi tek şey iki kedi :p

edit: kediler arasında ırkçılık yapmayalım ayrıca :P
iranlı da olsa kedi kedidir. skjfhfsj
  • aithra  (29.05.14 12:26:18 ~ 12:28:12) 
arkadaşlar öyle kolay yaşamıyorlar kediler bir arada. 10 yaşındaki kısır kedimin yanına ankara'dan dönünce 6 aylık kedimi getirmiştim evin kedisi psikopat oldu diğerini bulduğunda dövdü hep, huzuru falan kalmadı 2 aydan fazla denedik. olmayınca diğerini yazlıkta kontrollü saldık, haftada 1-2 gittik ve komşulara tembihledik de öyle bir düzen tutturduk. Simba Urla'da mahallenin kralı oldu, Sakız da tekrar evin prensesi. Yani öyle kolay değil 2sinin anlaşması, veteriner de sahiplendirin demişti bize birisini.
Neyse loth, kızarkadaşım da 1 ay önce kedilendi, biz zaten doluyuz ama aklımda, bulursam birilerini ararım.
kolay gelsin
  • mch  (29.05.14 19:35:36) 
Ben de sahiplendirmeye dayalı bi yorum yapmayacağım alırım vesailre diye ama demeyeyim dedim dedim dayanamayacağım. Allah aşkına şu hayvanlara mal muamelesi yapmayın ya, ne demek çocuk doğurunca hayvanı postalamak ulan, nasıl böyle bir düşünce insanlığa sığar? Sen hayvana bak besle büyüt, kendine alıştır, sonra çocuğun olsun postala! Oldu. Nasıl olsa konuşamıyor diye bi şey de diyemez di mi? Nefret ediyorum böyle insanlardan. Bu yüzden barınaklar cins kedi kaynıyor. Bakamayacaksan, ileride çocuğum olacak düşüncesindeysen alma kardeşim hayvan falan. Daha kötü durumdaki hayvanlar sizlerin yüzünden arka plana atılıyor, çocuklu ablalar 'ayy ben bakamiycim' diye hayvanı postaladıklarından, çok daha kötü durumdaki hayvanlar yuva bulamıyor. Resmen engel oluyorsunuz ya! Bi de kısırlaştıramazlarmış. Ben sokakta 10 hayvan bakıyorum biz çoğunu kısırlaştırdık el birliğiyle, siz neden kısırlaştıramayacakmışsınız? Bence sizin kafanızdaki insanlar hayvan bakmaya uygun değil, hayvan sever olamazsınız siz, yazık o hayvanlara acıdım. ' o zmn sn al' diye kıt bi yorumla gelmezsiniz umarım, kendi hayvanlarım var şükür, çeşit çeşit. Çocuğum olursa da yollamam hiçbirini asla.
Yazık valla yazık.

  • gebere jackson  (30.05.14 02:50:58) 
karşıyaka belediyesi ücretsiz kısırlaştırma vs yapıyor. internetten bir bakın derim. kediyi sokağa atmayın. başkasına vermeyin. kediler belli etmese de içli olur, hayvanın hayatını altüst etmeyin


  • tahminetmeliydim  (30.05.14 03:05:31) 
Karşıyaka belediyesi sadece karşıyaka'da oturan insanların hayvanlarına kısırlaştırma yapıyor. Benim hayvanımı bu sebeple almadılar, ben de çiğli'de yaşadığımdan çiğli belediyesinde kısırlaştırdım.


  • gebere jackson  (30.05.14 03:22:31) 
Durumun "İran kedisi" olmasıyla bir ilgisi yok. Bahsi geçen kedi yalnızca bir "kedi". O yüzden hayvan barınakları cins kedi kaynıyor söylemi konuya biraz ilgisiz kaçıyor (ad hominem). Biz de zaten uygun bir sahip bulmak için çırpınıyoruz. Ne sokağa atmak ne de rastgele birilerine verip kurtulmak niyetimiz var. Kendi kedimize gelince, kısırlaştırıp kısırlaştırmamak, kısırlaştırmayıp da "aman başka kedilerle biraraya getirmeyelim mazallah" deyip dememenin de buradaki konuyla yine ilgisi yok. Biz zaten bir adet kedimizle mutlu mesut yaşıyoruz. Daha fazlasına bakmaya cesaret etsek zaten daha önce birçok kez fırsat oldu bunun için. Çapımızı biliyoruz en azından, daha sonra kedimizi sokağa atma ihtimalimizin olacağı bir duruma zaten sokmadık kendimizi. Bu yeni kediyi de mecburiyetten geçici olarak sahiplendik. Buraya, bize gelme sebeplerini de tutup buraya ayrıntılı yazacak değiliz. Kimsenin özel şartlarını bilmeden hem bu durum hem de mecburen kedilerini vermek zorunda kalmış kişiler hakkında da bilip bilmeden ahkam kesecek olanlar yerine, sahiplendirme konusunda yardımcı olacak kişiler bize ulaşırsa çok daha minnettar kalırız. Bir kediye bakan iki kediye de kesin bakar diye de bir şey yok, ben 12 kediye bakanı da biliyorum ama bu herkesin yapabileceği bir iş değil. Hayvancağızı sokağa da salacak değiliz. Biz de burada balkonda bahçede birçok kediye bakıyoruz, kendi kedimizi de sokaktan aldık.
Cins kedi söz konusu olunca da hep aynı tepkiler; hayvan barınakları vs. vs. Hayvanlara mal muamelesi yapıyor olsak, ne güzel elde bir dişi bir erkek kedi var, bir güzel çiftleştirir, yavruları da satardık, hiç böyle sahiplendirelim diye dil dökmezdik.

Ben de demeyeyim demeyeyim diyorum ama dayanamayıp diyeceğim yine; böyle amaca hizmet etmeyip de anca eleştirmeye, bilip bilmeden ahkam kesmeye dayalı yorumlara genelde facebook'taki bilumum hayvansever gruplarının sayfalarında rastlanıyor. Gene demeyeyim demeyeyim diyorum ama, kedili teyzeden hallice yorumlara da şu an için hiç ihtiyacımız yok.

Önemli olan Kubi'nin mutlu olacağı bir eve ve aileye kavuşması.
  • indocilis  (30.05.14 12:05:13) 
5 yaşında kedi bizi sahiplenir lan :(


  • croswell  (30.05.14 15:29:06) 
şu dönemde 5 yaşında bir kediyi sahiplendirmeniz biraz zor açıkçası, yavrunun çok yoğun bir dönem biliyorsunuz ki. birkaç ay sonra daha kolay olur sanırım sahiplendirmeniz eğer o zamana kadar bir yer bulamamış olursanız pes etmeyin diye söylüyorum bunu.

(bu arada ablanızın yatığının yanlış olduğunu düşünüyorum ama, birincisi bunun için sizin üzerinize gelmek saçmalık, ikincisi bütün şartları bilmeden linç etmek kadar salakça bir şey yok.)
  • mutevazi  (30.05.14 15:41:18) 
cok tatliymis kedi. umarim alicak birini bulursunuz.

ama sahiplendiremezseniz de gozunuz korkmasin. biz 10 yasindaki erkek kedinin yanina 6 aylik yavru disi aldik. 6 ay-1 sene kadar kavga dovus gecti ama kucuk biraz buyuyunce duruldular. simdi birbirlerini cok sevmeseler de anlasiyorlar problem cikmiyor.

yemek ve su kaplari mutlaka ayri olsun, birbirinden biraz uzak olsun. ayni sekilde kumlari da ayri kutularda hatta mumkunse ayri yerlerde olsun. ikisine de sahiplenicek bir alan verirseniz daha az kavga ederler.
  • gerard  (01.06.14 13:14:05) 
nette sahiplendirme siteleri var. ben bi kedimi ordan birilerine verdim. halen fotolarini atarlar bana. yani guzel insanlar da cikabilir


  • amorphous  (02.06.14 16:58:44) 
Benim kız da yaklaşık 2 yaşında. anlaşacaklarını bilsem alayım da, işte malum. aynı durum bende de gerçekleşebilir ne yazık ki :(
tanrı yardımcın olsun dostum.
bir sürü insan da 'öyle yapma böyle yap' demişler, onlara harbiden laf yetiştirme. bik bik bik öteceklerine biri de çıkıp 'yolla bana birader' dememiş. demez. laf üretsinler boyuna.
  • hamurumdaki ayrilik tozu  (02.06.14 17:33:38) 
sizin mizacınıza sokayım. bu adam sürekli kedilere sahip çıkan biri, ilgilenen biri gelmiş yoo niye bakamıyomuşsun hüloocu tavrınız iğrenç bakar belki evet ekmek sütle besler kumunu değiştirmez vs. bakar kedi bakımı masrafsız mı sanıyorsunuz ? belki yeterince vakti yok ilgilenemeyecek belki anlaşamamaları ciddi bir problem sizene kardeşim anca oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz. adam ankara'dan izmir'e kedi getirmiş isterseniz bütün sokaktaki kedileri toplayıp evinde beslesin ne bekliyorsunuz tek bir insandan anlamıyorum ki kaldı ki biri de helal olsun dememiş.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.06.14 02:54:15 ~ 02:55:41) 
@proletarier +12582162162


  • dzingis  (04.06.14 14:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.